אדמת חמרה לגינה

doraber

New member
אדמת חמרה לגינה

האם אדמת חמרה לגינה מתאימה באיזור הקריות
מה הטיפול שדורשת אדמה זאת כדי שתהיה גינה מוצלחת

פיטנגו4

New member
לא ענית על השאלה הקודמת שלי

בקריות יש לפחות 3 סוגי אדמות.
מה יש לך??? ולמה נדמה לך שאי אפשר להשיג בדיוק את מה שיש לך?

אם האדמה שלך יותר קלה מהחמרה, אז אל תמלא חמרה, וחוצמזה, חמרה כשלעצמה זה כמה סוגי אדמות, החל מקלות וכלה בבינוניות+...

אמרת/כתבת חמרה אמרת/כתבת קרקע אדומה

יש כבדות מאוד שגורמות לנזז ויש קרוב לחול נקי

jeshu

New member
אולי דומות לנזז, בטח לא גורמות לו נזז מתהווה תחת שכבת קרקע חולית (חמרה חולית...אבל אז לא חמרה כבדה).

ישו אתה צודק וגם לא. קשה מאוד כאן

בקצרה להסביר בדיוק" חמרה נזז" אדמת חמרה(=אדומה) עם הרבה חרסית שיש בה
גם הרבה חול (= חמרה כבדה). החרסית נשטפת לעומק עד שנעצרת (מסיבות שונות) שם מצטברת ויוצרת שכבה אטומה לחלוטין. ומכאן שמאליה יש הרכב מכאני יותר חולי (החרסית, רובה או חלקה, נשטפה ממנו).
עכשיו שאלה מהיכן אתה קורה את הקרקע.

jeshu

New member
קשה מאוד לענות מכאן נשמע שמצד אחד אולי אפשר למצוא שם קרקע חולית ריכותית ומצד שני אולי הקבלן כבר חפר את החול הזה מתוך צורך אחר במקום אחר ועכשיו הוא צריך לסלק/להחביא את החומר הזה או למצוא לו קונה. הייתי דורש מהקבלן לקחת דגימת קרקע מכמה מקומות ולשלוח למעבדת קרקע מורשית לצורך הערכה. כך תדעי מה קיבלת. חתול בשק או סתם חתול...חתולים אוהבים חול. את יכולה להעלות לכאן תוצאות של בדיקת קרקע על מנת לשמוע דעות. כמו כן, 40 ס"מ קרקע איכותית נשמע לי קצת רדוד. לא מאוד, אבל די רדוד. כמו כן, זה הזמן לוודא שלא נשארו מרבצי גיר ושאר פסולת בניין והפתעות מתחת למילוי. באם נשארו, לא הייתי ממלא ושותל שום דבר מעל, אלא מעיף הכל וממלא קרקע בפרופיל עמוק.

הילהל

New member
צירפתי לכאן את הודעותיך

שים לב בעתיד כשאתה כותב - כשזה באותו עניין, לא ללחוץ על "הוספת הודעה" כי זה יוסיף את ההודעה שלך במנותק לגמרי ממה שכתבת קודם
תכנס להודעה המקורית שלך ולחץ על "הוספת תגובה" או על "תגובה מהירה" וכך כל ההודעות שלך באותו עניין יהיו באותו השירשור

למעלה