התייחסות
אם שעמום הוא רגש שלילי - האם עשיתי נכון שפרשתי מהדיון? לא ענית.
"כאילו שיש לך שליטה ובחירה, להתנהג אחרת...כך את מתנהגת, כי את לא יכולה אחרת...סבבה?!" אתה בטוח בזה?
אתיל בכך שכולנו מושפעים מדברים חיצוניים במידה מסוימת, אחרת ניקרא אוטיסטים או מתים.
אבל, ההבדל ביני לבינך הוא שאני מודעת בכל שנייה לאיך אני מרגישה ואת שלב הניתוחי יתר והמדיטציות כבר עברתי, ומאפשרת לעצמי להרגיש כך וזה בסדר גמור להרגיש כך ומשם עוברת לרגע הבא. לא מתעכבת יותר מדי על רגש מסויים.
עוד הבדל הוא שמבחינתי כל רגש הוא לגיטימי. כדי להתפתח באמת בן אדם אמור לקבל כל רש שלו, גם אלה שאתה מכנה "שליליים". ומשם לזרום למעלה לשינוי, או לקבלת החלטה מה עושים עם זה. מבחינתך לעומת זאת, אינך מקבל רגש שלילי - לא אצלך ולא אצל אחרים. משמע - אינך מקבל (קבלה!) חלקים מהמציאות. כיצד אפשר להתקדם מנקודת מוצא שכזו? השליליות היא חלק שקיים בכל אדם. יינג ויאנג, טוב ורע , אמת ושקר, ..... אין רק חיובי בעולם שלנו. (אולי לא תסכים איתי , אבל זה ניכר מאוד בכתיבתך, ואתה תסכים איתי אם תתעמק). לא תיתכן התפתחות אמיתית או קבלה באופו כללי של אנשים אחרים ללא קבלת השלילי שבהם או בעצמי. בן אדם שכופה על עצמו להרגיש רק רגשות חיוביים מנסה לעשות קפיצה למקום שלא שייך אליו, ובכך מדחיק את עצמו. זה שקר עצמי. זה מה שנקרא ללכת לפי ספר חוקים , לפי רשימת שלילי וחיובי במקום ללכת אחרי מה שהלב אומר.
לדוגמה - אני הרגשתי משעמם - לגיטימי!!! לגמרי. עם זאת לא משהו שאני רוצה להרגיש.
דוגמה נוספת - לך משעמם - לא לגיטימי כי כך כתוב ברשימה הסופית של הרגשות החיוביים - אתה נשאר וסובל ומשתעמם.
שקר עצמי = סבל.