אדם קם בבוקר

MajoR_ToM

New member
אדם קם בבוקר

יום אחד אדם קם בבוקר ואמר לעצמו ``הדבר שאני הכי צריך בשביל שחיי יהיו חיים זה - טלוויזיה , DVD , סטריאו ומחשב מהיר `` חשב וחשב והחליט `` אני אחיה את חיי בשביל להשיג את כל זה וכשאשיג - אהיה מאושר`` . הוא למד ולמד ולמד . 100 במתמטיקה , 100 בפיזיקה , 100 בכימי - הכל טוב ויפה . הגיע לצבא - שירת בגולני , הגיע לאוניברסיטה ולמד מחשבים ומצא עבודה כמתכנת . השיג לעצמו משכורת שמנה , קנה דירה מפוארת ומערכת קולנוע ביתית . ישב הוא בביתו החדש היסתכל על מה שיש לו וחשב `` מה שבאמת חסר לי עכשיו זה וילה עם בריכה , מכונית מהירה ואישה יפה `` . חשב וחשב והחליט . עבד כל היום , עבד כל הלילה ועלה לאט לאט בסולם הדרגות . הפך למנהל בכיר ועשיר כקורח . קנה לעצמו את הוילה , את המכונית ואת האישה . ישב בביתו וחשב עכשיו יש לי הכל . שחה בבריכה , נסע במכונית , שכב עם האישה . ושאל את עצמו `` מה עכשיו ? `` ולא מצא תשובה . כל חייו חי בשביל להשיג עוד ועוד , ועכשיו שהשיג הכל , מה נישאר לו ? האם החיים שהוא חי זה מה שהוא באמת רצה ? מה נישאר לו ? מה יש לו ? חשב וחשב ולא מצא תשובה . כי בחיים כמו בכל דבר אחר , העיקר זה לא המקום שעליו אתה מגיע אלה המסע עצמו .

לונה

New member
אושר חומרי?

רוב האנשים שאני יכולה לחשוב עליהם לא יצליחו לשאוב אושר מרווח חומרי בלבד. הם יחפשו בילויים, חברים, חתיכות או שלטון, אבל אני בספק כמה אנשים יהיו מאושרים בזכות .DVD

MajoR_ToM

New member
את לא בדיוק מבינה מה אני אומר

את מדברת על אושר ריגעי אני מדבר על שאיפות רוב האנשים מוותרים על הגשמה עצמית וחושבים רק על מה שאומרים להם ש``טוב להם`` אנשים במקום להגשים את עצמם , לומדים מחשבים והולכים לעשות כסף , וככה במקום לחיות למען עצמם הם חיים בשביל להשיג עוד דברים שאמורים להפוך את החיים שלהם ליותר טובים . עצוב .

נעל

New member
צודק

בהחלט קשה לבוא עם יציאה כזו לחברים פתאום. במיוחד בגלל הניסוח, שהיה גורם להם אכזבה גדולה מאוד בסוף, אולי אפילו היו שואלים - רגע, איפה הפאנצ` ליין? זו לא בדיחה?? אבל הפורום, כמובן, זה המקום לכאלה בדיחות שמעולם לא הונדס להן עוקץ. הארות קטנות. נעל הייתה רוצה, ברשותך (ובהסתמך על עובדות פיקטיביות נוספות שלא נשללו ע``י הטקסט, אולי מקוצר היריעה, ואולי כתוצאה ממחדל משל-י), להמשיך קצת. אז האדם העשיר כקורח בשנות ה...40 לחייו? החיים עוד רחוקים מלהגמר, והוא, מהרבה בחינות חומריות, מסודר. מטרה חדשה וומופשטת להגשמה עצמית הוא יוכל למצוא בצ`יק צ`ק, ואם לא - כנראה שהחיים המשעממים שלו יספיקו לו; מותר לאנשים להסתפק במועט. ומי אמר שהוא לא נהנה בדרך? אחרת כיצד שרד אותה? עבודה קשה לא בהכרח מונעת הנאות אחרות. ואולי אף התאהב במקצוע? אולי עכשיו יפנה למחקר לא-רווחי להוזלת מחירי המעבדים וכריתת הענף עליו ישב (וירד אחרי זה לבריכה)? אבל למטה, בשורה האחרונה - אתה צודק (מלבד זה שגם המצב הסופי שאתה מתאר הוא חלק מהדרך, הוא חלק מהדרך שמשתרכת הלאה). נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
זה מה שאתה חושב

אבל האמת הרבה יותר עצובה אני מיסתכל על ההורים שלי עד איזשהו שלב בחיים אתה חושב שעוד הכל פתוח שעכשיו אתה עובד אבל עוד מעט תזכה להנות מפרי עמלך . אבל זה לא כך . באיזשהו שלב - משהו כמו גיל 45 - החיים הם כבר לא כביש פתוץ . אתה עובד בשביל לחיות . אתה עובד בשביל לשלם על האוטו ועל הדירה . אתה לא יכול לקום ולעזוב הכל . עצוב .

נעל

New member
צודק 2 (סאגה?)

