אדם מאושר

סמסרה1

New member
אדם מאושר

צהריים טובים האם אדם מאושר הוא לא זה היודע: כשהוא מתעורר בבוקר בריא ושלם ובני ביתו ומשפחתו גם הוא מודה על כך ולא מקבל זאת כמובן מאליו. האם אדם שעובד גם אם לא תמיד הוא מת על עבודתו אך הוא שמח שבימים אלה ובעולם בר זממנו יש לו עבודה הוא מודה. האם אדם שילדיו מאושרים יכול להיות לא מאושר? האם אדם שיש לו חברים לא מאושר? האם אדם שמטייל ורואה נוף מדהים לא מאושר? האם המוסיקה, הספרים, האוכל, המשפחה, החברים, הנוף , הבילויים - לא גורמים אושר? האם כשיש כל אלה - לא מאושרים? אם לא, אז אוי לו לאותו אדם, שאף פעם לא מספיק לו. סמסרה

erezsh

New member
הוא יכול להיות לא מאושר

ויגוני לו לאותו אדם שעולמו כה צר, ואינו יכול להבין זאת. או שאולי עדיף לאדם להיות שמח בבורותו? זו החלטה אישית. בטח לא שלך.

iritika

New member
אני לא מסכימה עם דעתך...

אם אושר תלוי- בבריאות,במקום העבודה,בילדים,בחברים,בטיולים וכו' וכו'... מכאן שהוא עשוי להתערער- כיון שאין לנו שליטה- לא על מקום עבודתינו- לא על בריאותינו וכו'... לעניות דעתי- אדם מאושר הוא אדם שמסתפק במועט. אדם שבוחר להיות מאושר- לא כי יש לו סיבה- רק כי יש לו אפשרות של בחירה. נראה לי שאם פרויד היה קורא את דברי לבטח הוא היה יורה בי- אין לדברי ביסוס- עודני צעירה- כיום אני בוחרת נכון כדי שדבר לא ישפיע על האושר האישי שלי....

ehudt

New member
אושר הוא

העדר צורך. אם אני אומר שאהבה תעשה אותי מאושר, אני אומר שיש לי צורך באהבה. האושר הוא בעצם מצב שבו כל הקצוות בחיים סגורים. אם הייתי טיפש לחלוטין, לא יודע מה זה מוות, מה זו הנאה, מה זו סכנה, מה זו מחלה, הייתי מאושר מלשכב על האדמה ולחכות. החיים היו אז שלמים בשבילי. ברגע שלמדתי משהו, נולד לי צורך. הצורך להשאר "בצד" הנכון מבחינת המידע החדש שלי. למשל, אם למדתי שיש מחלות, אני ארצה להמנע מהן, וכל עוד אני לא יודע שאין לי יותר סיכוי לחלות במחלה, אני לא אהיה מאושר (מובן שאני יכול גם לרצות דווקא כן לחלות, הכל עניין של השקפה). בקיצור, ישות שאין לה ידע, תהיה מאושרת מתוך הגדרה. אין לה מושגים של "טוב" ו"רע", ולכן כל אירוע מבחינתה הוא ניטרלי (מוות הוא דבר שלילי רק מנקודת מבט מסוימת. גם מחלות, ועוני ושחיתות). כל ידע שנוסף לישות הזאת יוצר חוסר איזון לכיוון מסוים, ודורש משהו שינטרל את הידע. למשל: למדתי שיש נחש כלשהו, אשר הכשתו קטלנית. זה יצר אצלי חוסר איזון, ולכן איני מאושר. לאחר מכן למדתי שהנחש הזה קיים רק באיזור מסוים בעולם, והוא לא איפה שאני אני נמצא. זה ניטרל את חוסר האיזון, וכאשר אני יודע את שני הדברים האלה (ורק אותם) אני אהיה מאושר, כי לא יהיה לי צורך להתגונן מהסכנה, שכן היא לא קיימת.

ל נ צ ח

New member
גם דעת גאונים אינה אושר:

תאריך: 2/11/2000 שעה: 21:37 המדע אינו יכול להיות קנה מידה להתנהגות נכונה ורצויה ...הידיעה על מה שיש, אין בה משום תשובה על השאלה-מה צריך להיות? ואם מישהו חושב ת'צמו מומחה, טוב שידע שהוא יודע יותר ויותר על פחות ופחות ואם מישהו פה בונה על זה שהמדע יוכל להתפשט בלי סוף, סברת בוסר היא; מבחינה עיונית מן הנמנע הוא שיהייה האדם יודע הכול-כי אז יחדל מהיות אדם. דעת גאונים אינה אושר, ו"תיאוריות גרנדיוזיות" של אנשי מדע אינו אלא החלפת סוג אחד של בורות בסוג אחר. * _____ * ל נ צ ח * _____ *

למעלה