אדולף היטלר

lEchoesl

New member
המילה פשוט "זרמה והגיעה" לשיחים אחרים בציבור.

שים לב, שהמילה אמונה דווקא כן נושאת אופי דתי בחובה. לעומת זאת, המשפטים כגון:
"אני מאמינה שירד מחר גשם"
"אני מאמינה שהכסף במאה ה- 21 משמש את האדם לצורך... וערכו הוא..."
וכיוצא באלה, אינם מציינים בשום פנים ואופן קשר רוחני, אלא הסתמכות על המידע שקיים בידי, על ניסיון העבר וכדומה. במילים אחרונות ניתן להגיד:
"בהסתמך על תחזית מזג האוויר/העננות שהופיעה היום אני חושבת שמחר ירד גשם" אני לא מאמינה - אני חושבת.

אמונה במי שאתה בוחר בבחירות = לתת אימון/לתת לגטימציה/לסמוך על הנבחר.
אמונה באידיאולוגיה = לדגול באידיאולוגיה ו- "להילחם" למענה במידת הצורך.

בשורה התחתונה, המילה "אמונה" בשפה היומיומית מחליפה מילים שאינן נושאות אופי דתי בחובן.

TaL53

New member
דווקא לא

אמונה לרוב אינה מסתמכת על עובדות אלא על תחושות,הבנייה חברתית וכ'ו. את מאמינה שירד גשם מחר כי ראית ציפור עפה אחורה ואת יודעת ששנה שעברה יום אחרי שראית תופעה דומה ירד גשם. את מאמינה בהסדר מוניטרי כי את סומכת גם על אנשים אחרים שיאמינו בו ולכן ישלמו לך משכורת בשקלים ולא בתרנגולות. את מאמינה במוסד מדינה כי ככה החברה לימדה אותך לחשוב.

lEchoesl

New member
לא ממש

המילה "אמונה" (לא בהקשר דתי, אלא בהקשר יומיומי), לדעתי כמובן, אינה מסתמכת על תחושות. אני מסכימה איתך שהיא גם לא מסתמכת תמיד על עובדות, אך בטוח לא על תחושות. שוב אני לא מאמינה במוסד מדינה, אני סומכת עליו . אני לא מאמינה בהסדר מוניטורי, אני דוגלת בו מכיוון שהוא נוח יותר, הוגן יותר, אפקטיבי יותר וכדומה. לגבי הציפור ניתן להגיד שבהסתמך על ניסיון העבר יש להניח שיש סיכוי שמחר ירד גשם.

אני לא מאמינה שהדבר יקרה, מכיוון שהמילה "אמונה" במקור מציינת דבר שתלוי על בלי מה, לא מושתת על עובדות, ניסיון העבר, תחזיות כאלה או אחרות. במקור המילה מתייחסת לאותם הדברים השרויים באי-וודאות ושלא ניתן להוכיח אותם וגם לשלול אותם בוודאות מוחלטת לא ניתן. פשוט המילה היום משמשת בשפה היומיומית, אך לא במובן דתי.

אך אשמח לדעתך על אילו תחושות אתה מדבר
ז"א אילו תחושות מעורבות אצלך כאשר את "מאמין" בהסדר מוניטורי/במוסד מדינה/בסיכוי שמחר ירד גשם.

TaL53

New member
ההסדרים שאנו מדברים עליהם

הם הסדרים מומצאים, אין להם אחיזה בעולם החומרי והם נועדו להסדר היחסים בחברה. קבוצות קטנות של אנשים צריכים הסדר מסויים ביניהם (לשם שת"P) אבל קבוצות גדולות ומיליונים צריכים 'ו.הסדרים מורכבים הרבה יותר כמו דת,מדינה,לאום,כסף וכ'ו וכ'ו. תקחי למשל חברה מסחרית- איך את מגדירה אם חברה קיימת או לא קיימת? מפעלים? עובדים? מניות? תקחי את כל זה והחברה עדיין תהיה קיימת על הנייר, ז"א שהקיום שלה תלוי באמונה של האנשים שהחברה היא משהו מוחשי, תקחי את האמונה והחברה תפסיק להתקיים. אותו דבר לגבי כסף ומדינה- את סומכת על המדינה, במילים אחרות את מאמינה במוסד המדינה שאמור לדאוג לך אבל המדינה היא בסופו של דבר מושג מדומיין הקיים בזכות האנשים המאמינים בהסדר הזה, אותו דבר לגבי לאום- האם יש קשר מוחשי בינך לבין ישראלי שגר בניו יורק? לא, אין לך אפילו היכרות איתו אבל עדיין שניכם מרגישים שייכות לאיזשהו לאום כולל.
,

Berethor

New member
הקומוניזם היה אנטי דת

הנאציזם עד כמה שידוע לי היה נטרלי עליה.

beatman

Member
היסטוריונים סוברים שהוא האמין בתורת הגזע

ובאידיאולוגיה הנאצית עד תום.

אני לא זוכר מתי הוא בכלל התייחס לאלוהות או דת כלשהי.
הנאציזם היה מטוהר מכל דת.

Somebody28

New member
היטלר היה מתוחכם יותר

אני לא זוכרת בדיוק איפה, אבל יצא לי לקרוא על הילדות שלו וההתבגרות שלו. הוא בעצמו תיעב את הביקורים לכניסיות הקתוליות עוד בילדותו כאשר גדל הפך את רעיון האמונה לסיבה טובה לזוועות שביצע.
ממה שידוע לי הוא בעצמו לא הרג שום יהודי.

Feanor75

New member
מעניין

השאלה שהכי מרתקת אותי בקשר אליו היא האם הוא היה שלם עם עצמו או בדיוק להיפך- מסוכסך לגמרי עם עצמו. אם באמת יש עולמות אחרים, מלאכים ודמונים, אז הגיוני שהוא היה דמון רציני. אם אין (מה שאני פחות מאמין) אז הוא בטח היה מסוכסך ושונא את עצמו ברמות הכי גבוהות.
היה מצופה ממונה שכן ישמש דוגמא ויהרוג כמה יהודים למען. מה שעוד מאוד מוזר בקשר אליו זה שהוא ידע לצייר, ובכלל לא רע, וציור זה עיסוק רוחני ברמה גבוהה.

למעלה