אבל תיארת אדם עשיר כקורח. אדם עשיר כקורח, בעיסקי המחשבים, הוא אדם שיכול לוותר על כל ימי העבודה שנותרו לו בחייו, ולהתחיל לעשות מה שבא לו (כלומר, כנראה, לעבוד במה שבא לו. יש בעיה עם זה, בגלל הצורך בהכשרה לעבודה. קופירייטר הוא כבר לא יהיה בגיל 45, אבל האפשריות פתוחות לבעלי הממון הרב). החיים הם גם עצובים. ונחמד כל כך מצד ההורים שלנו לטעות כדי שאנחנו נוכל ללמוד מהם. איזו הקרבה... באמת כדאי להסתכל וללמוד. נעל ;-)

AshkA_

New member
אסוציאציה

סליחה שאני נכנסת כאן באמצע, ובעוד עם תוספת כה לעוסה, אך אני לא יכולה שלא להכניס את הסיפור שבספר`` החיים היקום וכל השאר #2 של המדריך, שם הכרנו יצור שטעות עצובה הפכה אותו להיות בן אלמוות. אז חוץ מהרעיון הקוסם בהתחלה לכל הדיעות, ישנו קטש מסוים. אתה לא יכול למות. לעזאזל, אתם מתארים לעצמכם כמה זה יכול להיות משעמם?! האיש של תום הגדול רק בן ארבעים וכבר לא יודע מה לעשות עם עצמו, מה יקרה כשיהיה בן 2648? אבל, כמו בכל הסיפורים, היצור מוצא לעצמו מטרה. מוצא לעצמו תכלית בעולם. חייבת לציין, תכלית מקורית שכזו עדיין לא שמעתי. הוא החליט שהוא הולך להעליב את כל העולם. מילולית. את כל אחד ואחד בעולם. בעית זמן אין לו הרי. כמובן שזו משימה בלתי אפשרית כי האוכלוסיה משתנה ומשתנה בכל רגע נתון, אך הייתי אומרת שזה יכול להעסיק בןאדם. ``מחשב, האם יש לך בזיכרון איזהשהו סרט שעדיין לא ראיתי אותו 35,000 פעם?`` בטח כבר נמאס לו להיות בהלוויות של חברים שלו, לכן הוא הפסיק לרכוש חברים. אוף. מחשבה עצובה.

goldy

New member
משהו שמח :)

מצד שני הוא גם יכול לרכוש לעצמו אין סוף חברים, ולשמור על קשר עם הרבה מאוד אנשים. :)

AshkA_

New member
אלברט היקר

גולדי, אל תשכח שהכל עניין של השקפה. אתה לא יכול לדעת מה אתה היית עושה במצב שכזה. וחוץ מזה, מי באמת באמת רוצה לחיות לנצח. להשאר ולראות איך לאט לאט אנו הורסים את העולם? יש לנו מזל שנולדנו עכשיו ולא מאוחר יותר.

goldy

New member
עכשיו הוא יכול להתפתח בכיוונים חדשים

הוא הרי הצליח בכל מה שעשה והוציא 100 במה שלמד נכון? עכשיו הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, ולהשתמש במה שלמד במסע.

MajoR_ToM

New member
בגיל 50 אין כבר שום מסע

השנים הכי יפות בחיים שלנו זה הגיל הזה - גיל הנעורים עד גיל 30 בערך . משם - הכל למטה . בגיל 50 אדם לא עוזב כבר כלום וכבר מאוחר להגשים חלומות .

המסע?

מה אתה טראקר ישראלי מפוצץ בסמים בהודו, שבטוח שהוא מסטיק? כל יום אתה קם בבוקר ואמור לעצמך-``נלוואי והיום זה יהיה עוד יום מוצלח במסע..`` נו באמת. הדבר בכי חשוב בחיים זה להנות מכל רגע ולא למות עני, כי אז יזרקו אותך לרחוב. תמיד להתחשב בזולת כי אחרת לא יהיהו לך חברים שיסכימו לאכול את החרא שלך. ומסע? להנות מהמסע פירושו להנות מהחיים, אך חשוב גם לבין שזה חשוב להבטיח את עתידך הכלכלי, אחרת ה``מסע`` יהיה נורא לא נעים שיהיו לך שבעה ילדים מחמש נשים, איידס, ודירת חדר. ותאלץ לגמור את ה``מסע`` עםכדור בראש. חשוב לתכנן את המסע. אתה לא מסכים?

Funeral Drum

New member
i hate mondays

אותם אלה שגומרים עם כדור בראש וכל זה, הם אנשים שבמהלך העניינים די איבדו צלם אנוש. אבל אפילו זה עדיף מלרפד לך את כל המסע (נמשיך להשתמש בדמוי הזה..) ובכך לכלוא את עצמך (לגמרי!). כמובן שיש דרכים יותר טובות להשאר חופשי ממסלול הכדור בראש ובלי ``לתכנן את המסע`` (וזה ביטוי שנשמע מ-מ-ש לא טוב). כמובן אני יודע שאתה מזיין את השכל כהרגלך ואתה לא מתכוון לרוב הדברים שאתה אומר. shine on

למעלה