אגרת רכב?

ינשוף23

New member
אגרת רכב?

שלום רב! אני זכאי לרכב רפואי,עד לנפח מנוע 1600 סמ"ק. הבנתי שאגרת הרכב עומדת על כ20 שקלים. ושאלתי היא:האם הסכום המדובר רלונטי רק במקרה של קניית רכב יציג במקרה שלי טיוטה קורולה? האם האגרה תקפה גם לרכבים אחרים עם נפחי מנוע גדולים יותר? האם האגרה תקפה לרכבי דיזל?שהאגרה ה"נורמלית" עליהם היא כ4000-5000 ש"ח אני אודה אם מישהו יכול קצת ליידע אותי בנושא. תודה ינשוף.

ominator

New member
תשובה והפניה בעניין אגרת הרכב

ינשוף 23 שלום רב! אנסה להשיב למיטב ידיעתי ואפנה אותך לקבל אסמכתא בדוקה. למיטב ידיעתי, נכה המחזיק ברכב רפואי(בין אם הוא היציג ובין אם לאו) זכאי למימון אגרת רישוי לרכב (טסט). דבר זה נעשה באמצעות מתן אישור לפטור מאגרה לנכים 30% ומעלה על רגליים או 60% ומעלה על יתר הפגימות (העניין אינו נוגע בהכרח למשהב"ט או לאגף השיקום אלא לפי תקנות התעבורה); או באמצעות החזר אל מול צילום שובר התשלום ורשיון הרכב. תשלום אגרת הרשיון לרכב רפואי לנכים היא נמוכה ביותר ועומדת על 20 ש"ח לערך, גם לרכב עם מנוע דיזל. על כל פנים, תשובה בדוקה ומוסמכת תוכל לקבל במשרד הרישוי, פשוט להתקשר ולשאול. אצל עובדת הרווחה/שיקום באגף תוכל לקבל מידע נוסף. שיהיה בהצלחה!

ינשוף23

New member
ברשותך

שלום לך עומר! אני רוצה להודות לך שוב,על התשובה המהירה והיחס. אין לי ספק שאתה אדם מיוחד במינו. וזה לא "ליקוק" זו עובדה. שאלה נוספת ברשותך- יש לי 65% זמניים,שמהם מעל 50% קבוע.מה מגיע לי? האם תוכל להתייחס גם לזכאות לתו נכה. שוב תודה ינשוף.

ominator

New member
תשובות לינשוף

ינשוף שלום! התשובה קצת ארוכה, לצערי, מקווה שתהא לך לעזר ולא לנטל. ראשית אתייחס לתו נכה! תו חניה ניתן לפי חוק חניה לנכים, תשנ"ד – 1993. התו ניתן בכפוף להוראות האמורות בחוק והחניה באמצעותו כפופה להוראות החוק (באחריות משרד התחבורה). נכה פגוע רגל בדרגת נכות 30% ומעלה, הנוהג בעצמו, או שהוא עיוור, זכאי לתו חניה אותו יקבל מהאחראי (אין מדובר בתווי חניה במונית או ברכב מסחרי). במידה ואין הנכה זכאי לתו חניה כאמור לעיל, הוא רשאי לפנות, בכתב, לועדת הערעורים לתווי חניה שבמשרד התחבורה להסביר מדוע אינו יכול ללכת מרחק העולה על 500 מטר ולבקש כי יינתן לו תו חניה. סוג תו החניה הניתן הינו בהתאם לסוג הנכות, כאשר לנכויות עד 100% ניתן בדרך כלל תו ´משולש´ ולנכים 100% אשר רתוקים לכיסא גלגלים ניתן תו כחול עם ציור כיסא גלגלים (תו ´כיסא גלגלים´). יובהר כי תו החניה ניתן כיום לנכה עצמו ומצורף לו מספר תעודת זהות, וזאת על מנת למנוע זיוף תווי חניה, ולאפשר לנכה להעביר התו מרכב לרכב ללא בעיה. לעניין ה"מה מגיע לי"? לצערי בעניין זה אין בידי לעזור באמצעות הפורום משום שהשאלה אינה פשוטה. הזכויות המגיעות לנכי צה"ל מורכבות ממערכת אשר בכניסתה מספר משתנים (דרגת נכות היא רק אחד מהם, מעבר לכך ישנם סוג הנכות, גיל, האיבר הפגוע, מצב משפחתי, נתונים חברתיים וסוציאליים וכו´), במוצא המערכת ישנן זכויות שונות הבאות לענות על צורך הנובע מהנכות המוכרת (אני יודע חברים שלרוב הן אינן עונות, אך זה הרעיון). השאלה של "מה מגיע לי"? אינה שאלה שאני יכול להשיב עליה בפורום, אני אצטרך לבלות איתך מספר ימים על מנת לענות עליה. לדעתי יהיה יותא פשוט שאתה תחשוב טוב טוב מה אתה צריך כתוצאה מהנכות ואיך משרד הביטחון יכול לתת לך מענה. מעבר לכך, תוכל לעיין בספר שכתבנו לנכי צה"ל ובו ניסינו לרכז את הזכויות ביחס לפרמטרים השונים. אשמח לעמוד לשירותך בכל עת. שיהיה לך יום טוב, ככל שניתן בנסיבות המצערות של היום.

ינשוף שלום, לא משנה מה נפח הרכב

האגרה היא 20 ש"ח. גם ל 1600ו2400 לי יש 2400 נפח,ואני משלמת 20 ש"ח. וזה וודאי!

למעלה