אגזוז לחץ??

• פותח הנושא G@T
  • פורסם בתאריך

G@T

New member
אגזוז לחץ??

שלום לכולם מהו אגזוז לחץ? האם הוא תורם גם לביצועי האופנוע או רק לרעש ולסאונד?? כמה זה עולה והאם יש טובים יותר וטובים פחות?? תודה לעונים

G@T

New member
מחירים?../images/Emo130.gif

מהו טווח המחרים והאם יש דגמים מובילים? תודה

כRובי

New member
אין חברה שממש יותר טובה מאחרות

בחו"ל , כשמגזינים מבצעים מבחן לאגזוזי סליפ - און (קרי : דודים המולבשים על סעפת הפליטה ללא ריתוך - FREE FLOW) הם בוחנים שרשרת ארוכה של דודים על אופנוע אחד ובודקים מה התוצאות שמוציא האופנוע על הדיינו בעיקבות זה. הם תמיד מציינים , שאגזוז שגרם לאופנוע להוציא הספק נמוך יחסית או אפילו יותר נמוך מההספק שהיה לו עם האגזוז המקורי (איתו הגיע מהחברה) עדיין לא הופך את אותו אגזוז פתוח לאגזוז "גרוע" מאחר וייתכן שעל אופנוע אחר הוא דווקא כן יוסיף כמה כוחות סוסו בריאים. כך שלסיכום , אגזוז של חברה אחת יכול להחשב לטוב אך לדגם שלך הוא יכול רק לגרוע.... הכי טוב זה לחפש מבחנים השוואתיים ברשת.. המחירים בארץ נעים מ1500 ש"ח (בערך כמובן) עד 2500 ש"ח לדוד פליטה של חברה "מוכרת" לי על הבנדיט מורכב דוד של ARROW ואני מרוצה מאוד ממה שהוא תרם לאופנוע מקווה שזה תרם עוד קצת לידע שלך , כRובי (מצד שני , עם הזמן גיליתי שARROW בדרך כלל תורמים יותר כח ובכלל מתאימים יותר ,גם מבחינת הסאונד , לתוצרת אופנועי SUZUKI..אבל זו רק הרגשה פרטית שלי ושל השדון...ושל רוב בעלי הבנדיטים בארץ
)

כRובי

New member
שוב - המונח אגזוז לחץ

מתאים , לדעתי , לתיאור אגזוזי מנועי ה2 פעימו בהם האגזוז מהווה חלק אינטגרלי יותר מהמנוע והשפעתו על יכולות וביצועי המנוע גדולה יותר מהשפעת דודי הליפ-און (FREE FLOW) על מנועי ה4 פעימות (יש הקוראים להם גם אגזוזים פתוחים - שונה לגמרי מהמילים "אגזוז לחץ" - לא?) ההבדל בסאונד ? א. כמות הרעש - אגזוזים מקורים (עימם מגיעים האופנועים) הם הרבה הרבה יותר שקטים מאגזוזים "פתוחים"..בדרך כלל , גם כשעולים סל"ד עם אופנוע שהאגזוז המקורי שלו עדיין מורכב עליו - עדיין ניתן לשמוע את רעש המנוע.. אגזוזי פתוחים עוים המון רעש , פוגעים לנו בתדמית , מעירים את השכנים , מחרישים את הרחוב כשהאופנע עובר בסל"ד גבוה וכן הלאה... ב. בעוד שלאגזוז המקורי אין ממש סאונד מוגדר , האגזוזים הפתוחים על אופנועי ה4 פעימות מייצרים יללה של ממש (שנשמעת אחר בכל אופנוע). בחור אחד שגר ליד כביש החוף תיאר זאת פעם "שזה נשמע כמו צפירה של מלחמה מרחוק"

G@T

New member
כלומר

במנועי ארבע פעימות כל ההשקעה היא רק בשביל הדאווין???

dmx_must_fly

New member
לא. וקצת על המונח "אגזוז לחץ"

