אגרסיביות קשה

פאולה45

New member
אגרסיביות קשה

שלום לכולם, הנני מצטרפת חדשה לפורום הכואב הזה, אנחנו נואשים מודאגים ומרגישים צורך ב"מדריך" ובליווי ועל כך אני מודה לכם שהנכם כאן. חמותי חולת אלצהיימר מזה כמה שנים (היא בת 79) לאחרונה החלה התדרדרות קשה מאוד במצבה ההתדרדרות מלווה בחוסר שקט נוראי ובאגרסיביות מילולית ולעיתים אף פיזית. היא מטופלת בכדורי הרגעה אך לצערי לאחרונה כל הזמן מעלים את מינון התרופה. נכון לכרגע היא מטופל בסרוקוול 100 מ"ל וביום ראשון צפויים להעלות לה ל-200. יש לה כמובן מטפלת צמודה בבית אבל אנחנו אבודים ולא יודעים מה לעשות. היא היתה היום במועדון לחולים כמוה והתקשרו אלי בלחץ שהיא לא יכולה להיות שם? היום בגלל האגרסיביות (היא נמצאת שם פעמיים בשבוע למספר שעות יחד עם המטפלת הצמודה), מה עושים? האם ניתן לעזור לה במשהו? כל כך עצוב לראות אותה במצב כזה! תודה מראש על שיתוף הפעולה והעזרה

zs1957

New member
שלום פאולה

את ומשפחתך עוברים תקופה קשה עם חמותך זה עוד שלב של התדרדרות במחלה. חולי אלצהיימר נוטים לאלימות, הטיפול התרופתי של חמותך נועד להשקיט את האלימות במקרה שלה יצטרכו להעלות את המינון בהתאם להוראות הרופא המטפל. מציעה לך לבקש מהרופא כדור אחר למיתון האלימות. ידוע כי הסרוקוול גורמת לחוסר מנוחה בקרב 20% מהמשתמשים בה.זו תרופה פסיכוטית הניתנת לחולי סיכיזופרניה ויש לה תופעות לוואי רבות. אחת מהן היא חוסר שקט, האם המטפלת הצמודה מצליחה לטפל בה כהלכה? האם האלימות היא רק כלפי המשפחה או גם כלפי המטפלת.? פסיכוגריאטר טוב יוכל לסייע לך במציאת תרופה הולמת עם מעט תופעות לוואי. בשורות טובות, זהבה

ערב טוב

מנסיוני עם אבי התרופה הנ"ל במינון 200 גרמה לו דווקא לשקט. (מעין...זומבי שגם זה לא טוב) אך לקה בסחרחורות ונפל מספר פעמים.הפחיתו לו ל125 וזה לא משפיע עליו.או שיעלו לו ל150 או שיחליפו תרופה.הלוואי שהייתה נוסחה למיגור התופעות הקשות.נראה לי שכל אחד לפי ההיסטוריה הרפואית שלו ומה שמתאים לו.צריך התייעצות עם מומחים. מאחלת כל טוב.אכן לא קל.

פאולה45

New member
תודה לכולם

תודה רבה על תגובתך בהחלט לא קל לאף אחד מאיתנו. אנחנו אחרי לילה נוסף ללא שינה בגלל הלחץ מהלא צפוי ומחוסר הידיעה כיצד מתמודדים על הבעיה היום. איזו מחלה ערורה!!!!!!

פאולה45

New member
תודה

ראשית תודה על האמפטיה, ההבנה וכמובן על תגובתך. האם את יכולה להמליץ לנו על פסיכוגריאטר טוב. לצערנו המטפלת שהיתה לחמותי במשך 3 שנים עזבה אותנו משום שההתחתנה. ובחודשיים האחרונים יש לנו מטפלת חדשה שבהתחלה היתה מאוד מבוהלת ומפוחדת אך עכשיו נראה שהיא התרגלה יחסית כמובן. היא טוענת שהכל בסדר והיא מתסדרת וגם אפשר לראות זאת (אני מקווה). אנו מנסים לתמוך בה (במטפלת) בכל מה שאנו יכולים כולל לשחרר אותה לכמה שעות על מנת שתתאוורר כי זה כמובן לא פשוט לשהות 24 שעות במחיצתה. חמותי מפגינה אלימות מילולית כלפי כל מי שנמצא במחיצתה. לחלוטין לא רק כלפי המטפלת. היא אינה מזהה אותנו. פעמיים בשבוע היא במועדונית מיוחדת (ישנה הסעה שבאה לקחת ולהחזיר) והמטפלת נוסעת יחד אתה. אמש הייתי אתה שם אחרי שהוזעקתי ע"י המועדונית לשם בגלל התנהגותה. היא קללה כל מי שרק עבר בקרבתה, היתה מאוד לא רגועה ושקטה. כלפינו וכלפי המטפלת כביכול פחות מאשר כלפי הסובבים. אשמח מאוד לשמוע את תגובתך והמלצתך. בתודה מראש ויום טוב.

zs1957

New member
פאולה שלחתי לך מסר אישי

אסור לנו להמליץ בפורום על רופאים. שלחתי לך שם של רופאה ומספר טלפון במסר אישי. בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!1 זהבה

פאולה45

New member
נעים לדעת שיש מישהו שמוכן להקשיב ולעזור

זהבה, המון תודה. תודה על העזרה והתמיכה. אנחנו בהחלט ניצור אתה קשר. תודה.

shushino

New member
אני מצטערת לשמוע!!!

שלום רב פאולה, אמי הייתה גם חולת אלצהיימר היא הייתה בהשגחה רופא גריאטר שנתנו לה מינון של כדורים. צריך פשוט להתייעץ עים מומחים יש לי קישור לפורום מומחים אלצהיימר. להלן: http://www.alz.co.il/forums.html מקווה שעזרתי לך.... בתודה שושי

פאולה45

New member
תודה שושי

אני חייבת להודות שהתגובות העוזרות והתומכות שקבלתי כאן הורידו אצלי קצת את מד הלחץ והבנתי שאנחנו לא לבד!!! כל כך חשוב!!! המון תודה.

פאולה45

New member
תודה שושי

אני חייבת להודות שהתגובות העוזרות והתומכות שקבלתי כאן הורידו אצלי קצת את מד הלחץ והבנתי שאנחנו לא לבד!!! כל כך חשוב!!! המון תודה.

למעלה