אדלין?

הרהרנית

New member
אדלין?

שלום לכולכם בפורום הנלא הזה. שמעתי מחבריי לקבוצת ההורים לילדים עם בעיית קשב שיש תרופה חדשה בשם אדלין. מישהו שמע?הבנתי שזה טוב יותר מריטלין ועדייין לא משווק בארץ. חוץ מזה החופש עובר בתיכנון קפדני. הצטברו לאור 6 חוברות שלמות בשלושה מקצועות שהזניח ועד שירת דבורה ללמוד בע"פ. אנחנו בתוכנית לעבוד כל יופ בחופש חצי שעה בתקווה שהוא ישלים את הפער. בינתיים עובד. האם יש סיכוי שיוכל ללמוד בע"פ את שירת דבורה? למישהו יש רעיונות? למרות שהוא מחונן, הוא לא יודע בע"פ את לוח הכפל. בן 9 וחצי. תודה.

דליה.ד

New member
שלום חמודה!

בשביל מה צריך ללמוד בע"פ את שירת דבורה????????????? זה מה זה מיותר בעיני...מה זה יתרום לילד בעתיד? אולי יש אפשרות להקל עליו באיזה דרך? אפשר לשוחח עם המחנכת? אני הייתי מתגמלת אותו על הכנת השיעורים בחוברות, כל עמוד זה תגמול קטן, כל החוברת פרס גדול יותר, גמר הכל...פרס ענק. מה דעתך?

urizv

New member
דליה צודקת

למה ללמוד את שירת דבורה? ברוב בתי הספר לא לומדים דברים כאלה בעל פה הרי ממילא הילדים גם אלה שמצליחים ללמוד שוכחים אחרי יום. ולגבי ילדים עם ליקויי למידה הם פטורים מלימוד בעל פה על פי הוראת משרד החינוך ועם המורה לא יודעת תפני למנהל/ת ועם זה לא יעזור למפקחח/ת. מניסיוני צריך לחנך את המחנכ/ת ואז הבעיות עם שאר המורים נפתרות.

הרהרנית

New member
רעיון נפלא.

עוד כמה ימים עברו. והוא ממשיך לעבוד בחוברות. מה מיותרות אלה. אבל מחר יגמור שלישית! עם הרבה תמיכה ועידוד. לא יותר מחצי שעה ביום. הרי שכל לא חסר לו רק טוסיק. לגבי שירת דבורה, הפכנו למשחק, הוא הודיע לי שאין סיכוי בעולם שהוא יצליח אפילו שורה. רק כשראה שאבא שלו זוכר כמה שורות מלפינ 30 שנה , התרכך ואמר שטוב אולי שורה אחת. אני אדבר עם המחנכת, אבל היה טוב אם היה מצליח ללמוד משהו מתוך זה. תודה על המילים החמות והעידוד

אוח....שירת דבורה וצירעה...../images/Emo13.gif

אהלן, קודם כל על אדלין לא שמעתי, יתכן ושמעתי עליה בלי לקשר לשם, גם אני יודעת שפותחה תרופה חדשה בארה"ב שהיא תחליף טוב יותר לריטאלין בגלל ההרכב הכימי ושעות ההשפעה, אבל אין לי מושג לגבי השם. לגבי שירת דבורה - אם אין ברירה וצריך ללמוד בע"פ, נסו לחבר לזה מוסיקה מצחיקה או ללמוד את זה יחד עם תיפוף על דרבוקה, נשמע מצחיק נכון? אבל זה לא, שימי לב מ=כמה מהר לומדים הילדים פרסומות בע"פ? הרבה יותר קל ללמוד שירים, לכן הפכו את זה לפסטיבל הזמר התנ"כי ותהנו.
לגבי לוח הכפל - אני הולכת לחפש את השרשור שהיה בנוגע אליו פה בפורום ואני אכניס את הקישור. ביי אפרת

מצאתי!! לוח הכפל - רעיונות ללמידה!

קבלי יקירתי את הקישור לדיון שנערך פה בנושא. אפרת

tal542

New member
כמו כולם!

זה נכון ששום דבר לא יקרה אם אור לא ידע את שירת דבורה, אבל האם שאלת אותו איך הוא מרגיש שכולם "מדקלמים" והוא לא ניסה אפילו? זה ברור שעם ילד לקוי צריך לסנן ולוותר. מנסיוני - עם שלושה ילדים כדאי להתייעץ עם אור ולהחליט עם מה מתמודדים ועל מה מוותרים. אני דוקא הייתי מוותרת על עבודה בחוברות - חוץ מעבודת פקידות שום דבר לא יוצא מזה, לעומת זאת שיחה ודיון מביאים את הילד ללמידה טובה יותר. לגבי לוח הכפל - אפשר לשחק במשחק זיכרון כאשר אור לא יודע את התשובה מיד אומרים וממשיכים לשחק. בפעם המאה סביר שידע. יש לומדות של מט"ח המתרגלות חשבון. בהצלחה

