אדם לאדם זאב...

גילית.

New member
אדם לאדם זאב...

בזמן האחרון אני נתקלת יותר ויותר בתופעה שאנשים לא בדיוק אומרים את מה שהם חושבים, לעיתים משקרים, לעיתים מתחמנים, קל להם לפגוע באנשים נחמדים, לאנשים שהם בליבם קוראים פראיירים ולמה? כי אלה ה"פראיירים" באים מבתים שחינכו אותם לדרך ארץ, לאהבת הבריות, להסדיר דברים בדרכי נועם ולא "תקיעת סכינים" בגב. הם אינם רואים פתרון בלשקר, לתכמן,דרך נאותה לפתרון בעיות. והיום חשבתי לעצמי שבעצם, בכל יום נתון, מרגע שאנו קמים בבוקר אנו בעצם עוברת סדרה להשרדות, זה הוא או אני, זה החזק שינצח, זה ה"חכם והתכמן" לעומת הטוב וה"פראייר", וחשבתי לעצמי האם אכן "אדם לאדם זאב"? אין לי תשובה בדוקה לכך, ואנני מתיימרת לענות על כך, אבל רציתי לשמוע מה אתם חושבים, האם גם אתם ניתקלים בחיים במקרים שכאלה שבהם מישהו עומד מולכם, וגורם לכם כמעט לאבד את עצמכם, את אותו "אני" שאתם רוצים לשמר, כמעט ומצליח לגרום לכם לאבד את העשתונות, ולהגיד לו, בדיוק מה אתה חושב עליו, אבל בגלל כל מיני שיקולים, אתה מעדיף להתרחק ממנו, עם הרבה כעס בפנים, האם יש דרך טובה לעבוד על עצמך, ולא להתרגז? גילית

גילית ..

שאותי שואלים אם אני יכולה להפנים כעס אני עונה לא מוחלט! למרות שלאחרונה יש לי חברה מאוד קרובה ללבי שעוזרת לי מאוד לרסן את עצמי וכמו שאומרים לספור עד עשר לפני שאני מעלה את הקיטור, ועל זאת אני מודה לה מאוד. אבל לגבי אדם לאדם זאב לצערי זה נכון גם בחיים וגם בכל מקום... היום מישל העלתה איזה שהוא שירשור- (מודדים ומעריכים) פה שמדבר פחות או יותר על מה שהרהרת בכתב כאן. אולי זו שטות להגיד או לכתוב את מה שאכתוב עכשיו אבל אני שונאת להיות פראיירית ולכן אני מעולם לא שותקת, אבל גם לא טוב לפעמים להיות כמוני לפעמים עדיפה התיקה שמכלה את האחר יותר, לכן אין תשובה מדוייקת למה ששאלת זה מאוד תלויי בסיטואציה ועד כמה היא חשובה לך להלחם עליה. מקווה שעזרתי בדעתי

זה ממש לא חדש...

זה קרה לי היום בעבודה... זה קרה לי שבוע שעבר בחו"ל... זה קורה לי פה כמעט כל יום... אני את הכעס שלי פורק בפורום "על בנים ועל בנות"... חחחחחחחחחח... הדרך הכי טובה היא לומר "מי שמרגיז אותי לא ראוי לתגובה שלי" תנסי...לא ילך מקסימום תתרגזי עלי... אני מרשה לך...

ק-ס-ו-מ-ה

New member
גם לי מותר........

להתרגז עליך??????? נוסע בלי לומר, חוזר בלי נשיקה........ ערב טוב פנטום בקשר להודעה..... כל חיי חייתי במן בועה נאיבית שכזאת. בועה ששומרת עלי מפיהם של אנשים חורשי מזימות. חבריי היו לי לחברים הטובים ביותר, והורי למדריכי החיים ומגוננים. כן, הייתי נאיבית, והולכתי שולל לא פעם לפני שנתיים גיליתי עולם אחר....עולם בו הכוחניות היא השולטת, התככים הם עיקרי היום, המרפקים מחודדים ומוכנים לתנופה.... אני מבחינתי ממשיכה הלאה, מחייכת ומנסה לשכוח שיש כאלה אנשים.....עדיין נאיבית, את אומרת? שיהיה, אני לא אשתנה בשביל אף אחד..

