אדניות

blessed

New member
אדניות

מה מומלץ לשתול באדניות והאם עכשיו בכלל עונה טובה להתעסק עם זה? מדובר באדניות שפונות לכיוון מערב, והדירה במרכז הארץ. אני רוצה משהו שיהיה ירוק ויפה כל השנה. הבנתי שפרחים לא מתאימים כי הם עונתיים. על איזה צמחים כדאי ללכת? (ורצוי צמחים קלים לטיפול כי אני לא כ"כ טובה בזה...)

reuven4u

New member
לי יש אדנית בחלון של המטבח

גדלים שם בצלים ירוקים, עלי סלק ושאר ירקות... יש גם איזה פילפל חריף... כך כשאני צריך משהו בבישול, אני לא צריך לצאת לגינה...אלא אם כן אני צריך משהו אחר מלבד הדברים האלו :)))

תבלינים למשל, או רב שנתיים כמו

גרניום, לוטוס, סקיבולה, גזניה ועוד רבים רב שנתיים אחרים פורחים

r i v

New member
סקיבולה?לא מצאתי בחיפוש

למישהו יש תמונה והסבר על הצמח?

scaevola

סכיבולה, רב שנתי, פורח רוב השנה, עמיד לקרה וליובש, צמח אור מלא - שמש מלאה, נשפך, מתאים לאדניות. חזק. גרניום פורח רוב עד כל השנה. צריך לזכור שגרניום הוא צמח אירופאי , כלומר טוב לו בחורף שלנו. בקיץ צריך להשקות הרבה ובכלל לא מזיק חצי צל. הזן הכי חזק לשמש הם זני הווילה - נשפכים עם פרח ריק. הפלטטום - הנשפכים עם הפרח המלא עדינים יותר ומעדיפים חצי צל. במקרה של הזקופים זה משתנה מזן לזן. אבל בכולם - השקיה מרובה וגיזום נכון, ומקבלים שפע פריחה רוב עד כל השנה

r i v

New member
ועוד שאלה,בקשר לגרניום ולסכיבולה

ויש לי הרבה בתור אחת שלא מבינה כמעט כלום בגינון. השקיה מרובה , אני מבינה, אבל מה זה גיזום נכון? ומה לעשות עם פרחי הגרניום שמתייבשים? לגזור אותם? גם את הסכיבולה אצטרך לגזום? רק היום שתלתי אותה באדנית, עד שצאו פרחים, יקח הרבה זמן?

גרניום זקוף

נענתי בעבר בפורום שהסיבה שהגרניומים מרקיבים בגינתי היא, שאין להשקותם בקיץ בכלל אפילו אם הם נראים מסכנים. האם יש הבדל בין הזן המשתפל לזקוף בנוגע להשקיה או שיש סיבה אחרת לריקבון? תודה רבה

מוטי בר

New member
לא להשקותם בכלל? זה קצת קיצוני מידי

אך נכון שהם מאוד רגישים לעודפי מים בעונות החמות היות ומים ולחות בצרוף חום גבוה יוצרים פטריות נבילה רבות כגון בוטריטיס, פוזריום, קישותית,ריזיקטוניה ועוד בעיות רבות. המשפחה הזו גם מאוד רגישה לנמטודות שורשים שגם אם אינן הורגות לגמרי את הצמח הם מחלישות אותו עד כדי חוסר התפתחות ממש. האבסורד הוא שהצמח דווקא כן זקוק למים רבים ועדיף רכים,(למרות עמידותו העצומה לחוסר בהם, ממש כמו קקטוס), אך חובה לשתול במצע מאוד מאוד מנוקז ועדיף מנותק כמו טוף גולן. הזנים הזקופים אוגרים הרבה יותר נוזלים בגבעולים מאשר הזוחלים, והם גם מאוד קלים לריבוי מיחורים בעונת הסתיו והאביב. גרניום גם מאוד מאוד רגיש לעודף שמש קיצית ויש לזכור שארצות מוצאו הרבה יותר קרירות מאשר בארץ. כעת, הוא מתחיל גל צמיחה נמרץ שיגיע לשיאו באביב המאוחר עד לאמצע הקיץ.

למעלה