אהבה או חברות?

אהבה או חברות?

יש לי בעיה/שאלה קצת מוזרה. שאלתי אותה גם בפורום "אהבה וירטואלית". אני בחורה נשואה+2 בת 33, ומזה חודשיים מתכתבת (אימייל) ומצ'וטטת באיי סי קיו עם בחורה רווקה בת 21 מגרמניה (לא ישראלית, גרמניה מבטן ומלידה), ש"פגשתי" בפורום בינלאומי של להקת רוק (גם דיברנו פעמיים בטלפון). אני חושבת שאני מאוהבת בה, ואם לא, בטוח שיש לי רגשות כלפיה מעבר לחברות. רוב המכתבים והצ'יטוטים שלנו זה בנושאי מוסיקה או נושאים אישיים מאד (לא מיניים, אבל אישיים), והרבה מאד כולל משפטים כמו "איי לאב יו" "איי ויש איי קאן הג יו סוויטהארט" (שהיא עצובה, או אני). גם בטלפוו דיברנו ככה (בשיחה השנייה). עכשיו היא בלונדון ככבר שבועיים (עוד יומיים למנאייק!) ואני מתגעגת אליה משהו שלא ייאמן, לא חשבתי שזה יקרה. גם היא מאד מתגעגעת אליי. אני חושבת עליה המון המון, מתה כבר לדבר איתה בטלפון שוב, בנתיים אנחנו מתכתבות (היא מאינטרנט קפה) וכל מכתב שלנו זה "איי לאב יו מיי סוויטי" "איי מיס יו סו מאץ'" וכאלה. יש לציין ששתינו לא לסביות או דו (היא בכלל מאוהבת בבחור צרפתי כעת), אבל אני מרגישה שאני פשוט לא יכולה להפסיק לחשוב עליה וממש אוהבת אותה. בחיים זה לא קרה לי עם חברות (האמת ב"חיים האמיתיים" אין אף חברה שקרובה אליי ויודעת מי אני באמת, אני טיפוס לא ממש חברותי וסוציאלי וטוב לי ככה). אני חושבת שהיא מרגישה ככה גם, כי היא גם אומרת "איי לאב יו" כל הזמן וכאלה, אבל יש לי הרגשה שאצלה זה יותר בקטע של אוהבת אותי כחברה, אבל אולי אני טועה. אני לא יודעת אם לדבר איתה על זה או לסתום את הפה. אני מבולבלת. קרה שהתאהבתי בחהרה וירטואלית לפני כשנה (וזה נגמר רע שאמרתי לה את זה, למרות שגם אז זה לא היה מיני או משהו כזה, אפילו לא ראיתי תמונה שלה כמה חודשים טובים), אבל פה זה יותר חזק, כי אני מקבל פידבק, וזה מרגש אותי נורא. אני ממש מחכה לזה שהיא תכתוב או תגיד "איי לא ביו האני" (והיא אומרת את זה, גם בטלפון, כמו שאמרתי), זה ממש נותן לי הרגשה טובה (לא מינית!) וכייפית. לפעמים אנחנו מדברות והיר בוכה (בלי קשר אליי, יש לה בעיה אישית) ואני מרגישה כ"כ טוב שהיא פתוחה אליי וכנה (גם אני כזו, במכתב האחרון אמרתי לה שבכיתי לפני יומיים, כי אני מתגעגעת אליה, וזה ריגש אותה). אני מבולבלת, אבל לא מפחדת, כלומר, זה לא מפחיד אותי שאני מאוהבת (?) בבחורה (גם אם זה היה מיני לא הייתי מפחדת), זה מבלבל אותי. מה דעתכם?

בילבלת גם אותי ת'אמת..

