אגסים שפג תוקפם...

אגסים שפג תוקפם...

למי יש רעיון מה ניתן לעשות עם אגסים מהסוג הקטנטן והטעים שכבר לא נראים מפתים לאכילה (לא רכים, רק מקומטים כאלה...) אודה על כל מתכון יום טוב

pirge

New member
אמאוהבת יקרה,מרק פירות נחמד ליום יום

מרק פירות "שפוי" ליום יום ו pirge ו אצלי בדרך כלל , יש 2 קנקני ענק מלאים במרק פירות. פשוט ליום יום בלי פיצ'יקריי מיוחד. לוקחים סיר ענק של מרק. ממלאים רבע סיר בפירות --- מקולפים במידה וצריך- כמו : ת"ע,אגסים.... ענבים שזיפים...... ממלאים את הסיר במים כמעט עד הסוף. מ ר ת י ח י ם . מיד מכבים את האש. אחרי 5 דקות מכניסים 15 מ"ל של תחליף סוכר "דיאטיפ" נוזלי וגם תכולה של שקית אחת ג'לי באיזה טעם שרוצים (אפשר ג'לי דיאט). עדיף תות או פטל. מערבבים היטב. מקררים. ולמקרר. מרווה וקייצי. מי שרוצה סוכר ישים 4\3 כוס סוכר במקום התחליף. וג'לי רגיל-לא דיאט. לא שמתי תבלינים כמו:קינמון או וניל או מי ורדים....... תהנו.

pirge

New member
עוד משהו חמודה מכירה פירות בשטרוייזל?

אגסים/תפוחים מקורמלים בשטרוייזל- חלומיו pirge ו תפוחים / אגסים מקורמלים בשטרוייזל 08:11 14:04 | 14/11/04 - עם גלידה וניל\דובדבנים לבשל 8 תפוחי עץ קלופים חתוכים לרבעים להוסיף לסיר 2 כפות סילאן+רבע כוס סוכר חום+כפית קינמון+כפית מיץ לימון לבשל 20 דקות ולערבב מדי פעם. להוציא ולסדר בכלים אישיים. לפירורים: 100 ג' חמאה 1/2 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח . את הפירורים לזרות על התפוחים החמים. לפזר מעל אגוזים קלויים גרוסים. לאפות בחום 175 עד הזהבה חומית של הפירורים מגישים חם מגישים עם כדור גלידה וניל בדובדבנים. תהנו

pirge

New member
עוגת "נכס" תפוחים - את יכולה בכיף להמיר לאגסי

עוגת "נכס" תפוחים – Pirge "נכס" משפחתי שלי - רוצה לשתף אתכם במתכון מדהים משפחתי. המתכון לא רשום אפילו, נמסר טלפונית., מאחת הדודות היותר ותיקות של ה"שבט" שלנו. זכור לה פשוט "בראש". הכמויות מדוייקות להפליא. לקרוא היטב כדי לא לפספס שום פרט. כל פרט חשוב.......מאד. תבנית 24 עגולה משומנת במרגרינה חומרים לבצק: 2 כוסות קמח תופח (כוס מידה 200 מ"ל) שקית סוכר וניל 100 גרם מרגרינה רכה 3 כפות שמן רגיל חלמון טרי מביצה מס' 1 2 כפות שמנת חמוצה של פעם או מיץ תפוזים לפרווה 3 כפות סוכר אופן ההכנה: ללוש היטב לבצק פריך ונעים . מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים. עוטפים בניילונית ושומרים במקרר - מינימום 4 שעות או לילה. משמנים תבנית ושוטחים בעזרת היד חצי מכמות הבצק מיישרים. דוקרים במזלג את פני כל הבצק ואופים 15 דקות חצי אפיה. חומרים למילוי: ריבה 100 גרם שקדים מולבנים, שבורים קלויים במחבת יבשה. 2 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרנד (כ- 8 תפוחים גדולים) – קלופים ופרוסים דק. כוס סוכר כף קינמון 75 גרם מרגרינה אופן הרכבת העוגה לפני האפייה הסופית: 1. מניחים בצורה אחידה את פלחי התפוחים ע"ג הבצק (חצי אפוי) 2. מפזרים על התפוחים - כוס סוכר וכף קינמון. מ ע ר ב ב י ם. 3. מפזרים את התפוחים על הריבה והשקדים באופן שווה. 4. מפזרים\מגררים על התפוחים כמות של 75 גרם מרגרינה. 5. מרדדים על שיש מקומח מעט את חצי הבצק השני לעלה דק בגודל התבנית. ומניחים אותו על התפוחים. חותכים את השאריות; מהשאריות אפשר להכין קישוטים על העוגה. 6. בעזרת סכין חדה מסמנים מנות על הבצק. לא לחתוך עד הסוף רק לסמן. 7. לפזר סוכר וקינמון גם מעל לבצק. 8. להכניס לתנור אפיה אשר חומם מראש ולאפות בחום 175 עד לצבע חום כ- 35 דקות. 9. מקררים היטב היטב לפני שפורסים. הערות: עונג של עוגה. עוגה של פעם.

