אדריכלות בבצלאל

מצב
הנושא נעול.
אדריכלות בבצלאל

אדריכלות בבצלאל
אז ככה יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר תקופה, התייעצתי כבר עם כל מי שיכול להיות, ובסופו של דבר הבנתי שזה המקום לקבל תשובות עובדתיות, ולא המלצות באויר. אני ממש ממש ממש ממש רוצה ללמוד אדריכלות בבצלאל, ההתלבטות שלי היא- אם לעשות מכינה לעיצוב באחד מהמקומות כמו קונספט או סטודיו 6B , או שעדיף לי לעשות קורס של עיצוב פנים, שאת הקורס הזה אני רוצה לעשות בלי קשר. החלטתי לפנות אליכם, אדריכלים יקרים, או סטודנטים לאדריכלות, האם המכינה קדם אקדמאית הזו באמת תורמת לקבלה שלי ללמודים???? (גם אם זה לא יהיה בבצלאל, אוניברסיטת תל אביב גם בא בחשבון) או שזה יהיה סתם בזבוז זמן ועדיף לי לעשות את הקורס??? מה בשטח יותר יתרום לי ???? תודה מראש, ומקווה לתשובות שבאמת יעזרו לי.... מיטל.

gerson1

New member
רוצה ללמוד אדריכלות או/ו

אדריכלות בבצלאל
אז ככה יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר תקופה, התייעצתי כבר עם כל מי שיכול להיות, ובסופו של דבר הבנתי שזה המקום לקבל תשובות עובדתיות, ולא המלצות באויר. אני ממש ממש ממש ממש רוצה ללמוד אדריכלות בבצלאל, ההתלבטות שלי היא- אם לעשות מכינה לעיצוב באחד מהמקומות כמו קונספט או סטודיו 6B , או שעדיף לי לעשות קורס של עיצוב פנים, שאת הקורס הזה אני רוצה לעשות בלי קשר. החלטתי לפנות אליכם, אדריכלים יקרים, או סטודנטים לאדריכלות, האם המכינה קדם אקדמאית הזו באמת תורמת לקבלה שלי ללמודים???? (גם אם זה לא יהיה בבצלאל, אוניברסיטת תל אביב גם בא בחשבון) או שזה יהיה סתם בזבוז זמן ועדיף לי לעשות את הקורס??? מה בשטח יותר יתרום לי ???? תודה מראש, ומקווה לתשובות שבאמת יעזרו לי.... מיטל.
רוצה ללמוד אדריכלות או/ו
רוצה ללמוד בבצלאל? בארץ עישנם מספר בתי ספר שבהם לומדים ארכיטקטורה שלכל אחד הדגשים משלו: הטכניון-הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים אוניברסיטת תל אביב-בית הספר לאדריכלות אקדמיה לאומנות בצלאל-המחלקה לאדריכלות מכללת אריאל-המחלקה לאדריכלות ויצו-קנדה חיפה-ארכיטקטורה ו. בית הספר הגבוהה לטכנולוגיה-אדריכלות ועיצוב(טרם הוכר להסמכה אקדמית, לדעתי כנאה יקרה השנה) ועוד מספר בתי ספר כמו המרכז הטכנולוגי בחולון שחוטאים בעיצוב תעשיתי שלעיתים הוא ארכיטקטורה ולהיפך. לבצלאל אין יתרונות מובהקים, בוגריו אינם טובים יותר, רמת העיצוב שלהם אינה בולטת ובבחינות שנערכו ברשם המהנדסים התוצאות ירודות באופן בולט, ללא יחס לרמתם האישית של התלמידים (והתלמידות). כן ישנם מספר רב של בתי ספר בעולם, הן המערבי והן המזרחי שניתן ואפשר ללמוד בהם היתרון של בצלאל הוא באי-צורך בפסיכומטרי. ישנו גם יתרון אחר, הקשור למרחבים פסיכולוגיים והוא איזה שהוא יתרון של כושר מילולי שאינו בא בהכרח בביטוי בפרויקטים עצמם המוצגים בסטודויים, ושל סטודנטים אבודים שמחפשים את עצמם(כמובן-את הפרויקט שלהם) ושאחרכך כלל אינם יודעים באיזה אופן קיבלו את ציוניהם(צבע עיניים, גודל ישבן, קשר למנחה?) אני די אובייקטיבי, יקרתי במרבית המוסדות וההדלים הנם בעיקר בתדמית ובקפיטריה(שאגב לא קיימת במחלקה לאדריכלות בבצלאל) אז למה את מעדיפה ללמוד דווקא שם? תבדקי, תסתובבי, תטעמי ואז תחליטי-לא תמיד התוכן דומה לעטיפה.

המותג

אדריכלות בבצלאל
המותג
אם בא לך ללמוד בבצלאל... טוב. [מסכים עם גרשון שההבדלים לא מהותיים] לימודי עיצוב פנים... לדעתי, מיותרים. התועלת של המכינות גם היא מוטלת בספק. צריך תיק עבודות שמוכיח זיקה יצירתית [ויכול להיות כל דבר]. ראיונות אישיים חשובים הרבה יותר. [ולזה קשה להתכונן]

מצב
הנושא נעול.
למעלה