קרמבובת

New member
ביישנית..

ואוהבת את החיים...לכן היא לא תנשק אותך
נכון??? חחחח... סתם סתם (מישהי אמרה שצריך להגיד "סתם סתם" והיא גם אמרה לי שהיא יודעת למה היא אומרת את זה...חחח)

החיים שלה...

יהיו טובים יותר אחרי שתנשק אותי...בעצם...הם כבר... חחחחחחחחח... בקומזיץ הראשון היה די חשוך, כל פעם אמרתי לה שאני מישהו אחר וקיבלתי עוד נשיקה ועוד נשיקה... חחחחחחחחחחח...

קרמבובת

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

מאחר ועשיתי כמה טעויות עם ההומור הדפוק שלי בזמן האחרון..(כמו עכשיו שאפשר להבין את זה בשתי דרכים אחת לטובת פנטוש ואחת לא לטובתו בכלל ותנחשי למה אני התכוונתי...).. אני נכנסת לארון ומתיישבת בין הנפתלין לבין ההוא של הריח עד שתהיה לי צורה של מגוהצת
. ביי קסם קרמבו

חתולון*

New member
גילית..... את צודקת

גם לא לכעוס, ולא להיות פרייאר, ולא להתרגז??? זה קצת יותר מידי, אני מאבד את העשתונות כשמשקרים לי בפנים, זה קורה לנו יום יום... יש כמה טכניקות... כן.... טכניקות להתגבר על הכעס מקווה להביא בקרוב כמה דוגמאות שימושיות לתועלת כולנו עברתי סדנא בנושא, יש לי קלטת וראשי פרקים אני חושב שזה יכול מאד להועיל... המשך יבוא... חתולון

חתולון*

New member
לגילית בשידור חוזר

שקט נפשי-חיים ללא כעס הייה קשה לכעוס ונוח לרצות, פקרי אבות למהר לסלוח, חוסר מחילה מביא מחלה אתה לא נענש על זה שאתה כועס. אתה נענש ע"י הכעס" , חז"ל אל תקבל את ´מתנת הכעס´ , אתה לרוב כועס ומתרגז על טיפשותם של אחרים. יש לפתח הערכה עצמית גבוהה, "האדם ניכר בכיסו כוסו ובכעסו" לא להתווכח, לך לבורר ויכוח = V כוח , הויכוח פוגע בהערכה העצמית של האחר. לא להאשים, לקחת אחריות, אחריות היא תמיד לעתיד, להציב מטרות, אתגרים. לא להעביר בקורת, יש לתת הערכה, בבקורת יש ´קור´ ´בהערכה´ יש ערך לא לדרוש, לבקש "שאל בני ונעו" כאשר דורשים זה מכעים, כאשר מבקשים, לרוב מקבלים. לעשות שימוש בהומור, הצחוק יפה לבריאות מובא בשידור שני, הבטחתי כבר בעבר ואביא בקרוב, מספר פרקים שיעלו כאן לחברים את המודעות ל: מפתחות להצלחה, שקט נפשי-חיים ללא כעס תקשורת אפקטיבית פגישה עם הגורל-כיצד לשנות גורל סגנונות בקבלת החלטות, הכרה עצמית עוצמה עצמית כל הזכויות שמורות ליוסי שלו, מכון שלו חתולון

גילית, הפרייארים לא מתים לעולם ....

הם רק מתחלפים. אפשר להתרגז לפעמים, אחר כך נרגעים וזהו. מתרוקנים מהכעס. מתחילים מחדש. קצת לקחת יותר בקלות...את הדברים....... חוקי השרדות.

למעלה