אדם יותר טוב

amit0512

New member
אדם יותר טוב

סתם מסקרנות ולצורך שימושי: מי מכם חושב שהוא חזר מהמסע לפולין אדם יותר טוב? מי מכם חושב שהוא חזר יהודי יותר טוב? והאים יש הבדל בכלל בין שני הדברים?

טיפקסית

New member
שאלה מאוד יפה עמית

קודם כל מה שלומך? חח מאז אתמול לא דיברנו הא? אני כמעט בסדר..קצת חולה אבל בסיידר [נראה לי] וכעת לתשובתי: אדם טוב יותר תלוי מאיזו בחינה מסתכלים על זה חזרתי חזקה יותר מנטאלית,מכבדת יותר,זוכרת יותר,מבינה קצת יותר,יותר חושבת פעמיים , משתדלת להעיר על אנשים כשהם משתמשים בציניות בנושא השואה תשים לב שהרבה בני נוער היום שלא יצאו לפולין משתמשים במושגים של השואה בלי שבכלל ידעו מה הם אומרים למשל חברים שלי מהכיתה אומרים "חם פה שואה" או "מחניק פה כמו בתאי הגזים" כמובן שאני משתדלת להאיר את תשומת ליבם ומנסה להסביר להם מדוע אין לעשות במושגים הללו שימוש ציני לא תמיד זה מצליח, אך יש הצלחות פה ושם יהודיה לכאורה לא כל כך, כיוון שאני חושבת שכמו שאמרת לי אתמול במסרים השואה קרתה לכל אדם באשר הוא אדם ולווא דווקא ליהודים , ולכן יש לכבד גם את העדות האחרות שנפגעו [צרפתים,פולנים,צוענים,ובעצם כמעט מכל מדינה באירופה ולווא דווקא היהודים מאותה מדינה ספציפית] מצד שני אני חושבת שאני הרבה יותר מכבדת גם את המשלחות האחרות שמאוד מדגישות את הקטע היהודי למשל היו טקסים שאנחנו לא שרנו את התקווה [היה אחד או שניים] לנו למשל בתור מוסד חינוכי של השומר הצעיר ניסינו לראות את עניין השואה גם דרך עיניים של אנשים לא יהודים באשר הם. כמובן שבטקסים תמיד היה דגל ישראל ואני למשל לכל אורך הדרך החזקתי בתיק שלי בנסיעות באוטובוס שרשראות מגן דוד אבל אמרתי לעצמי שאני לא חושבת שאני צריכה להסתובב איתם ולהפגין בעיניי כל שאני יהודיה, כי השואה לא קרתה רק ליהודים אלא גם לעמים אחרים. כמובן שהיהודים הם בני העם שלנו, אבל היו גם נבדלים מהם. אני חושבת שאדם טוב יותר היא הגדרה מאוד שונה מיהודי טוב יותר. אך כל אחד יוכל לראות זאת בנקודת ראות שונה

Pukipsey007

New member
יש הבדל, בוודאי

יש גם קשר, כמובן שמצוות כמו "כיבוד הורים", "אושפיזין בסוכות", "ביקור חולים" ודומיהן הן מצוות שבין אדם לחברו ומטרתן להפוך את האדם לאדם טוב יותר. אך בכל זאת אני רואה את ההבדל. וכעת לתשובתי שלי, מאז המסע אני משתדלת להיות אדם טוב יותר, אך "אין הנחתום מעיד על עיסתו" ולכן אין לי שום אינדיקציה לומר האם אני מצליחה או לא. עזרתי

amit0512

New member
כמובן שעזרת

אני מקווה שזה לא יעבור לך...מעניין באיזה פרמטרים המסע עזר לך להיות אדם טוב יותר או לפחות שונה ממה שהיה קודם

Pukipsey007

New member
קשה לי להצביע בדיוק...../images/Emo26.gif

על מקרים מסויימים, אבל באופן כללי, המגמה היא להיות יותר מוסרית וכך זה בעקיפין איכשהו מונע שואה נוספת [לכל עם]- השינוי מתחיל מבפנים וכל זה..

למעלה