נירה ש

New member
לוח הכפל ושירת דבורה

שניהם הינם למידה בע"פ, שילדינו הלקויים בחלקם לא מצליחים ללמוד, וזה מתסכל אותנו. ביתי (כעת בוגרת) לא הצליחה ללמוד את לוח הכפל בע"פ מעבר ל-6 כפול 7 בערך, למרות כל מאמצינו הנושא, כולל תלית לוח הכפל בפורמט גדול בחדר שלה, וכמה לוחות כפל יותר קטנים שהיו תחובים אצלה בספרי ומחברות החשבון למיניהם. כל הבעיה נסתיימה ברגע שאפשרו לילדה להשתמש במחשב. מה שהיא עושה (כמו כולנו) מאז ועד היום. זה לא מפריע לה לעבוד היום בעבודה מצליחה ולקבל את מלוא ההערכה מהממונים עליה. אוי שכחתי היא אף פעם לא הצליחה ללמוד שום דבר בע"פ, ומיכון שעד סוף לימודיה למרות אבחונים שגויים רבים ע"י מערכת החינוך שהיתה מאוד לא מקצועית אז, לא אותרה כדיסלקטית. ולכן לא היתה לה הכרה לוא הקלות. מרווה עבורכם שהיום יותר טוב. בקיצור, לא צריך ללמוד בע"פ.

הרהרנית

New member
לוח הכפל ושירת דבורה במוזיקה

הרעיון שלך נשמע פאנן ומדהים. רק שאני לא מוזיקלית בכלל, בטח יחסית אליו שהוא מדהים במוזיקה. אבל אולי אציע לבעלי לעבוד איתו על זה עם מוזיקה. בכל אופן, מלוח הכפל התיאאשתי, השקענו בתוכנות, משחקים, טבלאות, ריקוד תוך דיקלום. והוא לא עקבי ומתבלבל, יש לו אישור לשימוש בחשבון, שלא תמיד מאפשרים לו. בגלל שיש לו יכולת חשיבה חשבוינת גבוהה, כאילו לא ממש מאמינים לו כשהוא לא יודע בעל פה את לוח הכפל, וכל כמה זמן אני מזכירה להם שם שיש לו ADD וזה עוזר קצת. בכל אופן תודה על הרעיונות. נגה.

אם לא במוזיקה, בעמידה עם תנועות

אף אחד לא הכריח את דבורה לשבת בשקט כשהיא שוררה את השירה שלה... ...וברצינות, תנועות ידיים מספקות גם מוצא לקופצנות וגם אסוסיאציה נוספת שמהווה עזר זיכרון. ואת לוח הכפל לימדתי ילדים תוך כדי קפיצה על חבל. שמירה על קצב הקפיצה עוזר. (בהצלחה!)

היי דינה!! שמחה שאת פה!../images/Emo140.gif

יופי שבאת, וקבלי התנצלותי על הקטיעה במסרים...
נהדר לי שהצטרפת אלינו. אפרת

tal542

New member
למידה בע"פ

לא נעים לומר אבל... הלמידה לקראת תעודת הבגרות היא שינון ולמידה בע"פ של חומר רב. בסך הכל כהורים אנחנו רוצים לגדל ילדים שידעו להסתדר ולשרוד בחברה. ולכן, אני חושבת שרצוי - במינון מתאים ובהדרגה להתמודד עם שינון ולמידה בע"פ. תפקידה של ההוראה המתקנת למצוא לכל ילד את הדרך המתאימה לו ולהובילו להצלחה בתהליכי למידה . הלמידה לא באה לידי ביטוי רק בבית הספר, בהמשך צריך ללמוד נהיגה - וזה קשה כי צריך ללמוד את משמעות התמרורים (למידה בע"פ), בצבא צריכים ללמוד כך שאם נוביל את הילד להצלחות קטנות כבר עכשיו, ההתמודדות בעתיד תהיה טובה יותר. הילדים שלנו תמיד יצטרכו להשקיע יותר מאמץ על מנת להצליח. אנחנו צריכים לתת להם כלים להתמודדות - לא לוותר ולא להתייאש. מילת המפתח - סדר עדיפויות!

הרהרנית

New member
הצלחות קטנות

אני מסכימה שהואצריך להתאמן במיומניות למידה בע"פ, ובהצלחות קטנות. ואני, עזרתי לו להאמין שהוא יכול ולו 2 פסוקים. הראשונים שיוכל להרשים. הוא עצמו לא מעונין כרגע בהתמודדות. הוא מרכז את המאמצים בחוברות שצבר. אבל אחרי יומיים של חצאי שעות הוא יודע 2 פסוקים, ומוכן קצת לרעיון שזה לא נורא, אם כי הוא משוכנע בתוכו, שאין בזה שום הגיון, למעט לבצע את שגיונה של המורה. אצלנו הכל עם להתיעץ, ולא מזלזלים במאמצים ולו הקטנים.

