אגרת שמירה

חצי טון

New member
אגרת שמירה

קיבלתי הודעת תשלום מיסים ופניתי לעירייה כדי לקבל הסבר לגבי חיוב אגרת שמירה.
שלחתי 2 הודעות בפקס ולא נעניתי. אח"כ בטלפון הפקידה סירבה לאשר לי אם הפקסים התקבלו, ולגבי החיוב היא רק ענתה "כולם משלמים אז גם אתה צריך".
מה עושים?

Ninja

New member
הייתי אולי מנסה לבצע פנייה אישית

פנייה אישית למוסד העירייה למטרת קבלת הסבר מספק. הגעה באופן פיזי ולא רק תקשורת באמצעות פקסים, מיילים ושיחות טלפון.
לא בטוח שזה אכן יענה על הצורך, אבל אולי כדאי לנסות.

התנהלות לא ראויה של הרשות

ממליצה לך להתחיל בחיפוש באתר העירייה הרלבנטית, מניחה ששם תמצא את המקור החוקי לחיוב.

חצי טון

New member
אין כל מקור חוקי וזאת הבעיה.

בשנים קודמות היה אישור של הממשלה שכבר מזמן אינו בתוקף. התושבים פשוט רגילים לחיוב הזה ומשלמים עליו ורובם גם ככה משלמים בהוראת קבע.

קיבלתי הודעת תשלום שכוללת גם ארנונה, שאותה אני מוכן לשלם. אבל הם מסרבים להוציא לי הודעת תשלום ושובר מתאימים.
תוכלי להמליץ כיצד לשלם על ארנונה בלבד בדרך ראויה?

חצי טון

New member
אם זה מעניין אותך

מצורף החוק לתיקון פקודת העיריות.
שים לב שסעיף 249(33) שלפיו העירייה מחוקקת חוקי עזר קובע שלא תוטל אגרה על שמירה אלא בסכום שלא עולה על הסכום שקבע השר. עכשיו תחזור לתקנות ותראה שהשר לא קבע היתר לסכום כלשהו. וגם לא ייקבע סכום כזה בעתיד משום שסעיף 249(33) כבר איננו.
לכן העירייה רשאית להטיל אגרה רק עד 31/12/2011 לפי הוראות המעבר בחוק. וגם זה אם בכלל היה בעבר תוקף חוקי לקביעת אגרת השמירה בחוק העזר - ראה בג"צ 7186/06 (עיריית חולון)

cויתן

New member
הוארך תוקפו עד 31.12.2013

תוקף חוק לתיקון פקודת העיריות (הוראת שעה), התשע"א–2011 הוארך עד 31.12.2013
ראה בעמוד 94 כאן.

חצי טון

New member
תודה. לא ידעתי על זה.

עדיין הבעיה בחוק העזר עצמו. וכבר נרשמו תביעות ייצוגית נגד עיריית אשדוד ועיריות נוספות.
אבל תודה על המידע!

למעלה