אגודת דתל"שים?

אגודת דתל"שים?

שמתי לב שבפורום הזה יש הרבה דתל"שים. מנסיוני אני יודע שרוב הדתל"שים לא מעוניינים להצטרף לאגודת הלל כי אינם מרגישים מכנה משותף עם חרדל"שים. לפי השיחות כאן אני חושב שיש מכנה משותף די רחב. בכל מקרה , מה דעתכם, האם יש מקום להקים אגודה דומה לדתל"שים?

שחף -בת

New member
כן.

דתל"שים הם סיפור שונה לגמרי מחרדל"שים,הרקע שונה והכל שונה. וזה יהיה מבורך.

yariv~2

New member
ואם אני חדל"ש ../images/Emo35.gif מה אני עושה ../images/Emo35.gif

בגיל 12 ערקתי לישיבה תיכונית.. אז איפה אני?

haimcn

New member
מה המטרה?

ככל שידוע לי (ועקב היותי דתל"ש יכול להיות שאני לא יודע) עמותת הלל מסייעת בקליטתם של חרדלשי"ם בעיקר בעקבות הבדלי התרבות, חוסר אמצעי קיום וחוסר ידע. כדתל"ש, אני לא חושב שקיימות הבעיות האלה, או לפחות במידה הרבה יותר פחותה. דתלשי"ם בד"כ הוציאו בגרות, יודעים מה זה טלויזיה ובד"כ גם יכולים לגור (אם רוצים) אצל ההורים. אז המטרה העיקרית בעמותת הלל אינה אקטואלית לגבי דתלשי"ם, לדעתי. אז מה כן תהיה המטרה של עמותה כזו? להפגש? אפשר גם דרך הפורום. עזרה הדדית? לא ממש אקטואלי. משהו אחר? בקיצור, אני לא רואה סיבה לעמותה כזו - אבל זו כמובן רק דעתי... אני

מטרת עמותת דתלשים

הגדרת נכון את ההבדל בין צורכי הדתל"שים לחרדל"שים. אני סבור שהמפגשים החברתיים בסופי שבוע של הלל עונים על צורך מאד בסיסי של היוצאים בשאלה. מעבר למפגש החברתי זה פשוט כיף לצאת לסוף שבוע במחיר סמלי בו נהנים ממסיבות, הרצאות, סדנאות וטיולים. אני אומר זאת על סמך נסיון של 3 שנים בארגון המפגשים. עצם הרעיון שלך שלהפגש אפשר גם באינטרנט מדגים את פער הדורות בינך לבני. אני שייך לדור שמאמין שאין תחליף למפגש האנושי הישיר. אתה כנראה שייך לדור הזומבים המחובר למכשירים אלקטרוניים וחושב שזה העולם האמיתי.בקיצור אני מאמין שאם תוקם עמותה שתעסוק בארגון מפגשים חברתיים לדתלשים תהיה לה הצלחה רבה. אם תוקם עמותה כזו אשמח לתרום מנסיוני בעצה והכוונה. אז מי מרים את הכפפה?

אלי פלס

New member
הזומבים

בני, אני לוקח לעצמי את הרשות להסביר לך למה הוא התכוון בכך שכתב שאפשר להפגש דרך הפורום. פורומים שונים ברשת, לאחר תקופת הרצה ויצירת קבוצה מגובשת פחות או יותר, מחליטים להפגש "על אמת". נדמה לי שלכך הוא התכוון. אני באמת מתכנן לנסות ולארגן פגישה שכזו בעוד כמה זמן. מי בעד?

G.O.D

New member
בתור חבר פעיל ב..

פורום אופנועים
וחבר פאסיבי כאן... אני יכל להביא לדוגמא את הפורום שלנו שניפגשים בשלשה מוקדים שונים כל שבוע (חיפה,ת"א וי-ם) וזה מוצלח מאד ומגבש את החברים. כמו כן זה תורם להחייאת הפורום וניתובו לנושאים הרצויים. בכל מיקרה הנה אני מתחיל להשתלב כחבר פעיל...
גילי. נ.ב הכינוי שלי G.O.D לא קשור לאיזו שהיא מגאלומניה או משהו כזה זה פשוט ראשי תיבות של Gili On Diversion שזהו שם האופנוע שלי...