טוב אז ככה,אני אולי לא בדיוק יוכל לעזור לך בבלבול הזה שאת מרגישה כרגע אבל אני מאוד רוצה לנסות. תשמעי,יש לי "אחות גדולה" כזאת מהפורום הזה,קוראים לה נייטמר והיא ממש אחותי כי אנחנו מדברות על הכל,אף פעם לא דיברנו בטלפון אבל זה לא משנה..הנקודה היא שאנחנו גם כותבת דברים כמו "אי לאב יו" וכאלו..ואני כותבת כאלו דברים להרבה אנשים לא משנה מאיזה מין בכלל,לדעתי את מבולבלת בגלל זה,את לא יכולה להימשך אלייה לדעתי כי לא ממש ראית אותה,אפילו עם ראית תמונה זה עדיין לא זה{מדברת מניסיון}. את נשואה+2,אם היית לסבית לא היית מתחתנת עם גבר ועוד מולידים ילדים...לגבי זה את יכולה להיות שקטה. לדעתי כל העניין שלך והבלבול הזה הגורם שלו הוא פנטזיות,אתן בקשר יומיומי ואתן ממש מחוברות אחת לשנייה שזה כבר שיגרה יומית שלך וכשאת בלעדייה את מרגישה געגועים. ככה גם אני ונייטמר,היינו מדברות כל יום עד שהיא התגייסה,השבוע הראשון היה מאוד קשה לעבור אותו אבל אני עדיין חייה כמו שאת רואה{או קוראת} כי היו לי עוד אנשים לדבר איתם ולשכוח קצת... מדי פעם אנחנו מדברות כשהיא חוזרת הביתה מהצבא ואז זו באמת שמחה גדולה. ונראה לי שבילבלתי לך ת'שכל עם הסיפורים שלי...חחח...בכל אופן,הכוונה שלי היא שאת מאוד תלוייה בה ובקשר הזה שלכן,את מרגישה אלייה דברים אולי בגלל זה,לדעתי תקחי מהכל קצת פסק זמן ותחשבי לעצמך לבד מה קורה איתך כרגע. אולי עזרתי ואולי לא,אבל אני שמחה שלפחות ניסיתי, בהצלחה לך בהמשך, ממני, דרוש.

קצת עזרת לי כן

לא ידעתי שיש עוד כאלה שמשתמשים בכינויי חיבה לחברים שלהם מבני מינם (או לא, במקרה ומדובר בהומו או לסבית). האמת שזה שאני לסבית לא מפחיד אותי (או דו, כי אני נשואה לגבר) ובעבר (לפני כ6 שנים) הייתי מאוהבת באישה אהבה פיזית (אבל לא קרה כלום כי לא היה לי אומץ לעשות צעד אחד קדימה, ובנתיים "ירדתי" מזה ואני לא מעוניינת בנשים עכשיו מינית-גופנית). ראיתי תמונות רבות שלה (היא גותית, עם 14 פירסינג, משהו מיוחד, אם כי אני ממש לא כזו, אבל היא מדליקה!) אבל זה לא משהו מיני בכלל, זו אהבה אחרת.

חחח...גותית זה נחמד.

גותית זה מאוד מאוד יפה לדעתי,הלוואי עליי להיות כזאת.{חחח...אמא תהרוג אותי..} אז ככה,אני שמחה שיכולתי לנסות לעזור לך אבל לא ממש פתרתי לך ת'בעיה...לדעתי יש להתייעץ עם עוד אנשים ואולי אף עם בעלי מקצוע מוסמכים.{לי אין תעודות..}

ננס לבן

New member
מממ... נסיון לעזור

לדעתי את לא מאוהבת בה (כי זה כן כולל בתוכו משהו מיני) אלא: את אמרת שבחיים האמיתיים אין לך חברות קרובות אז יכול להיות שזו פעם ראשונה שאת חשה קירבה ואהבה (אפלטונית) כה חזקה לחברה ולכן זה חדש לך ומוזר לך ואת מפרשת את זה לא נכון. את מפרשת את זה כהתאהבות כי מהנסיון חיים שלך הרגש של קירבה,אהבה ורצון לבלות זמן עם הבןאדם קרתה לך עם גברים שהיית מאוהבת בהם. לכן כעת שאת מרגישה זאת לחברה קרובה שלך את לוקחת את זה גם כהתאהבות. כמו שאת אמרת "אהבה אחרת". אהבה לחברה טובה. וכן פשטידה יקרה, זה מקובל ונפוץ שחברות אומרות אחת לשנייה שהן אוהבות וקוראות לחברותיהן בשמות חיבה כמו מותק, סוויסט אהרט או כל שם אחר שמביע את האהבה לחברה שלהם (חברה אפלטונית הכוונה, לא בת זוג) נ.ב איך היחסים בינך לבין בעלך?

ננס לבן

New member
אגב-

אני לא אומרת שאת לסבית או דו או השד יודע מה. יכול להיות ויכול להיות שלא. אין לי שום דבר נגד זה. רק שהמקרה הזה נמע כל כך כמו שתי חברות טובות (עם אולי טאץ' של תלותיות שמוסיף עוד לרצון לשמוע אותה ולדבר איתה ולהתרגשות כשהיא מתקשרת) וממש לא נשמע כמו שתי מאהבות.

