אגרת הגודש נעצרת: ועדת הכספים דורשת תחבורה ציבורית אמיתית לפני מיסוי

d1f2

Active member
 

Ccyclist

Well-known member

טוב שעוצרים את השטות הזו.

אגרת הגודש הלונדונית יושמה בעיר שהיו בה 12 קווי רכבת תחתית (קו מזרח לונדון עבר מאז לאוברגראונד) וכ 50 קווי רכבת ארצית.

היא זכתה לפופולריות כי רוב רובם של הלונדונים שממילא נסעו למרכז העיר בתח"צ היו עויינים כלפי המיעוט שהחליט שהוא איכשהו מעל כולם וחייב להגיע העירה ברכב הפרטי, זה שרוב מי שמחזיקים בו משתמשים בו לנסיעות פרבריות ואל מחוץ לעיר, לא פנימה והעירה.

אין לגוש דן כרגע את התשתיות להיות לונדון והתוכנית המופרזת למיסוי בטבעות פרבריות חיצוניות חוטאת למודל המקורי שבו האגרה חלה על החצי המזרחי של אזור 1 בלבד.

טוב שהבינו שכדי לגבות אגרה כמו בלונדון צריך תח"צ כמו בלונדון. טוב עוד יותר שוויתרו על הישראבלוף לגבות באזורים שבלונדון לא היו חולמים לגבות עליהם אגרת גודש (אף שיש בהם אגרת זיהום על רכבים ישנים בני למעלה מעשור).

יש לציין כמה פרטים נוספים על אגרת הגודש הלונדונית הטובים לפופולריות שלה:

נכים פטורים מתשלום.

תושבי אזור האגרה מקבלים הנחה של 90%.

האגרה חלה בשעות היום בימי השבוע בלבד. היא מסתיימת בערב.

האגרה בנויה כאמצעי נגד יוממות ברכב הפרטי.

עד 2025 רכבים חשמליים נהנו מפטור, אם כי היו צריכים להרשם מראש כחשמליים. סוף הפתור היה ידוע במשך שנים. אישית מעולם לא נהגתי במרכז לונדון ולא רשמתי את הרכב עם TFL, אני נוטה לחנות בקניון באזור 2.
 
נערך לאחרונה ב:

ערןל1

Active member
אם זה הדיון הזה אז הם אומרים פעמיים שאין להם שום סמכות לעצור את החוק, החוק כבר עבר.
 
מילא אגרה להיכנס לעיר תל אביב, אולי גם למתחם הבורסה ברמת גן. במקרה כזה תושבי ישובים ללא תחב"צ סביר (פריפריאלי יותר או פחות) יוכלו להשתמש בחנה וסע או בחניון רכבת בסביבתם, ומשם בקלות ליעד המרכזי והמחובר.
אבל אין שום סיבה, שתושב ישוב נידח בחבל מודיעין יאלץ לשלם אגרה בדרכו הסבירה היחידה לאחד מחורי- השרון. או בנסיעה לשכונה "מודרנית" בראשל"צ, שבקושי עובר בה קו אוטובוס יחיד מדי 1/2 שעה.
לא שמעתי על אח ורע לכך. מדובר במסחטה ותו לא.
 

ldti

New member
אין שום דבר מטופש בשכונה - יש מחסור בתחבורה ציבורית בה. זו תופעה של כל השכונות החדשות בראשל"צ..
 

Ccyclist

Well-known member
אין שום דבר מטופש בשכונה - יש מחסור בתחבורה ציבורית בה. זו תופעה של כל השכונות החדשות בראשל"צ..

מה שטיפשי בשכונות הבלון זו מערכת הדרכים שלא מאפשר תח"צ של קווי אוטובוס.

השכונות בנויות כך שרכב פרטי יסע מהרחובות הפנימיים לכביש ראשי חיצוני שלא נכנס לשכונות, ומשם ליעדו במקום כלשהו שמחובר לרשת הכבישים הראשיים או בתל אביב.

הן מתוכננות כך שלא יכנסו אליהם רכבים שיעדם אינו בשכונה. הרעיון הוא למנוע תחבורה ממקומות אחרים שתחצה את השכונה.

מה שמתאים לרכב פרטי עם מוצא ויעד לא מתאים לקו תח"צ עם עשרות תחנות.

אוטובוס שמשרת את פנים השכונות חייב להכנס ולצאת שכונה שכונה, אוטובוס על הכבישים הראשיים לא משרתים את תושבי הרחובות הפנימיים אלא אם ילכו מרחקים גדולים או ימתינו זמני המתנה ארוכים לקו פנימי.

בהיעדר רחובות עירוניים בשכונות כאלו (בקונספט משנות השבעים והלאה לא עושים רחובות מסחריים אלא "מרכז מסחרי") אין מסלול ישיר יחסית לתח"צ בתוך שכונות כאלו.

הקונספט היחיד שיכול לשדרג את השכונות האלו לתח"צ, בשלב תיכנון שכונות חדשות ואולי גם בדיעבד בשכונות ישנות, הוא דרך תחבורה ציבורית. מסלול בן שני נתיבים או אולי נתיב בודד ואזורים בני שני נתיבים, שמוגדר כדרך לתח"צ בלבד. עם המעבר לאוטובוסים חשמליים מסלול כזה יכול להיות שקט ולעבור ברחובות הפנימיים ובקישורים בין השכונות במקביל לפארקים, כיכרות, מגרשי חניה וכו'. בחשיבה שבה מדובר בציר פנימי בשכונות מסלול כזה יכול לחצות את הכבישים המהירים בגשרים או מנהרות ולשמש גם כשביל אופניים ורשת הליכה. כדי לאכוף את סטטוס התח"צ שלו אפשר להשתמש או במצלמות או במחסומים.

בשכונות קיימות יתכן שניתן לתכנת תשתית כזו לחיבור בין רחובות סמוכים על חשבון שטחים כמו פארקים ומגרשי חניה, כל עוד משכילים לפצות את התושבים בתשתית דומה באזורים סמוכים.
 
למעלה