אלי פלס

New member
היי גילי, ברוך בואך

סתם רציתי להגיד שאני מכיר את פורום האופנועים כאן. הצצתי גם על הפורום שלכם בהייד פארק ואפילו פגשתי כמה מכם. בילבי/טופי/זיו ועוד... חוצמזה, אתה מוזמן להיות איתנו.

טוב

New member
פגישה יכולה להיות רעיון מצוין

ואני אשמח להשתתף, ואף לעזור בארגון.

haimcn

New member
צדיקים - מלאכתם נעשית בידי אחרים! ../images/Emo112.gif

תודה על הפרשנות - זו אכן היתה כוונתי... וזה גם עובד כך... (למרות שאם תוקם עמותה כזו אני עלול להצטרף אליה למרות הכל...)

Erez K

New member
מדוע צריך אגודת דתלשי"ם

אדם שחוזר בתשובה מוצא הרבה גופים שעוזרים לו, הוא מחובק (לפחות מעל פני השטח) ע"י החברה החדשה שבה הוא חי ומכיר אנשים אחרים במצב דומה. בניגוד לו, הדתל"ש מבודד את עצמו מהחברה שבה הוא חי ולעיתים רחוקות נפגש עם אחרים במצבו-ובכל מקרה לא באופן מאורגן. אגודה כמו זו שהזכרת יכולה לעזור בכך שתפגיש את הדתלשי"ם שנמצאים במצב דומה ובכך תסייע להם נפשית וחברתית.

קרין321

New member
הקמת אגודת דתלשים

בני אני חושבת שזה יהיה רעיון מצוין אני עצמי עדין מלאה חששות וחשוב לי לראות ולשמוע אנשים שבאו מאותו רקע ועברו תהליך דומה אשמח להשתתף ולעזור

רחלב.

New member
אני חושבת

שאצל דתלשי"ות המעבר הרבה פחות חד וקשה מאשר אצל חרדיות. אצלי, בכל אופן זה היה ככה. אני לא מכירה מקרים של נתק מהמשפחה או מחברים שנשארו דתיים. למעשה, בסביבה שלי לשעבר "התפקרות" נתפסת כמשהו לגיטימי וכמעט טבעי, לא מביא נחת להורים, אבל מאד לא טראגי. אגודת הלל מתעסקת בדיני נפשות ממש, ומסייעת לאנשים שהתנתקו מכל מה שמוכר להם, ועלולים להיות אבודים לגמרי (ככה אני רואה את זה, במבט מבחוץ, אתן מוזמנות לתקן אותי). אני לא רואה למה יוצאי המגזר צריכים אגודה דומה. אם מדובר על מקום למפגש של אנשים מרקע דומה, זה כבר משהו אחר. נדמה לי שהיה דיון בעניין לא מזמן. דרך אגב, אני לא כ"כ מתבטאת כאן, אבל קוראת אתכם הרבה, ומאד נהנית מהאינטיליגנציה והרגישות של החברות כאן, ולאלי - הניהול וההתנהלות שלך מעוררים התפעלות. קבל שאפו חזק. רחל

אלי פלס

New member
רחל, תודה

כמו שאני אומר לכולם/ן, תפסיקו להציץ עלינו מאחורי הקלעים. זה לא מופע חשפנות בלבד. זה פיפ-שואו בהשתתפות הקהל
את מוזמנת לכתוב כאן יותר. אגב, הניק שלך נראה לי מוכר משום מה. יכול להיות?

רחלב.

New member
ממממ....

פיפ שואו? בהשתתפות קהל? דליקטס תודה על ההזמנה, כתבתי כאן הודעה קצרה די מזמן, כנראה משם הניק מוכר

למעלה