אגרת טלויזיה

keren310

New member
אגרת טלויזיה

הגיע אלי עכשיו אישור שנתי - 369 ש"ח ב-4 תשלומים. כל שנה אנחנו משלמים את האגרה. לא מובן לי הדבר הזה. אנחנו משלמים עבור הכבלים מספיק כסף - אגרת טלויזיה זה עבור הערוץ הראשון (נכון?) - שאפילו בטעות אני לא רואה. למה צריך לשלם את זה בכלל. כולם משלמים את זה או שאנחנו הפראיירים היחידים?

adip78

New member
אנחנו גם משלמים

לא רוצים להסתבך, למרות שזה אחד הדברים המעצבנים במדינה הזו.

נושי 14

New member
גם אנחנו מהמשלמים

למרות שחוץ מדרדסים אין לנו מה לחפש בערוץ הזה.

Jackie O

New member
תסתכלי על זה כסוג של מס רגרסיבי

אין לאגרה שום משמעות אמיתי מבחינת התכנים, שידורים וכו'.

rpilit

New member
מדובר במס על החזקת מכשיר טלויזיה

או מכשיר שיש לו פוטנציאל לקלוט שידורי טלויזיה (לדוגמא, מחשב שיש בו כרטיס שמאפשר צפיה). אין שום קשר לתכניות, תכנים וכו.

שhira

New member
בעיקרון זה מס על מנת שהמדינה תוכל

להחזיק בבעלות ערוץ תקשורת עם העם. אל תתפסי אותי בניתוח אבל.. בזמנו היה לנו ויכוח על זה והיה איתנו איזה פרופסור מתחומי אזרחות וכד' והוא הסביר שבעיקרון הערוץ יכול להיות כמו "הגל השקט" שהיה בזמנו, לא מחוייב שיהיו תכנים יומיומיים או מהנים הערוץ משמש לתקשורת עם העם, מקום בו הממשל יוכל להעביר מסרים / לפנות אל העם בעתות חרום. כך שגם אם כלל אינך רואה את התוכניות עדיין זה לא משה. מעט מסורבל לי ההסבר מקווה שהובנתי

שhira

New member
ומתוך החוק :

2. השידורים - שירות ממלכתי הרשות תקיים את השידורים כשירות ממלכתי. 3. תפקידי הרשות הרשות תקיים את השידורים לשם מילוי תפקידים אלה: (1) לשדר תכניות חינוך, בידור ואינפורמציה בשטחי המדיניות, החברה, הכלכלה והמשק, התרבות, המדע והאמנות, במגמה - (א) לשקף את חיי המדינה, מאבקה, יצירתה והישגיה; (ב) לטפח אזרחות טובה; (ג) לחזק את הקשר עם המורשת היהודית וערכיה ולהעמיק את ידיעתה; (ד) לשקף את חייהם ונכסי תרבותם של כל שבטי העם מהארצות השכנות; (ה) להרחיב השכלה ולהפיץ דעת; (ו) לשקף את חיי היהודים בתפוצות הגולה; (ז) לקדם את מטרות החינוך הממלכתי כמתואר בחוק החינוך הממלכתי, התשי"ג-1953; (2) לקדם את היצירה העברית והישראלית; (3) לקיים שידורים בשפה הערבית לצרכיה של האוכלוסיה הדוברת ערבית ושידורים לקידום ההבנה והשלום עם המדינות השכנות בהתאם למגמות היסוד של המדינה; (4) לקיים שידורים ליהודי התפוצות; (5) לקיים שידורים לחוץ-לארץ. 4. הבטחת שידור מהימן הרשות תבטיח כי בשידורים יינתן מקום לביטוי מתאים של השקפות ודעות שונות הרווחות בציבור ותשודר אינפורמציה מהימנה. ( חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965.

keren310

New member
תודה לכולן על התשובות ולשירה על הפירוט

למעלה