Danihell1

New member
אממ רק שתדעי.. זה כן יכול להיות

שלסבית תתחתן עם גבר ותוליד ילדים... יכולות להיות הרבה סיטואציות לדבר כזה: מישהו שמכחיש לעצמו את היותו הומוסקסואל ומתחתן כי הוא רוצה לחיות "חיים רגילים". מישהו שמכחיש לסביבה את היותו הומוסקסואל, מתחתן, ועדיין ממשיך במערכות יחסים עם גברים למשל.. מישהו שמתחתן ורק אח"כ מגלה את הצד הזה שלו... מישהו שהוא בי בכלל.. אז זה שמישהו נשוי, זה לא אומר שום דבר עליו, אי אפשר לעשות הכללה כזו.

הערה קטנה

אם מה שכתבת עוד איך שהוא הסכמתי אבל אם איזה שהוא משפט בסוף ממש לא הסכמתי בכלל והמשפט הוא אין אדם שראוי לדמעותייך וכו א זה משפט שסותר את עצמו מיניה וביה מכיון שאם אין בן אדם ראוי אז אין גם את מי שכן ב על עצם המשפט הרבה אנשים גורמים לך לבכות גם אם הם אוהבים אותך למשל כשהם נפטרים מהעולם ולא חסר דוגמאות גם בחיים עצמם כל טוב לך

sh53

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo25.gif

אתחיל בזה שבפורומים מקובל ורואים את זה לעיתים די קרובות שנותנים למישהו/מישהי חיבוק או פרח או נשיקה וירטואליים. אתם משתמשות במילים של חיזוקים ותמיכה שהתגעגעתן אחת לשניה, אתן חסרות אחת לשניה וכו' ואילו בפורומים משתמשים המון פעמים באמוטיקונים להביע רגשות בכל מיני נושאים/תחומים של ההודעות + מילים חמות. ראיתי שהגבת לקומפליקטד גירל שאת נשואה, שהיה לך קשר עם בחורה לפני 6 שנים, ניסית את האפשרות הזאת ובסוף החלטת ללכת עם מישהו וללדת איתו 2 ילדים. השאלה היא האם הלכת בדרך הזאת כי כך זה מקובל או כי את בחרת בלב שלם בדרך הזאת? כתבת "רוב המכתבים והצ'יטוטים שלנו זה בנושאי מוסיקה או נושאים אישיים מאד (לא מיניים, אבל אישיים)" - זה אולי בגלל שלא נפגשתם ולא היתה הזדמנות לשתיכן או שאת בקשר עם הבחור שלך בלב שלם ומתוך בחירה? שווה בדיקה מעמיקה עם עצמך. את משוחחת ומצוטטת עם מישהי שיש לכן משהו משותף (להקת רוק, כאן זה הבסיס), ומשם זה המשיך הלאה - לתמיכה אישית אחת בשניה ברגעים שכואבים לשתיכן ולמילוי הדברים שחסרים לשתיכן. זה שאתן אומרות אחת לשניה שאתן אוהבות אחת את השניה ולך זה בא מהלב, מהמקום של האהבה, זה לא אומר שגם לה זה אותו דבר והיא אוהבת אותך באותו מובן, כי יכול להיות שהמנטליות של האנשים בארצות שונות שונה (לא אומרת שזאת התשובה היחידה האפשרית, מציגה זוית ראיה - שאם זה היה קורה לי, כך אני הייתי חושבת). לדוגמא אם אני אומר למישהו בארץ "אחי" ואם אני אומר למישהו בחו"ל "אחי" שלא רגיל למנטליות של הארץ, שניהם יבינו את המילה באופן שונה. הישראלי יבין ישר שהמדובר במילה שבאה לבטא סחבקיות, ולעומת זה אם מדובר במישהו מחו"ל, אני לא בטוחה שהוא יבין את הכוונה שלי אלא אצטרך להסביר לו אותה. בהודעתך לא כתבת שום מילה על הבעל/המשפחה/חברים. אם לא נוח לך לפרט כאן בפורום - מכבדת את פרטיותך בהחלט, אך בכל זאת שווה לנסות לתקן את הדברים (מוזמנת לפנות אליי במסר אם לא נוח לך מעל גבי הפורום). מישהי רחוקה מאוד תפסה לך מקום נכבד בלב, הגיעה לפינות הכי רחוקות ומוצפנות אצלך בלב, הצליחה לחדור ולגעת בך בצורה הכי מדהימה שיכולה להיות - והשאלה היא למה? למה מישהי מרחוק יכולה להיות לך לתמיכה ולעזר, בעוד שאנשים קרובים מאוד אלייך (משפחה/חברים/ידידים/מכרים) לא יכולים לעזור לך, האם זה בגלל שאת לא נותנת להם להתקרב אלייך ולא נותנת להם הזדמנות (האם לא הגיע הזמן לשנות את זה קצת?), האם זה בגלל שפגעו בך (לא כולם פוגעים, ועדיין שווה לתת הזדמנות לאחרים להכנס לך ללב כי טוב חבר קרוב מאשר אח רחוק). שווה לברר עם עצמך את השאלה - מה הבחורה שרחוקה ממך נותנת לך שאחרים שקרובים אלייך ונמצאים בארץ לא נותנים לך (האם זה בגלל שאת לא מאפשרת להתקרב אלייך או מסיבה אחרת?)?.