אשלונית

New member
את ממש צודקת

אני לומדת בימים אלו לבגרויות שלי (כיתה יב) ובאמת הכל שינון כמו תוכי. הבעיה הכי גדולה שלי היא שכשהייתי קטנה אבא שלי אמר לי תמיד לא לשנן כמו תוכי אלא להבין וכאלה וכאלה... אז בחשיבה אחורה - הוא טעה. כי לצערי זה דפק אותי כמה שנים אחרי שזה כל מה שדרשו בבית ספר ולמרבה הצער זה מה שדורשים היום. לכן את צודקת בהחלט צריך סדר עדיפויות כמה שזה שגעון של המורים אני חושבת שהוכח מחקרית שככול שלומדים משהו יותר צעירים קולטים אותו יותר טוב, אז באמת כדאי להשקיע בלימוד של שינון בע"פ כשעוד הילד קטן. בהצלחה אש.

sshoshan

New member
מסכן הילד

מה הקטע הזה עם שירת דבורה?כשאני הייתי ביסודי,לפני עשרות שנים,למדו ככה.אבל עכשו?נו,באמת. אשר ללוח הכפל:שילמד קודם לשיר(ככה עם מנגינה)את כפל 2,5,10. כל פעם שהוא אומר כפולה-הוא מכופף אצבע. למשל:כל אצבע היא 2,והוא מזמר:2,4,6,8...........כאשר כל מספר שהוא הוגה-הוא מכופף עוד אצבע. אם לא הבנת-כתבי לי למסרים.

tal542

New member
הילד לא מסכן!

יש לו קושי וצריך לעזור לו להתגבר עליו! אם החשיבה והמסר יהיו שהילד מסכן וצריך לרחם עליו - הוא לא יתמודד. אחד הכלים להצלחה של הילדים שלנו הוא ההתמודדות וההצלחות הקטנות. האמונה של הילד ביכולתו להצליח - אפילו קצת, היא המפתח להצלחה בעתיד! אני לא אומרת לטטא את הקשיים מתחת השטיח, אלא לדבר ולמקד איפה הקושי ולנסות לעקוף אותו. ליקויי למידה לא עוברים אף פעם, הילדים פשוט לומדים לעקוף אותם ולהתמודד איתם. אנחנו כהורים חייבים לתת להם כלים להתמודד.

דליה.ד

New member
כולם צודקים...../images/Emo98.gif../images/Emo22.gif../images/Emo132.gif../images/Emo8.gif

אני חושבת שממש צברנו "בנק" קטן של רעיונות להתמודדות עם בעית הזכירה בע"פ. לא, אנחנו לא מוותרים, אבל...........לפעמים אין ברירה והלקות חזקה מההורה המסור ביותר. אציע הצעת פשרה: שווה ללמד את ילדינו "טריקים" (או בשפה המקצועית "אסטרטגיות" להתמודד עם הקושי וכן אסטרטגיות עוקפות קושי (כמו מחשבון, או טבלאות מוכנות), צריך בכל מצב לשאול את עצמינו איזה מחיר הילד משלם.... מתסכל נכון? ובכן....אף אחד לא הבטיח לנו גן של ורדים!
אבל נשמור, איך אומרים, על אופטימיות, כי זו מילת המפתח (ושמחתי לקרוא כאן על ילדה לקויית למידה שהצליחה למרות הכל...כל הכבוד!). ולאש. הצלחה בבחינות! אל תדגרי יותר מידי שלא ישברו הבייצים...סתאאאאאאאם.......
מדליה.

אשלונית

New member
תודה.. ולהגיד לי לא

לדגור יותר מדי זה בדיוק ההפך צריך לבקש ממני לשבת וללמוד כי בשבילי לשבת ולפתור את המשוואות המגעילות במתמטיקה או לסכם ממליון ספרים בהיסטוריה כי חס וחלילה שיוציאו ספר אחד טוב - זה מאמץ אדיר במיוחד ובשביל זה יש לי אמא שיושבת לי על הראש
כך שאין מה לדאוג אש.

sshoshan

New member
הכוונה שלי ב"מסכן" היא:

שלא צריך לתת לו ללמוד לדקלם בעל-פה טקסט שהוא גם קשה מבחינת השפה,וגם מבחינת הנושאים וההרכבים. לי יש ילד לקוי למידה,ואני מורה של ילדים לקויי למידה,ולדעתי יש לתת להם להמתודד,אבל עם מה ש"ישתלם"להם לדעת ןלהתאמץ.

helen121212

New member
שינון לוח הכפל

אנחנו רשמנו את לוח הכפל על נייר ומחקנו ב- X גדול את כל המכפלות שהילד כן ידע לזכור. כפי שצפוי, עיקר הקושי היה במכפלות במספרים 6 עד 9. אבל כשמוחקים את כל השאר, מסתבר מבחינה ויזואלית שנשאר ללמוד רק רבע מלוח הכפל, ונוצרת תחושה אמיתית של הישג. לימדתי את הילד גם שיטה לחשב את כפולות 6-9 עם האצבעות!!!

למעלה