pirge

New member
עוגת "נכס" תפוחים - את יכולה בכיף להמיר לאגסי

עוגת "נכס" תפוחים – Pirge "נכס" משפחתי שלי - רוצה לשתף אתכם במתכון מדהים משפחתי. המתכון לא רשום אפילו, נמסר טלפונית., מאחת הדודות היותר ותיקות של ה"שבט" שלנו. זכור לה פשוט "בראש". הכמויות מדוייקות להפליא. לקרוא היטב כדי לא לפספס שום פרט. כל פרט חשוב.......מאד. תבנית 24 עגולה משומנת במרגרינה חומרים לבצק: 2 כוסות קמח תופח (כוס מידה 200 מ"ל) שקית סוכר וניל 100 גרם מרגרינה רכה 3 כפות שמן רגיל חלמון טרי מביצה מס' 1 2 כפות שמנת חמוצה של פעם או מיץ תפוזים לפרווה 3 כפות סוכר אופן ההכנה: ללוש היטב לבצק פריך ונעים . מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים. עוטפים בניילונית ושומרים במקרר - מינימום 4 שעות או לילה. משמנים תבנית ושוטחים בעזרת היד חצי מכמות הבצק מיישרים. דוקרים במזלג את פני כל הבצק ואופים 15 דקות חצי אפיה. חומרים למילוי: ריבה 100 גרם שקדים מולבנים, שבורים קלויים במחבת יבשה. 2 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרנד (כ- 8 תפוחים גדולים) – קלופים ופרוסים דק. כוס סוכר כף קינמון 75 גרם מרגרינה אופן הרכבת העוגה לפני האפייה הסופית: 1. מניחים בצורה אחידה את פלחי התפוחים ע"ג הבצק (חצי אפוי) 2. מפזרים על התפוחים - כוס סוכר וכף קינמון. מ ע ר ב ב י ם. 3. מפזרים את התפוחים על הריבה והשקדים באופן שווה. 4. מפזרים\מגררים על התפוחים כמות של 75 גרם מרגרינה. 5. מרדדים על שיש מקומח מעט את חצי הבצק השני לעלה דק בגודל התבנית. ומניחים אותו על התפוחים. חותכים את השאריות; מהשאריות אפשר להכין קישוטים על העוגה. 6. בעזרת סכין חדה מסמנים מנות על הבצק. לא לחתוך עד הסוף רק לסמן. 7. לפזר סוכר וקינמון גם מעל לבצק. 8. להכניס לתנור אפיה אשר חומם מראש ולאפות בחום 175 עד לצבע חום כ- 35 דקות. 9. מקררים היטב היטב לפני שפורסים. הערות: עונג של עוגה. עוגה של פעם.

DUKASIT

New member
יש לי בשבילך עוגה מדהימה ../images/Emo13.gif

תחליפי את השזיפים באגסים - יוצא טעים ברמה. (הכנתי עם כל מיני פירות גם אגסים) זאת יוצאת עוגה לא גבוהה במיוחד אבל שווה. את יודעת שאני אוהבת אותך ואני אתן לך רק עוגות טעימות
פלאומן פלטה עוגת שזיפים קלה מהירהו פנינה ט ו 21:04 | 27/08/06 וטעימה פחד, חצי שעה אחרי שיצאה מהתנור נשארה חצי תבנית. כל מי שטעם לקח תוספת מתכון: פלאומן פלטה רכיבים: פלאומן פלטה -גדי החומרים: 200 גרם חמאה רכה 150 גרם סוכר תמצית וניל 3 ביצים 160 גרם קמח תופח אופן הכנה: לערבב חצאי שזיפים מגולענים(מישמישים) עם רבע מהסוכר ולהניח כחצי שעה להקציף את החמאה , הסוכר ותמצית הוניל להוסיף בהדרגה את הביצים לנפות את הקמח ולהוסיף לבלילה. לשטח בתבנית אפיה בינונית לנעוץ את החצאים בבצק (השטח הישר כלפי מעלה) לפזר מעט סוכר וקינמון ולהכניס לתנור 170 מעלות בערך ל- 40 דקות לזגג בריבת משמש מורתחת. הערות: תבנית 22X32 בערך מקור המתכון:

pirge

New member
רוצה מיקשייק טעים ומרענן?