גם אותי קצת בילבלת אבל...

דבר 1: מה המצב ?! דבר 2: שקראתי מה שכתבת חשבתי על משהו שקרה לי... גם לי היה אותו הדבר רק עם גבר זה היה לפני הרבה זמן.. אני לא חושבת שאת מאוהבת בה.. אני יותר חושבת שאת רוצה לחפש הרפתקאות או פשוט שהיא ממש חמודה ואת אוהבת אותה כמו אחות.. כתבת שהיא מאוהבת גם במישהו אחר (בבחור צרפתי) אז כלל.. לפי מה שאני חושבת היא אוהבת אותך כמו אחות ושאני גם מדברת עם אנשים באיסיקו או במסנגר אני כותבת לוב יו וכל זה... זה מראה על חיבה לא על אהבה... אני חושבת שאת צריכה פחות להכנס לאינטרנט פחות לדבר איתה יותר להתרכז בחיי המשפחה שלך שהם הרבה יותר חושבים .... (לפי דעתי) עצה שלי... אל תכנסי הרבה לאינטרנט ותתרכזי בדברים אחרים! מקווה שעזרתי טיפה ברו'ש

קשה לי להביע עמדה....

וואלה אני יודעת מה זה אהבה לחברה קרובה או לידיד ממש טוב יש לי ידיד שהוא כמו אחי הוא הומו ואנחנו כל היום בייחד וגם לי יוצא לשאול אותו אתה אוהב אותי... והוא עונה לי אני מת עלייך מאוהב בך עד טירוף אבל רק בתור אחים כי וואלה לי יש חבר כבר שנה ושבע חודש ולו יש חבר כבר חודש וחצי .... אבל אנחנו לעולם לא נוכל להיות בנפרד וכל יום חייבים לדבר וכל יום חייבים לראות אחד את השני ... יותר ממה שאנחנו רואים את הבני זוג שלנו... אז אני לא כ"כ יודעת איך להביע עמדה ... את אומרת שמעולם בנאדם "בחיים האמיתים" לא הכיר אותך... ושאת לא פתוחה כלפיי אנשים אז יכול להיות שבגלל שאת מצליחה להיפתח בצורה כזו לבנאדם ושאת מרגישה איתה כל כך חופשייה וכנ"ל היא איתך אז... את נאחזת בה את יוצרת מין טלות בבנאדם שהיא כי בד"כ קשה לך להיפתח לכל אחד ואז עד שאת מגיעה למצב שאת כבר נפתחת לבנאדם אז את פוחדת לעבד. עכשיו בנוגע לכך שאת אוהבת שהיא אומרת לך "איי לאב יו" או שאת מחכה שהיא תגיד את זה, יכול להיות כי בתת מודע שלך את רוצה לדעת שהרגש הוא הדדי... ושאת לא סתם מרגישה אהבה והערכה כלפייה אלה ששנכם מרגישות זאת בצורה הדדית... בקיצור אני ממש מקווה שעזרתי לך במה שיכולתי ועם לא אז צטערת... בכל אופן תחשבי על זה יש בזה משהו... בהצלחה!!!!

ננס לבן

New member
מסקרן אותי ההגדרות שלך ל...

אהבה (בין בני זוג), הדלקות.. ועוד דבר. ציינת שאת נשואה אך את תוהה עם את מאוהבת בבחורה גרמניה ואת דלוקה על בחור גיי. את מרגישה אהבה כלפיי בעלך? כמה זמן אתם נשואים?

שרית114

New member
תהני מזה

לומר בכנות מה אני חושבת, אז ככה תפסיקי לחשוב כל כך תהני מזה, באמת הרגשות הללו לא משנה לאן הם זורמים העיקר שהם שם, כיף להרגיש ככה למישהו גבר או אישה זו הרגשה גדולה ואלוהית כזו. הריי את לא באמת מאמינה שייצא לכן מזה משהו מפגשים וכאלה, זו רק חברות כתב כזו שעושה לכן טוב. לכן יקירתי תהני מזה ותוצאי לך משם רק את הטוב. בהצלחה ורק טוב.