גם במנועי 4 פעימות יש לאגזוז משמעות מעבר לרעש. דבר ראשון האגזוז המקורי הוא כבד. פשוט משקולת. הכלים יוצאים מהמפעל כשהם עומדים בתקנות מחמירות של זיהום. וכן גם רעש נחשב לזיהום. לכן אגזוזי המפעל הם שקטים ועקב פעולת ההשטקה, שנעשית ע"י יצירת מעין מבוך, כדי להאט את הגזים ביציאה וע"י כך למתן את הרעש, חונקים את המנוע. אגזוזים חלפיים הם קלים בצורה משמעותית מהאגזוזים המקורים וכך חוסכים משקל ומאפשרים יציאת גזים חלקה יותר. פחות האטה של הגזים ביציאה=מנוע פחות חנוק=יותר כח=יותר רעש. בקשר ל"אגזוז לחץ" אגזוז לחץ זה מונח שהמצא בארץ הקודש והכוונה היא לאגזוז בעל חלל התפשטות. ז"א לגזים ביציאה יש חלל שהם יכולים להגדיל את ניפחם לפני היציאה. זה יוצר קולות בס עמוקים יותר.

כRובי

New member
לא מסכים לגבי הקישור שעשית

בפסקה האחרונה על - אגזוז לחץ מוציא קול בס.. (לגבי השאר - מסכים בהחלט - גם אני כתבתי שיש השפעה להחלפת דוד באופנוע 4 פעימות - רק השפעתה קטנה מהלפת האגזוז באופנוע 2 פעימות) בכל מקרה , דוד פליטה תחליפי לאופנוע 4 פעימות ("המייצר קולות בס") לא יכול להקרא אגזוז לחץ מאחר והוא עושה את הפעולה ההפוכה - הגזים זורמים ממנו ישירות החוצה (FREE FLOW) ללא שום עיכובים בדרכם. והוכחה לכך , ניתן לראות בהשוואה בין דוד פליטה מקורי - לתחליפי כשהם מפורקים מהאופנוע : המקורי , לא רק שיהיה כבד מאוד כמו שDMX כתב , אלא שהסתכלות דרך חור הפליטה שלו - לא תניב תוצאות - אצה פשוט לא תראה את הפתח מהצד השני.. בעוד שבדוד תחליפי - הדוד הוא יותר כמו צינור חלול - הפתח הוא גדול יותר (בצד הפליטה) ואין שום דבר העומד בפני הגזים בדרכם החוצה (ניתן לראות דרכו את הצד השני) - מה שמייצר בדוד הפליטה התחליפי את סאונד הבס הוא דווקא ההיקף שלו , הגזים נעים במערבולת (מכוונת מראש על ידי יצרן הדוד התחליפי) בתוך ועל הדפנות שלו וכך יוצרים את יללת הבס המפורסמת - אין פה שום אפקט של בניית לחץ ולכן לא ניתן , כמו שאמרתי , לקרוא לאגזוזים "הפתוחים" (שוב - הFREE FLOW) גם בשם אגזוז לחץ (שזה בדיוק הפוך) ועוד דבר אחרון לפני סיום : כן , יש השפעה על החלפת האגזוז במנוע 4 פעימות. בבנדיט אצלי , הוחלף הדוד (שהוא כה כבד עד שלא ניתן להחזיקו ביד אחת) ובעזרת הדוד התחליפי , והחלפת מסנן האויר למסנן פתוח של KN - האופנוע מוציא יותר הספק ויותר מומנט. כמה יותר ? 122 כ"ס במנוע לעומת 106 כ"ס עם האגזוז המקורי.

כרובי החלפת רק את הדוד?

עשית עוד דברים חוץ מהחלפים החדשים? (טיפולים כלשהם) מאלון, שמתעניין לשמוע על STREET FISHTERS

כRובי

New member
אם עשיתי טיפולים ? זה מה שאתה

שואל ?
כאילו....דההה ? בוודאי שעשיתי טיפולים - ממתי זה מצריך איזכור מיוחד ? לגבי התוספות שהוספתי לבנדיט - אתה מוזמן לקרוא כאן (מתחת לV-MAX יש את התיאור של הפרטים שהתווספו לאופנוע שלי עד כה)

יפה מאוד! בקשר לטיפולים

התכוונתי לכאלו שלא היו תקופתיים או תיקונים. מאלון, שחושב שבנדיט 1200 יכול להיות מאוד יפה אם דואגים לו טוב.

כRובי

New member
אני זקוק לתרגום ממך ..

