אגרות בניה

rune7

New member
אגרות בניה

שלום, קיבלנו חיוב אימתני עבור אגרות בניה (כמעט 400 ש"ח למטר). יש מה לבדוק האם חישובי השטחים והחיובים בגינם הם נכונים או שהסיכוי לכך קלוש? אם כן, מי מומלץ?

esr124

New member
על פי אילו סעיפים בוצע החיוב?

אגרת הבניה עצמה היא 27 ש"ח למטר ע"פ תקנות התכנון והבניה. על כל מטר מקורה בבית, כאשר צורת החישוב של השטחים החייבים באגרה ניתן למצוא בקובץ: תקנות התכנון והבניה (חישוב שטחים ואחוזי בניה בתכניות ובהיתרים), התשנ"ב-1992 מעבר לכך רשויות גובות אגרות נוספות מכוח תקנות מקומיות שהן מתקינות בתחום שיפוטם, כגון אגרת ביוב וכדומה. תפרטי קצת יותר על מה חוייבת, אולי אני יצליח לעזור, ואם לא אני בטוח שיש כאן מי שידע לענות.

jaydavid

New member
אני שילמתי סכום דומה

שילמתי עבור אגרת בניה, אגרת מים, ביוב, תיעול, מדרכות וכבישים. אני חושב שזהו
סה"כ סכום דומה למטר. אני בדקתי אצל עו"ד שזה עיסוקו שאמר לי שאין מה להילחם בכך. יש לבדוק את החישובים עפ"י תעריפי העירייה ואם אין טעות לשלם. המקרה היחידי, הוא שלעתים ניתן ל"הפיל" חלק מהעלויות על בעל הקרקע ממנו רכשת. במקרה שלי זה המינהל ואני חתום שכל העלויות עלי. מקרה נוסף הוא בעיניין של אגרות עבור חריגות. כאן מניסיון אני יכול לומר שהכל פתוח למשא ומתן! מקווה שעזרתי

rune7

New member
תודה

בדקתי ונראה שזה מה שיש. מדהים, אבל עלויות העיריה (אגרות והיטלים) מגיעים כמעט לעלות קבלן השלד!

למעלה