אדוני יתן עוז לעמו

FamilyThoughts

New member
אדוני יתן עוז לעמו

השדולה בראשות ח"כ מרינה סולודקין בנושא מניעת הוצאת ילדים בכפיה ע"י רשויות הרווחה יצאה לדרך. איילה שטגמן, אשת חינוך, פעילת הליכוד ודוברת העמותה לזכויות ילדים והורים – ע.ל.י.ה, נואמת בשדולה ואומרת כי פנימיות משרד הרווחה הן שוחד כלכלי. פרופסור אסתר הרצוג, ראש תכנית אנתרופולוגיה במכללת בית ברל ויו"ר העמותה לזכויות ילדים והורים – ע.ל.י.ה גורסת כי אלימות המדינה היא האלימות מן הסוג הקשה ביותר. צפו בדבריהן של איילה ואסתר.

numberjacks33

New member
כדי לנצח הורים עלינו להתאחד לפעול יחדיו

neliron | 30 בדצמבר 2009 at 18:35 האפוטרופוסית מבקשת מעקב אחרי ילדה כדי להמשיך ולקבל כסף למרות שמודה שאין היזק של אלימות היום הוחזרה המשמורת של ילדתנו בתאריך 30.1.09 מתאריך11.12.09 ביתנו איתנו עםאחיה ואחותה ואבא אמא וסבתות. תודה לעורךהדין רז משגב , לחברינו הרבים שעזרו לנו להחזיר את ביתנו.

ספרי איך הילדה מרגישה

לפעמים הרבה אנשים עובדים קשה ולא מצליחים ולבסוף בא אחד אחרון, עובד מעט וקוצר את כל המאמץ של קודמיו. כך קורה בהרבה תחומים וגם בתחום עריכת הדין. כיצד הוחזרה המשמורת ויש עדיין אפוטרופסית? האפוטרופסות צריכה להתבטל. משמורת הורים משמעה שההורים אפוטרופסים. אז תנפנפי אותה.

numberjacks33

New member
הילדה שמחה לחזור הביתה

שמחה להיות עם אחיה בבית עשינו לה קבלת פנים עוגה וגם שני בלונים פרפר לחופש ופיל שתצעד בחוזקה בדרך החדשה התחילה ביתספר חדש וקניתי לה ציוד חדש תיק וכלמה שצריך התחלנו טיפול פסיכלוגי כי אחרי שהיתה מנותקת מאיתנו ואני מלאכתי רבה הרבה טיפול חום והבנה ולימוד על הקשיים שעברה , רשמתי אותה השבוע לחוג מחול כמו שהיתה לפני שהוצאה מהבית,פקידתהסעד רק דיברה על הסטה ועל חוסר שיתוף פעולה ושהכל בסדר עם הילדים האחרים האיבחונים היו מעולים ובזכות אסתר הרצוג הצלחתי לאבחן ולהוציא את2 ילדי מהחינוך המיוחד משרד החינוך אף הודה שזו היתה טעות להכניס את הילד לחינוך מיוחד החלטה שלא נתנה לי אחראית חינוך במועצה היום אני יודעת שמשרד החינוך לא בדיוק אכפת רק מחפש ילדים לחינוך המיוחד האפוטרופסית רצתה עוד קצת עבודה וביקשה להשגיח על הקטינה כדי שיהיה לה עוד ימי עבודה "אין היזק שלאלימות " בדיון הראשון שלה אמרה שאין הוחכה לאלימות,והכל המצאה של עוו"ס שמנעתי ממנו להיכנס לביתי כשאני לבד בבית. אך השופטת סירבה לבקשתה להיות במעקב אחרי הילדה בבית הספר הילדה הוחזרה בגלל ההסטה וחוסר שיתוף פעולה השופטת אמרה שהתיק סגור ואם פקידת הסעד אינה מבקשת אין אפשרות להיענות לבקשה העורך דין סיפר על התערבותו במסגרות החינוך והשתתפותו במפגשים,ושאיננו מסכימים עם תענות הרווחה . האבא אמר שקיבלנו את ילדתנו בידים פתוחות והילדה רגועה . הוסר צו הנזקקות לילדתנו ול3 אחיה שבבית ואין צו השגחה בגלל חוסר פעולה אני מקווה שהורים ישאבו כוחות מהצלחתנו וההצלחה היא של גורמים רבים חברים עיתונאים נפגעי רווחה הילדה שנלחמה לחזור ואנחנו הוריה שלא ויתרנו על עתיד ילדתנו האהובה .

ומה הלאה?

אני מאוד מאוד שמחה בשבילכם. אני זוכרת את ימי הסבל שלך ואני יודעת שמה שאני ראיתי זו רק טיפה בים. אני שמחה שאת יודעת להודות לפרופ' אסתר הרצוג על עזרתה הברוכה, אבל למען ההגינות שווה גם להזכיר את שמו של עו"ס (ועוד מעט עו"ד) שמעון תג'ורי, כיוון שאני חושבת שהוא הוא עשה את העבודה הקשה כשהוא ורק הוא הצליח לרכך את פקידות הסעד ולהביאן לגישה פתוחה יותר לקראת החזרת הילדה הביתה. אני מבינה שפקידות הסעד ניסו להישאר בתמונה וביקשו להשגיח על הילדה לאחר שעות בית הספר. אני שמחה שהתעקשת שלא לאפשר להן זאת. לפעמים הן נוקטות גישה כזו, כדי לרכך את "התבוסה". בשורה התחתונה, תתחילו לחיות כולכם, כי מגיעים לכם חיים טובים. מה תעשי עם כל העוול? הרי בסופו של דבר גם השופטת הבינה שלקחו לך את הילדה כעונש על "חוסר שיתוף פעולה" שלך עם פקידות הסעד ולא הייתה סיבה ממשית להוציא אותה מהבית. בית משפט עליון כבר פסק בעבר נגד פקידות סעד שהכריזו נזקקות מסיבה זו וקבע שאין להכריז נזקקות כאשקט של ענישה ואולי אף קנס את פקידת הסעד. בימים האחרונים אנחנו חוגגים את חזרתם של הילדים אלייך ואל תהילונת. זה מרגש אבל גם עצוב מאוד, שאנו חוגגים חזרה של הילדים הביתה כמו חזרה של שבויים. ספרי לנו מה הלקחים שאת למדת מהסיפור שלך ומה את יכולה לייעץ להורים אחרים שנמצאים היום במצבך הקודם וגם כאלה שלא, שיקטו פעולות מניעה.

איילה שטגמן תמשיכי כך אולי מכאן תבוא הישועה

מי יתן וכל המחשבות וגיבוש תוכנית ישמו הלכה למעשה. אתם לא מבינים כמה דבריה של אילה שטגמן נכונים וצודקים.

למעלה