אדרל- עזרה

ציקיטה10

New member
אדרל- עזרה

הי לכולם
בני בן ה 12 בשילוב יחידני מטופל כבר 6 שנים בריטלין מסוגים שונים- קונצרטה, LA ובמינונים שונים וכולם השפיעו קצת על הקשב והריכוז והיו להם תופעות לוואי שונות - חוסר תיאבון, הגברת חרדה, עצבות ..... אבל אי אפשר הי בלי ריטלין מבחינה לימודית.
במהלך החופש הגדול החלטנו לא לתת לו ריטלין כדי שיהיה יותר חיוני ויהיה לו יותר תיאבון, בחזרה ללימודים כשהוא שוב קיבל את אותו מינון וסוג של ריטלין שהיה בסדר עד יולי האחרון הריטלין השפיע עליו לא טוב והוא מאוד מסוגר ועצוב, ללא תיאבון, מתוסכל וכועס חרד וכבוי.

אנחנו לא יודעים מה לעשות עכשיו, הפסיכיאטר הציע לנו לנסות את האדרל, ממה שהבנו אפשר לקנות רק עשרה כדורים לניסיון ואנחנו חייבים לרכוש חפיסה שלמה שעולה בין 500 ל 700 ₪.
האם למישהו יש התנסות חיובית או שלילית באדרל?
איך ניתן להשיג רק כמה כדורים של אדרל לניסיון?

בעיה רצינית היות שאתם זקוקים לטופס 29 ג'

טופס אותו כותב הפסיכיאטר למשרד הבריאות לאישור תרופה אשר לא נמצאת באישור קופ"ח והיא פרטית
את הטופס אתם לוקחים לבית מרקחת (ד"א בלאומית היא כבר הסל) אני קונה מהניו פראם .
אח"כ אתם צריכים מרשם פרטי מרופא המשפחה .
העלות שלנו לאדרל 10 מ"ג ל30 כדורים הוא 293 ש"ח
אני לא נותנת בימי שישי/ שבת וחופשים כך שמצליחה לפעמים לחסוך ולא לקנות כל חודש .
התוקף של הטופס הוא ל180 כדורים .

ודבר נוסף אצל בן האדרל מגביר חרדות כמו שהרטלין הגביר .
נכון הוא יותר עירני בשיעורים , משתף פעולה עם הצוות יותר , הוא אוכל , הוא לא כבוי בכלל .
יש יתרון אבל לגבי חרדות למרות שציפינו וחשבנו הוא ממשיך לקבל נוגדי חרדה .
בהצלחה

TikvaBonneh

New member
ניסינו אדרל

הוא לא הצליח לישון בלילה ויצא לגמרי מאיפוס. אחרי ארבעה לילות בלי שינה ויתרנו.
כעת הוא בלי אף תרופה ומתקשה להתרכז בלימודים, אבל לפחות הוא לא בדיכאון ואין לו חרדות.

TRIDENT

New member
אדרל

היי ,
לנו האדרל לא עשה כלום מלבד תופעות לוואי. אתם מוזמנים לקחת את הכדורים שנשארו. יש בערך 20 והם בתוקף עד 2014.
אתם יכולים להשאיר טלפון לתיאום

yuliyuli1

New member
אני לא יודעת כמה יעזור לכם ניסיון של אחרים

כי כל ילד מושפע אחרת מהתרופות.

יש גם (בנוסף לשאר תחליפי הריטלין) את הפוקלין, שמכיל רק את החלק הפעיל של הריטלין ולא את החלק שגורם לרוב תופעות הלוואי (מסתבר שהריטלין מורכב משני חומרים: אחד הוא החלק שעוזר ל ADHD והשני עושה תופעות לוואי, ולכן ייצרו את הפוקלין שהוא רק החלק שעוזר ל ADHD.
בארץ משום מה בוחרים לעודד את השימוש בריטלין במקום בפוקלין משיקולים שנבצרים מבינתי)

yuliyuli1

New member
נכון - זה רלבנטי רק למי שיש לו ביטוח פרטי

וזה כל כך מעצבן כי אין לזה שום הצדקה. רק בגלל בירוקרטיה מטופשת זה נמכר בארץ במחיר יקר יותר מריטלין.

miss owl

New member
יש לי התנסות מאוד מאוד חיובית

אני נחשבת ייצור רגיש בטירוף לתופעות לוואי ולעומת כל תרופה אחרת (וניסיתי המון סוגים ומינונים) התופעות לוואי של האדרל מזעריות ומסתכמות בתחושת שובע עם טעם וריח רע מהפה. שום דבר נפשי - לא חרדות, לא דיכאונות, לא עצבים.

אני לוקחת את המינון הכי נמוך של התרופה שמחזיק אצלי (אני 62 ק"ג) 5 שעות של לימודים ברמת ריכוז יותר גדולה מהריטלין.
אם אתם רוצים 3-4 כדורים אני בכיף אתן . אגב מחיר 30 כדורים במינון שלי זה 380 שקל.

אסור לתת תרופות...

אני יודעת שאת הצעת בכוונות טובות. ואני מבינה מילקוד של הורים שחייבים רק לנסות.
אבל לפי החוק - אסור לך לתת את התרופות שקיבלת במרשם לאף אחד...

ציקיטה10

New member
אדרל

קודם כל תודה רבה לכל מי שהגיב ותרם מניסיונו.
אני יודעת שאסור לתת תרופות אבל ניסינו כבר המון ווריאציות של ריטלינים למיניהם שלא התאימו.
זה הזוי שהורים צריכים לקנות תרופה ב 500 ש"ח לניסיון ואם זה לא מתאים לזרוק לפח!

ליבי איתך! גם ארון שלי מלא בתרופות שלא

התאימו.
ובכל זאת, אגיד שוב לנערה בוגרת ואחראית: משמעות המרשם שהרופא לוקח אחראיות לתת את התרופה לחולה, ורוקח לוקח אחראיות שהתרופה תגיע לאדם הנכון. ענת לא רופא ולא רוקחת ואסור לה!

שלומות0

New member
צודקת מאוד מרגיז

גם אני קניתי אביליפיי לבת שלי כי הקופה לא אישרה לה, וזרקנו, שילמנו אפילו יותר

יש איזשהו שירות (אולי של רב פירר?)

בזמנו אני זוכרת שפירסמו שאזרחים יכולים למסור את התרופות שלא בשימוש לאיזשהו גורם מוסמך, והם יחלקו לפי הצורך לאלה שידם אינה משגת, אבל אחרי בדיקת זכאות

yuliyuli1

New member
השתמשתי המון בתרופות שקיבלתי מגולשות

באינטרנט בתקופת טיפולי הפוריות שלי, וגם מסרתי המון תרופות שקניתי לגולשות אחרות, כך שאני אישית לא מתרגשת מהאיסור הזה.

ציקיטה10

New member
יש לנו מרשם

העניין הוא שיש לנו מרשם לאדרל מהפסיכיאטר! אז מה זה משנה מאיפה מגיעה התרופה?
הבעיה היא אם התרופה או המינון יתאימו לילד ונישאר עם מלאי של כדורים כו שקרה לנו עם כל סוגי הריטלין שעולה פי 5 !!!

dina199

New member
כן , זה משנה. תרופת מרשם יכול לתת רק רוקח.

אדם פרטי קיבל תרופה לפי מרשם שלו לעצמו, והוא לא רוקח.

dina199

New member
הבעינה שאם אדם פרטי ייתן לכם תרופה,

ויקרה לכם משהו - אז האחריות הפלילית היא על האדם הנותן .

למעלה