אדמת והריון

ninias

New member
אדמת והריון

שלום, אני נמצאת לפני נסיונות כניסה להריון ראשון והבנתי כי עלי לקבל חיסון נגד אדמת. על פי מה שנמסר לי קופ"ח כללית לא מממנת את הבדיקה לנוגדני אדמת מטעמי עלות ונממליצה על קבלת החיסון בטיפת חלב. כיום יש ביידי רישום של פנקס החיסונים בו מופיע כי קיבלתי חיסון לאדמת בכיתה ו''. מעבר לכך, אינני יודעת אם קיבלתי חיסון נוסף בצבא או בעבר הקרוב (כיום אני בת 30). שאלתי היא האם קבלת מנת חיסון עודפת נגד אדמת (במידה וכן קיבלתי מנה נוספת בשנים האחרונות ואינני זוכרת זאת) איננה מהווה סיכון בפני עצמה ומה עלי לעשות. בתודה, חן

אדמת והריון

שאלה חשובה. יש לעשות בדיקת נוגדנים לאדמת לפני הכניסה להריון ואם רמת הנוגדנים נמוכה אז יש לקבל חיסון מספר חודשים לפני ההריון. אני מופתע ממה שנמסר לך כיון שלפי מיטב ידעתי בדיקת הנוגדנים לפני ההריון היא הוראה של משרד הבריאות. אל תלכי לעשות חיסון ללא בדיקת נוגדנים.

ninias

New member
בהמשך לשאלתי

גם אני הייתי מופתעת מהעובדה שעל אף שמשרד הבריאות מורה לחסן מפני אדמת אין היתר לעשות את בדיקת הנוגדנים מטעם קופ"ח.מדובר בהוראה חדשה יחסית (נספר חודשים) ועל אף שהתעקשתי לקבל הפנייה לבדיקה התעקשו שלא לתת לי אותה והראו לי את המסמך הכולל את ההוראה החדשה. למעשה אני נמצאת כרגע במצב נתון- לא משרד הבריאות ולא קופ"ח כללית אינם נותנים הפנייה לבדיקה. בהינתן מצב זה אני שוקלת- האם עדיף לא להתחסן או להתחסן בידיעה שייתכן כי רמת הנוגדנים כבר גבוהה מספיק?. האם יכול להתרחש נזק לי או לתינוק לעתיד כתוצאה מחיסון מיותר?. בנוסף, האם יש לך נידע לגבי אפשרות לעשות את בדיקת הנוגדנים באופן פרטי והיכן? (הבנתי שמדובר בבדיקה יקרה ושזו בעצם הסיבה שהיא איננה נכללת יותר בסל הבדיקות) תודה מראש חן

למעלה