אדנומות !!

niv8187

New member
אדנומות !!

דר. שלום רב, נמצאו אצלי 2 מיקרו אדנומות: 3.6 ו-4 מ"מ. רמת פרולקטין מאוד גבוהה 4000-3000 עקב לקיחת ריספרדל. האם שינוי כדור שלא מעלה פרולקטין יכול לצמק אדנומות אלו ? או שיש צורך בלקיחת כדורים המורידים פרולקטין (פרילק, דוסינקס). יש לציין שכדורים אלו יכולים לגרום להתדרדרות נפשית עקב השפעתם הדופאמינרגית ביחד עם הריספרדל.

ניב, אני יודעת זאת

שלום ניב, הפרולקטין בהחלט יכול להיות קשור לטיפול, אם כי הדרך לדעתץ זאת היא לנסות להחליף למשהו שלא מעלה פרולקטין לראות מה קורה. יתכן כי האדנומה/ות הן המקור לפרוקלטין, אבל יתכן כמובן שהן לא קשורות בכלל ותהגלו רק בגלל התופעה של עלית הפרולקטין.לולי התופעה הזו יתכן והיית מסתובב כל החיים עם האדנומות הללו מבלי לדעת זאת. בכל מקרה לא הרספרידל גרם להופעת האדנומות. אבל אם תעבור למשהו שלא מעלה פרולקטין אפשר יהיה לדעת אם זה קשור לטיפול או דבר שאתה סובל ממנו בבסיס. אולי ההיסטוריה הרפואית שלך עשויה לתת לנו רמז. אולי תספר לי כמה זמן אתה מטופל, איך היה התפקוד המיני והחשק המיני שלך לפני הטיפול. אולי מזה נקבל מושג לגבי מה שקרה. אם הפרולקטין לא ירד לאחר שינוי הטיפול, נשאלת באמת השאלה מה לעשות. אכן, כפי שאתה מציין, טיפול בתכשירים דופאמינרגיים יכול להחמיר מצב נפשי, אבל רק אם אנחנו מדברים על פסיכוזה כגון סכיזופרניה. אם אתה מקבל את הטיפול בגלל דכאון, אתה תוכל להמשיך לקבל את הטיפול במקביל לדוסטינקס שלא יחמיר את מבך הנפשי. אם הרפולקטין לא ירד עקב שינוי הטיפול, ויתברר כי האדנומות נ מפרישות פרולקטין, אול לחילופין אם שום טיפול אחר לא יתאים למצב הנפשי שלך, יהיה צורך באמת לחשוב מה לעשות. זה כמובן יהיה תלוי בממצאים ההורמונליים האחרים. אם יש לך קצת חסר טסטוסטרון, אפשר יהיה אולי לתת לך טיפול, כפי שאנחנו הרבה פעמים עושים גם בנשים במצבך. בקיצור, זה בוודאי לא להחלטה כאן. אני מקווה שיש לך אנדוקרינולוג/ית טוב/ה שעוזר/ת לך למצוא את הדרך הנכונה.

niv8187

New member
ניב, אני יודעת זאת - המשך

ד"ר קרן היקרה. תודה רבה על תשובתך. קודם כל אני אשה (הסיסמא היא על שם בני)ואכן סכיזופרניה היא המחלה (11 שנה) וריספרדל (RISPERIDONE) הינו הכדור המרכזי (יש תיעודים המורים על קשר בין עלייה של פרולקטין עם נטילתו). לפני שנטלתי כדור זה, השתמשתי בכדור פרפנאן(PERPHENAZINE) היו לי רמות של 300. לצערי חלה התדרדרות ונאלצתי לקחת ריספרדל. כיום אני נעה בסביבות 3700 עם הורדת המינון (הייתי כבר 5000). רופאי כנראה יעביר אותי לכדור בשם לפונקס (CLOZAPINE). האם צעד זה יכול לצמק את האדנומות שכן אין מה שיגרה את ההיפופיזה ? תודה

