אגרת תחנת אלחוט

zina71955

New member
אגרת תחנת אלחוט

זה היה בדף 3 אחורה. שאל היום גדי השייט (אם לא הייתי מקבל את ההודעה במייל לא הייתי יודע), אם לא נשלם האם ילקח מאיתנו את המכשיר ומי בכלל בודק את רשיון התחנה. ובכן, לגדי ולכל השאר, אף אחד לא בודק את רשיון התחנה (באוניות - כן) וגם לא יקחו את המכשיר. אבל יש להם את היכולת להיכנס לחשבון הבנק שלך - וזאת הם יעשו. כל הנושא הוא שערוריה של רפובליקת בננות. הוא לא קיים בצורה זו בשום מדינה מערבית מתוקנת.

kotller

New member
אנחנו בהרבה מובנים

מתנהלים כמו רפובליקת בננות, בעיקר במה שקשור בתחום הימי וכלי ש/ייט קטנים בפרט. חבל....

GinGordon1

New member
ללא תשלום גם לא תקבל MMSI

לכן זה נראה לי לא רציני להיות מצויד ברדיו עם יכולת לשגר קריאת מצוקה ללא מספר. הייתי בכמה סירות עם רדיו חדיש אבל ללא מספר מזהה וכששאלתי מדוע הוא לא מחזיק מספר, התשובה תמיד הייתה לא פרייר , אני לא משלם. זה נראה לי דיי לא לעניין. האמת היא שאני לא מבין את מנהל הספנות הרי הוא זה שדורש להחזיק רדיו עם DSC כחלק מציוד GMDSS , אבל הוא לא בודק האם ברדיו מוזן MMSI בזמן שהוא עושה בדיקת כושר שייט. זט באמת התנהגות של מדינת בננות. זה כמובן בשל העובדה שכושר שייט זה משרד התחבורה ו- MMSI זה משרד התקשורת....למה שתהייה בינהם תקשורת?

zina71955

New member
המדינה שלנו מאופיינת בקצוות קיצוניים

מצד אחד קידמה טכנולולוגית מעולה ומצד שני איפיונים של רפובליקת בננות וחצרות ביזנטיות. זה מצב נתון וכנראה בלתי הפיך. אני חייב לציין שרספ"ן ניסה לעשות מעשה בנידון האגרה השערוריתית הזו ללא הצלחה, ואם בארזים זה לא צלח - מה יעשו אזובי הקיר? מי שמצטייד במקמ"ש DSC ולא עושה רישום של MMSI חושב שהוא "מסדר" את המערכת. למעשה הוא עושה צחוק מעצמו. לעת צרה הוא יחוש זאת על בשרו. אבל כ"ידוע" מי בכלל מגיע לעת צרה, רק השכן. לצורך ההשוואה, אגרת חובב רדיו שיש לו ציוד גלובלי עומדת על 80 ש"ח ל 5 שנים. אגרת אונייה של 200.000 טון שיש לה תחנה גלובלית לווינית מסחרית 720 ש"ח לשנתיים, האגרה שלנו למכשיר VHF אחד היא 500 ש"ח לשנתיים. חלק מאנשי מחלקת הספקטרום במשרד התקשורת הם חובבי רדיו.

tillerman

New member
למה הפורום לקידום השייט לא פועל להוזלת האגרה

לא יודע למה איגוד השייט לא פועל להוזלת האגרה אבל למה הפורום המכובד לקידום השייט לא פועל ? ללא ספק 500 ש"ח כל שנתיים עבור כלום זה גזל לאור היום. בהחלט היתי מצפה מהפורום לקידום השייט שחלק מחבריו עוסק במסחר ימי ( כולל מכירת מכשירי קשר ) ומתפרנס מהשייטים, שיפעל גם בתחום של האגרות שמעיקות על כיס בעלי הסירות שרובם המכריע בהחלט לא "מיליונרים". הפורום יכול לפנות לשר התקשורת שגילה לאחרונה יכולת מול חברות הסלולר, אולי כל בעל סירה צריך לפנות אליו. אולי צודקים אלו שיש להם מכשירים ללא רשיון תחנה ? בישראל הרי צריך "להסתדר" ובמילא כאשר תשדר מצוקה יבואו לעזרתך גם אם לא ישודר mmsi.

zina71955

New member
אם היית קורא (ואולי כן קראת) את כל מה שנכתב

בנושא היית נוכח לדעת שנעשו פעולות בעניין זה, שכללו שתי פניות אל השר ופגישות עם עוזר השר והגשת עצומה. ו - הייתה גם פעילות של רספ"ן שניסתה להוזיל את האגרה השערוריתית הזו. הכל ללא כל תוצאה. אם הפורום לקידום השייט סבור שבפעילות משותפת (או שהוא לבדו) אפשר יהיה להזיז את העגלה הזו - יבורך. צריך לשנות את החוק (כבר כתבתי) אבל גם זה אפשרי אם השר יאות לפעול ולהשפיע על הספקטרום.

danielia1

New member
אתה רושם כאן דברים מאד חכמים....הדבר הבא

שהבוחן יעשה.... האם זה לא מתפקידם של קברניטי איגודי השייטים לטפל בנושא?

gerson1

New member
ייחוד פעילויות

כל משרד ממשלתי אחראי לאגפיו בוחן כושר השיט אחראי מטעם משרד התחבורה כלומר קיימת דרישה למכשיר קשר חלק מכלי השיט הינם בעלי דגלים זרים-חייבים בהיתר שיט מספר MMSI שייך לרישומי משרד התקשורת מסכים עם אילן שמדובר בגול עצמי ושוב, האינטרס הוא של השיט, לא של הבוחן

בהחלט. צריבת מספר MMSI חיונית מאד

ואין שום ייתרון במכשיר עם מתג DSC עם אין כוונה לקבל ממשרד התקשורת מספר מזהה. לגבי המחיר זה לא כל כך נורא. בספרד גובים 160 אירו על רישום. מי שמתכנן הפלגות בינלאומיות, חייב לבטיחות השייט לצרוב מספר.

r9743891

New member
אגרה ורישיון

בעדינות לא חכם זורק אבן לבאר מאות חכמים לא ירימו אותה. ענו לפני ,מספיק עים רעיונות גם ה"אויב"מאזין כשאני כתבתי ליפני מספר שנים כי אין לי כח להתעסק עים המימסד צחקו עלי.כעת ראו לאיזה בוץ הוכנסתם.

למעלה