מילקשייק פירות (בתמונה:2 בננות עם 8 תותים) מקור:פירגה להכניס לבלנדר: רסק מ-3 קוביות קרח 4\3 כוס חלב קר 2 בננות בשלות 8 תותים נקיים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ליקר פירות לטעם סוכר לטעם (הפודינג מתוק) לערבל ולשתות. אפשר לשים לחצי שעה במקרר ולהנות. סמיך וטעים.

pirge

New member
אולי יש לך בצק עלים למעטפות פרי?

מעטפות בצק עלים במלית תפוחים מקורמלים - חדש 14 מנות אישיות. מקור:פירגה שמים בסיר: 8 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים גס 2\1 כוס צימוקים לבנים מיץ מחצי לימון 3 כפות סילאן 3 כפות סוכר חום כפית קינמון בוחשים כ-7 דקות בלי הפסקה עד שהתפוחים מקורמלים ובצבע אדום ואין נוזלים. אני לא מוסיפה חמאה וגם לא מים. פותחים ריבועי בצק עלים 10X10 מי שרוצה יכול למרוח מעט ריבה או ממרח תמרים. ממלאים בנדיבות ממלית התפוחים אפשר להוסיף אגוזים שבורים סוגרים מ-2 קצוות נגדיות מורחים ביצה טרופה אופים בחום 180 עד השחמה מצננים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. טעים חם/קר תהנו. מעטפות בצק עלים במלית תפוחים מקורמלים - חדש 14 מנות אישיות. מקור:פירגה שמים בסיר: 8 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים גס 2\1 כוס צימוקים לבנים מיץ מחצי לימון 3 כפות סילאן 3 כפות סוכר חום כפית קינמון בוחשים כ-7 דקות בלי הפסקה עד שהתפוחים מקורמלים ובצבע אדום ואין נוזלים. אני לא מוסיפה חמאה וגם לא מים. פותחים ריבועי בצק עלים 10X10 מי שרוצה יכול למרוח מעט ריבה או ממרח תמרים. ממלאים בנדיבות ממלית התפוחים אפשר להוסיף אגוזים שבורים סוגרים מ-2 קצוות נגדיות מורחים ביצה טרופה אופים בחום 180 עד השחמה מצננים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. טעים חם/קר תהנו.

pirge

New member
אני לא יודעת מה אני הייתי בוחרת.הכל כל

כך טעים ומתבקש. תעשי איזו עוגה לשבת.

pirge

New member
אמאוהבת../images/Emo6.gifמשהו לבלבל אותך סיגר/מעטפה בפרי

שטרודלים / מעטפות / סיגרים/ ממולא במשמש בצק פרווה למילויים מתוקים \ מלוחים מקור:פירגה 200 גרם מרגרינה רכה 2\1 כוס מים מהברז/מיץ ביצה שלמה 3 כוסות קמח רגיל+אבקת אפיה ----או קמח תופח 3 כפות אבקת סוכר / או למליות מלוחות מעט מלח 3 כפות שמן קנולה כף חומץ רגיל ללוש לבצק נוח וגמיש (תענוג ללוש את הבצק. ממש כייפי) לשים במקרר לפחות שעתיים. לרדד ולמלא במליות מתוקות/מלוחות כיד הדמיון. אפיה בחום 175 כ-30 דקות. בתמונה מלית של קונפיטורה משמש +חתיכות של משמש טרי ----אפוי בצורת סיגרים/כדורים מלית אגסים: לחתוך קטן ולשים במחבת+סוכר חום+סילאן+קינמון---לבשל עד שיתרככו ויתקרמלו. ממלאים את הבצק בפרי בלי הנוזלים . אחרי האפיה מקררים ומאבקים באבקת סוכר תהנו

pirge

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifבקר טוב לך עקרת הבית,נו??????../images/Emo6.gif

למעלה