גודל האדנומות ממש לא מדאיג

שלום לך, דווקא זו שאת אישה זה קצת מקל על העיניין. קודם כל בת כמה את? האם יש לך מחזור? דברת על מיקרואדונומות. אם הן אינן גורמות להפרשה של הורמון, לא צריל לעשות איתן דבר, וגם לא צריכים להוציא אותן. ל-10% מהאוכלוסיה יש אדנומות בהיפופיזה אם עושים CT. שוב, לגמרי לא ברור שהן המקור לפרולקטין. גם שלא הייתי דואגת בכוטון זה, אין צורך לצמק את האדנומות. לגבי הלפונקס, אני צריכה לבדוק עד כמה זה משפיע על הפרולקטין. הייתי אומרת שאם את מאוזנת עם הרספרידל לא חובה להחליף. אם יש לך מחזור, אין בעיה ברמתה הרפולקטין הזו, ואם אין לך, אם את מספיק צעירה, אפשר פשוט לתת לך גלולה כדי שלא תשארי ללא פעילות אסטרוגנית.

niv8187

New member
גודל הדנומות ממש לא מדאיג

ד"ר קרן. הנני בת 31, ילדתי לפני 4.5 חודשים (עם פרולקטין של 5000), לא קבלתי מאז מחזור (בטני נפוחה לאללה). איך נדע אם המיקרואדנומות מפרישות או לא מפרישות פרולקטין? יש לי תאוריה האומרת שבגלל הריספרדל יש עלייה כמובן של הפרולקטין ובגלל פעילות יתר של ההיפופיזה, היא הצמיחה 2 מיקרואדנומות. בכלל 2 מיקרואדנומות - זה נדיר? כי הבנתי שבד"כ יש 1. אני רוצה עוד ילדים, אני מאוד מאוזנת עם הריספרדל ודי מפחדת לעבור ללפונקס, למרות שהכדור הוכח שאינו משפיע על הפרולקטין. לגבי הגלולה שהצעת , מה טיבה והאם היא אינה משפיעה על הדופאמין ? תודה רבה לך

התיאוריה שלך לא נכונה

שלום לך, כבר כתבתי לך את זה אבל אני שוב מדגישה, גם אם במקרה יוצא שיש לך אדנומות שמפרישות באמת פרולקטין זה לא בגלל הרספרידל. 4 וחצי חודשים אחרי לידה, מותר לך לא לקבל מחזור. האם את מניקה? אגב, הפרולקטין עולה בצורה פיזיולוגית אחרי כל יניקה, כך שאם את מניקה אני מטילה ספק כלשהו על רמת הפרולקטין הזו. סה"כ אם זה מרספרידל אז הפרולקטין היה גבוה גם לפני ההריון כי אני משערת שאת כבר לוקחת את זה זמן מה. יש מקרים שבהם רואים שתי אדנומות. לפעמים הן נראות כמו 2 ובעצם זו אחת עם שני חלקים שנראים בלתי קשורים. איך היה המחזור שלך לפני ההריון? כמה זמן את מקבל רספרידל? לגבי גלולה התכוונתי לגלולה למניעת הריון. במקרה של מיקרואדנומות ניתן לתת אותה, היא מטפלת בחסר אסטרוגנים וגם במחזור.

niv8187

New member
התיאוריה שלך לא נכונה

הי ד"ר קרן. דוקא אני שמחה שהתיאוריה שלי לא נכונה. אני כמובן לא מניקה (ריספרדל, ליתיום וציפרלקס) שכן זה עובר בחלב. אני נוטלת ריספרדל 1.2 שנים. לאחרונה אני במינון של 0.5MG (נמוך מאוד) ואני אמורה לבצע בדיקת פרולקטין נוספת בקרוב כדי לראות אם יש הפשעה של הקטנת המינון על התוצאה. לגבי מחזור לפני ההריון, קבלתי תמיד אם כי לפעמים היה באיחור אבל לא נורא

niv8187

New member
זימון לאיכילוב

ד"ר קרן היקרה, קיים ברשותי זימון למחלקת אנדוקרינולוגיה באיכילוב מטעם משרד הביטחון עבור העניין שאנו מתכתבים. האם את שייכת לצוות הרופאים שם ? האם ניתן לקבוע תיאום איתך ? תודה רבה

למעלה