אדישות אכפתית

Fistandantilos

New member
אדישות אכפתית

אהלן, לאחרונה יוצא לי להכיר נטייה מסויימת זאת אצל אנשים, ומעניין אותי לדעת מה ההגדרה להתנהגות כזאת מבחינה בודהיסטית. אני חושב שהמאפיין העיקרי הוא ההתייחסות להכל כולל הכל(חוויות אישיות\חיצוניות) בגישה של "הכל שטויות", אך עם זאת איני יכול להצביע ולאמר שזוהי חוסר אכפתיות, משום שיש התייחסות לחוויות אך בצורה שטחית מאוד(כמובן שזה לטעמי), ועזרה תמידית פיזית-מעשית. מעין הכל פוסח עליהם, כולל החוויות שלהם. תאכלס, כשאני רואה אנשים מהסוג הזה אני מתעצב. אני חושב שהשאלה העיקרית שלי, היא איך הפילוסופיות\דתות המזרחיות רואות סוג כזה של אכפתיות אך ללא מעורבות רגשית.. זכור לי שבודהיזם למשל, בז מאוד לפאתוס, ובאמת כל המסרים סטייל - הכל ארעי הכל חולף וכו' גורמים לך באמת לא לקחת כלום ברצינות, כולל עצמך כולל חוויות חיצונית. אשמח לשמוע התייחסות, תודה ושבת שלום :).

nofaritrit

New member
אדישות אכפתית

יש לי הרבה דברים לאמר רק שאני לא ממש יודעת מאיפה להתחיל. אז אולי נתחיל בזה שאני לא יודעת כלום וכל מה שאכתוב פה זה הגיגים ושאלות שעולות בתוכי. כמה דברים ששמתי לב אליהם בשאלה שלך: 1 מה זה משנה דווקא מה אומרות הפילוסופיות המזרחיות בהקשר הזה? האם יש פילוסופיות שהן "יותר נכונות ואמיתיות" מפילוסופיות אחרות? האם מה שאתה מרגיש או חווה לא עולה על כל פילוסופיה באשר היא? 2 הכל שטויות זה נכון , הכל חשוב זה גם נכון..הדואליות בכל מקום ידידי..ולא הייתי רוצה שייקחו לי את רב הממדיות של החיים רק מפני שמישהו החליט מהי מטרת העל ושהכל "הבל הבלים" 3 לב פתוח מבחינת החוויה שלי, והעצב שאתה חש לנוכח האטימות מאוד משמעותיים עבורי ..אני אישית לא הייתי רוצה לחיות ללא מעורבות רגשית. 4 כשאני מסתכלת על החוויות המשמעותיות בחיים שלי , ה"רוחניות " ביותר עבורי הן היו עתירות רגש אכפתיות וחיים אני לא מכירה מצב אחר שאני יכולה לדווח עליו..(זה לא אומר שאין) יש עוד אבל הבן שלי יושב על המקלדת שלי ולא נותן לי לכתוב..אמשיך אני מקווה מאוחר יותר.

למעלה