איזה עוד טיפול מעבר לתקופתי או תיקונים האופנוע דורש ? (ומעבר להתקנת החלקים הנוספים?) תוסף דלק נחשב בעינייך לטיפול ? או שחירור קופסת הפילטר אוויר עם מקדח 8 מילימטר נחשב לטיפול של "ממש" ?

כן דברים כאלו

כמו קדיחות, כיוון שסתומים (לדוגמא) ועוד דברים שנעשו במיוחד. למרות שחלק מהטיפולים יכולים להיות תקופתיים צריך לעשות אותם עם שינוי מסויים. דוגמא - קיט דיינוג´ט וכיוון קרבורטור מחודש, אפילו שזה גם תקופתי.

כRובי

New member
אז כן.

(למרות שזה אלמנטרי ולא צריך איזכור מחודש) כשהורכב האגזוז והפילטר אוויר - האופנוע עבר כיוון קרבורטורים ושסתומים (זה היה לאחר טיפול תקופתי גדול) וממתי קדיחה בתיבת אוויר נחשבת לטיפול ? היא אומנם מצריכה כיוון מחודש של הקרבורטורים אבל לא הייתי קורא לזה טיפול או שיפור - הייתי מכנה זאת יותר כ:השחתה.. במקום לעשות שיפור "נכון" על ידי החלפת פילטר לפילטר פתוח - אנשים מחוררים את תיבת האויר שלהם כדי לחסוך כמה שקלים.. רוצה תיבת אוויר פתוחה ? שים STAGE 2 בו הפילטר אוויר לא יושב בכלל בקופסא.. אגב , כתבת פעם שיש לך STAGE 3 על האופנוע...אתה בטוח ? למיטב ידיעתי יש אולי 10 פסיכיים בארץ שהרכיבו את הקיט הזה על האופנוע (גב"ב ממוטו בינהם - עשה זאת על הCBR900RR שלו) ומיותר לציין - שהאופנוע שלהם "לא זז" מתחת ל 7000 סל"ד.. כמו כן , עד כמה שאני זוכר , פילטר האויר שלך עדיין נמצא בתוך תיבת הפילטר המקורית של הGS (מחוררת ככל שתיהיה) בעוד שקיט של STAGE 3 מצריך בכלל הסרה מלאה של תיבת האויר ..בתמונה המצורפת - בנדיט ללא תיבת אוויר..

אופנוע מושקע יש לך כרובי ../images/Emo45.gif

גם אם חסכת קצת. בכל מקרה לשאלה שלך - כשפגשתם אותי זה עוד לא היה. ולא, לא נכון שהוא לא זז מתחת ל7K סל"ד כי זה תלוי בכיוון של כל מיני דברים בהם קידום הצתה שדרש החלפת קופסת הצתה, פשוט ככה. אני לא זוכר את שם החברה, דווקא לא שם ידוע (אבל עושה את העבודה טוב). לא נכון שבSTAGE 3 אין פילטר או כל זה. כן נכון שצריך להחליף גם פילטר וגם קופסת אויר ולשנות שם מיקומים של כל מיני דברים כדי שזה יתאים (וזה סיפור...). אגב, ברור, ששינוים כמו אלו שדיברתי עליהם עם קידום ההצתה גורמים להרבה כוח בסל"ד נמוך ובינוני אבל פחות בגבוה. ככה זה, תמיד הכל פשרות כמו שDLX אמר. צריך לזוז...

כRובי

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

חסכתי קצת
במה
אישתי הייתה מתגלגלת מצחוק אם הייתה קוראת את זה עכשיו...אני ?!?חסכתי?!?!קצת??!?! באופנוע ?!?! ושוב , אל תשנה את דבריי - לא אמרתי שצריך לרכב ללא פילטר כי אם ללא תיבת אוויר. מכונאים מנוסים ומבינים ממני סיפרו לי שאופנועי STAGE 3 הם אלו שמככבים בכח אך בסל"ד גבוה.. לעיתים , מצליחים לכוון את הSTAGE 1 ואפילו את 2 ליותר כח בסל"ד הנמוך והבינוני אבל תמיד - התוספת שלהם מורגשת קודם כל , בסל"ד העליון. או שמדובר אצלך על קיט STAGE 3 מהפכני ? כRובי - החסכן עלק..

למעלה