אדים על המשקף

באופנועית יש...

מדבקה שנצמדת מהצד הפנימי של הקסדה... ממש שווה.. אני אברר לך עוד פרטים

פרטים על המדבקה

המדבקה היא של Fog City קיימת במספר דגמים (עבור קסדות שונות ועם/בלי עמידות לשריטות) נמכרת באופנועית. מניסיוני - מוצר מעולה, שיפור משמעותי לאיכות החיים. נסעתי עם המדבקה במשך כל החורף ופשוט הבעייה נפתרה (קסדת Arai Quantum f). בקיץ פשוט הורדתי אותה כי היא חסמה לי את האיוורור במשקף (קיים גם דגם שלא מפריע אך לא היה זמין). ניסיתי גם כל מיני חומרים - פשוט לא עובד (או עובד אבל לא רואים כלום
) בקשר לאפונים - אני סקפטי (עוד מאירופה...) אם הסגירה לא הרמטית אני בספק אם זה יעבוד (לא ניסיתי) בכל מקרה, המדבקה עובדת וזו אצלי החזיקה מעמד חצי שנה עד שהורדתי מיוזמתי.

fungas

New member
באופנועית וגם אביזריון

יש חומר ואקסי כזה שמונע הצטברות אדים אחרי שמורחים אותו על המשקף. עובד פיצוץ! אם אין אז בטוח יגיע בקרוב לקראת החורף

silicon

New member
אדים זו בעיה

בחורף הקודם שמתי איזה ספריי ווקס כזה, שניתן לקונת גם באופנועית, ומשתמשים בו נגד אדים במקור עבור משקפות צלילה (אבל זה אותו דבר). כנראה שהטעות שלי היתה שמרחתי (לפי ההוראות) משני צידי המשקף, ואז אמנם לא היו לי אדים, אבל זה כמו להביט דרך מרגרינה החוצה: כל כך עכור- שלא רואים כלום. מאז עברתי לניקוי יומיומי בספריי עדין לחלונות (מים כחולים כאלה) ואני משאירה חרך צר לאויר שיכנס ויצא. הכי טוב. וערבה- המדבקות האלה מיועדות נגד ג´יפה ולכלוך בעת נסיעה ספורטיבית, כשמי שלפנייך זורק עליך לכלוכים קטנים. כמו כן זה מיועד לצד החיצוני של המשקף, זה די יקר, אבל בעלי הספורטיביים הרציניים בהחלט יכולים להרשות זאת לעצמם... (אני מקווה שבאמת הבנתי אותך נכון, אחרת פדיחות ...)

stilgur

New member
אדים על המשקף - פתרונות (?)

1. במשקפות צלילה נהוג לירוק פנימה על המשקף ולשפשף (אולי נשמע מגעיל אבל עובד מעולה - מומלץ עם כל מה שיוצא...
), לא נראה לי מומלץ לקסדה. 2. יש ספריי של משקפות שחיה (אולי לזה התכנווה המשוררת מעלה) שרק מרססים והוא עושה את היתר, אני מוכן להביא לך את שלי אם תרצי. 3. חריץ קט במשקף (ז´תומרת לא לסגור אותו עד הסוף) יזרים זרימה קלילה של אוויר נקי וקריר טיעלים כל תופעה שכזו חיש קל. בשואי יש "התקן" קטן בצד שמאל של המשקף שמאפשר לעשות "חצי קליק" כך שהמשקף לא ממש פתוח ולא מכניס טורנדו לעיניים אבל מספיק על מנת למנוע אדים. 4. משקף פתוח ! (אבל כנראה שלא לזה התכוונת) את הספריי למשקפי השחיה תוכלי למצוא בכל חנות ספורט או אולי אפילו מחנאות, יש ספריי של ספידו שידועים באיכותם. מקווה שהייתי לעייזר (והגייזר)

zataomm

New member
בילבי צר לי לאכזב אותך אך

אין לזה פתרון אולטימטיבי: כל הפתרונות עוזרים אך רק לזמן מה: א) יש באמת את הניילון שמדביקים מבפנים (לא זה שמדביקים מבחוץ כמו לרוכבי המירוצים) והוא נמכר באופנועית (בפעם האחרונה שבדקתי בסביבות ה-70 ש"ח. ב) כל פטנטי הצלילה: יריקות, ספריי, תפו"א (כן את קוראת נכון, העמילן שבתפו"א מונע מהאדים להצטבר על המשקף) ועוד. ג) מבחינתי הפתרון המושלם: תבררי אם יש אפון רחב וגדול לקסדה שלך ותרכיבי אותו, הנשימה שלך היא זו שיוצרת את האדים על המשקף והאפון יצמצם את מעבר האדים עד בכלל, החלק השני והבלתי נמנע הוא לפתוח את המשקף: בנסיעה למיטב ניסיוני לא מצטברים אדים על המשקף (כמובן אם שומרים על פתחי הקסדה פתוחים), בנסיעה איטית פשוט תשאירי את המשקף לא נעול (כעצתו של סטילגור) מה שיאפשר מעבר אויר קר לתוך חלל הקסדה. וברמזורים וכדו´ אין מה לעשות, פשוט תפתחי את המשקף. (מה יהיה בגשם את שואלת? אז להזכירך: א) בגשם את נוסעת באוטו- אופנוענית אלק. ב) כשנגיע לגשם(ר) נעבור אותו.

ofnik

New member
יש החנויות אופטיקה-ונדמה לי שגם

בסופרפארם- נוזל לניקוי משקפיים שכולל אנטי-פוג- אבל תבדקי שזה באמת רשום על הבקבוק- גם מנקה ברחשים וגם נגד ערפל- חוץמזה- וואו ! יש לכם ערפל על המשקף באוגוסט! תתביישו לכם!

תגובות שלי ..

לגבי אפון .. אני חשבתי שזה רק לדאווין אז כנראה טעיתי
לגבי חומרים שונים ומשונים אני מתחילה בסדרת ניסויים אני חושבת שיש לי איזה חומר כזה בבית .. אני אחקור את העניין
לגבי גשם .. אני באמת אופנוענית עלק .. וכן אני חוזרת לאיביזה בכל פעם שירד גשם או יהיה צפי לגשם.
אופניק - אוגוסט כבר נגמר - "מה כבר נגמר ? " תודה לכל התומכים אודיע לכם שיהיו עידכונים .. בילבי

למעלה