EarthWind

New member
היי..ובכן

גם לי קרה פעם שנדלקתי על בחורה... זה כיפי ונחמד. תמשיכי לדעתי לשוחח איתה ובהחלט כיף שהיא משתפת אותך בהכל. אבל כדאי לשמור על המרחק הזה כפי שהוא , או לפחות לא לתת לדבר הזה לגלוש רחוק מידי. כי בכל זאת, את נשואה ויש לך ילדים. כשגם לי קרה דבר כזה, גם אותי זה בלבל. גם אני לא הרגשתי רע עם הדבר הזה. זה מין רגש טבעי כזה. אבל אני בהחלט יכולה להבין את הבלבול. אולי את מרגישה כך משום שאת חיה בשגרה . בכל זאת, אולי את משתוקקת לריגושים שאולי יכלו להרוס הנישואין ולכן הרגשות כלפיה. אולי ישנה שגרה עם בן זוגך? ישנם דברים שאפשר לעשות בעניין זה. זה לא אבוד
ויש גם אפשרות אחרת - אולי את מכירה אותה בתור מישהו מגילגול קודם ולכן את מרגישה כך? זה יכול בהחלט להיות...שאולי הייתם פעם בני זוג.. אצלי הדבר קרה בגלל גלגול קודם כנראה

לדעתי כל עוד

לא תפגשו פנים אל פנים , כל הקשר הוירטואלי הוא בדוי, זה נחמד שיש מישהו בקצה השני של היבשת ש"אוהב" אותך אבל כל עוד לא הייתה פגישה פנים מול פנים , הכל רק דיבורים באוויר. כדאי לך לברר אם חיי המשפחה וחייך עם בעלך אינם "יבשים" יכול להיות שאת מחפשת ריגושים כעת ועדיף להתרכז באושר הפנימי מאשר להכניס את עצמך לסרטים שלא תדאי כיצד לצאת מזה. לסיכום : ראשית תפגשי אותה , שנית תחליטי האם את באמת מעוניינת בזה , שלישית , אולי עדיף לשים את המשפחה בראש סדר העדיפויות ולא לחפש הרפתקאות ?

לא מחפשת הרפתקאות

אני לא מעוניינת בקשר מיני לא עם גבר ולא עם אישה. אני נהנת מכל כינויי החיבה ההדדיים והמחמאות וכו, אבל לא מתארת לעצמי שאם הייתי פוגשת אותה זה היה מיני (האמת כמעט ונפגשנו לפני כחודש באותה ההופעה בחו"ל, אבל הזמנו כרטיסים לא באותו יום, אלא יום אחרי יום, זה היה קצת לפני שנפגשנו בפורום). וגם אני לא קושרת את זה עם היחסים עם בעלי והילדים שהם לא רעים (גם לא משהו מהסרטים, בכל זאת אנחנו נשואים 9 שנים וחצי). האמת שאין לי חברות "בעולם האמיתי" (אמיתיות) כי אני לא מצאתי מישהי שאני יכולה לסמוך עליה ולספר לה את מה שיש לי בלב ובראש וכו, ובאינטרנט זה תמיד יותר קל (היו לי כבר 8-10 חברים בנפש מהאינטרנט, כולם מחו"ל). אני נהנת לדבר איתה, ויותר מזה. מחר היא חוזרת לגרמניה ואני באטרף, מתרגשת נורא נורא, שמחה נורא, אחרי שכל השבועיים הייתי עצובה (למרות שהיא כתבת לי מכתב כל יום): אכלתי יותר, הייתי עצבנית וכו. אני ממש בשמיים עכשיו, בחיים לא התגעגעתי למישהי (או מישהו, כולל בעלי או חברים לשעבר) ככה, עם בכי אפילו. אני יודעת שיש סיפורי חברות אמיתית, אולי בגלל שאני טיפוס בודד (אם כי זה לא מפריע לי, אני די אנטי חברי אם כי נחמדה ונעימה מאד), ככה שבחיים לא היו לי חברים אמיתיים, של ממש, ושזה בא זה מרגש אותי נורא.

אולי שווה לעשות הפרדה

בין החברים בעולם הווירטואלי לבין הפאנטזיות שהיית רוצה להגשים ... זה נראה שאתן קשורות מאוד אחד לשניה במובן הרגשי , אך אל תטעי... אתן חברות קרובות בנפש , אל תכניסי את הראשך למחשבות על "התאהבות בה" . תעשי הפרדה בין התלות שלך בה כחברה לבין התלות שלך בה כבת זוג פוטנציאלית ...

למעלה