אגודת "אפרת"

בלי קשר לקהל היעד

או שהם לא יטענו שמטרתם להביא עובדות רלוונטיות למי ששוקלות הפלה, או שאם הם מתעקשים לטעון כך, שיביאו באמת עובדות, ולא מעשיות.

Boojie

New member
הדעה שלי בנושא לא נחרצת,

אבל אני חושבת שבמקרים מסוימים, הטיעונים הרגשיים הם דווקא כן רלוונטיים. למה? כי נשים שעוברות הפלה הרבה פעמים מסתירות מעצמן את הערך הרגשי של מה שהן עושות, ורק אחרי ההפלה נחשפות למלוא המשקל של הקונוטציות הרגשיות שיש למה שהן עשו עליהן, ואני מתייחסת כאן לקונוטציות הרגשיות הפרטיות לחלוטין שלהן. מה שאפרת עושים, ואני מברכת על כך, זה להביא את רגשותיה של האשה למודעות לפני ההפלה. כי גם רגשות הם דבר רלוונטי שצריך לקחת בחשבון. אני אישית לא מתנגדת להפלות, ולא רואה בהן רצח, אבל מצד שני - מאד לא הייתי רוצה לעבור הפלה בעצמי, כי אני יודעת שמבחינה רגשית, ובלי קשר לכל הנימוקים הרציונליים שעשויים להיות לי בעדה, היא תפגע בי מאד. יותר מדי נשים שעברו הפלה נכנסות לדכאון לאחר מכן מתגובה רגשית שהן לא צפו, ואולי זה טוב שמישהו מסב את תשומת לבן לכך מלכתחילה. גם אנחנו, כפמיניסטיות, משתמשות בטיעונים בעלי מטען רגשי כדי לחזק את עמדותינו. אני לא רואה סיבה שזה לא יהיה מותר גם לצד השני. ואגב, ראיתי גם עלונים של אפרת שלא מכילים רק את "יומנו של תינוק" או איך שלא קוראים לזה, אלא גם מידע עובדתי.

wasaby

New member
אבל הרגשות שלנו אינם דבר שנוצר

מעצמו. הם מבוססים על המחשבות והאמונות שלנו, ואלה ניתנים רבות להשפעה על ידי החברה. כל נאנסת, לדוגמה, עלולה להרגיש תחושות בושה או אשמה לא מוצדקות, אך הסיכויים שלה לכך גבוהים יותר בחברה המאמינה שזו אכן אשמתה. במקרה של נשים העוברות הפלה, יתכן שאצל חלקן תחושות אבדן או אשמה הן טבעיות אבל יתכן בהחלט שבחלק מהמקרים אלו רגשות הנגרמים על ידי שכנוע דמגוגי. אני מנסה להוסיף לינק לכתבה בנושא מהמגזין מיז, מקווה שזה יעבוד.

תודה על הקישור המעניין.

תמיד ריתק אותי לראות איך התקשורת האמריקאית מתמודדת עם זה. מצד אחד, בסדרות, במיוחד על בני נוער, חייבים להעלות את הנושא של הריון בלתי רצוי. מצד שני, אף אחד שם לא מעיז לתת לדמות ראשית (דמויות שנעלמות תוך 2 פרקים זה בסדר) לעשות הפלה, אז יוצא שאחוז ההפלות הטבעיות בנשים צעירות ובריאות בטלויזיה הוא גבוה בהרבה מהנורמל (בדומה לאחוז ההצלחה בהחאיות בסדרות כמו אי.אר, שיקגו הופ וכו´) ולא אתפלא אם גם אחוז בדיקות ההריון השגויות גבוה מהנורמל. רק שתי סדרות אמריקאיות שראיתי העיזו, התסכנו והציגו משהו שונה. האחת היא "חוקים שבלב", שלאחרונה עוסקת כמעט בכל פרק בסוגיות טעונות בחברה האמריקאית והשניה היא "משמרת שלישית", בפרקים שאוטוטו יתחילו בערוץ 3.

אמיר.

New member
אכן - נגד הפלות.

עידוד הילודה - אחרי שכבר יש הריון. בניגוד לאופציה של הרגית העובר. -------- למיטב ידיעתי אין לאפרת קשר עם אגודות נוצריות. יש גם הבדל עצום בין ההלכה ובין ההשקפה הפונדומנטליסטית הנוצרית, ככה שגם הקשר האידאולוגי לא ממש קים.

אפרת אינה מעודדת ילודה יותר משהם

מעודדים עבירות על החוק, על האתיקה האנושית ועל המוסר באשר הוא. למשל - סחר בילדים... על זה נחשפו בעבר, על זה הואשמו. תהייה הסיבה אשר תהייה, סחר בבני אדם לא הופך אותם ללגיטימי כמון גם נטייתם המובנית והמוכחת להראות לבנות עשרה שנקלעו ל"צרה" עוברים מרוטשים על מנת לקבל מהן את הילדים למטרות אותו סחר. אפרת היא אגודה שהייתי משתוקקת למשל לפגוש את נציגיה בתל השומר כשילדתי לפני שבועיים (לצערי הם לא מסתובבים במלון היולדות אלא במחלקות בהן מאושפזות נערות לצורך הפלות וודאי שאינן פונות לנשים משכבות סוציואקונומיות סבירות עד גבוהות כי הידע והמודעות של אותן נשים לא יאפשר להן לבצע את זממן. וודאי שהן לא תסתובבנה שם בחג כי הן נשים מאמינות וצדיקות, לא ?).

nirdagan

New member
הן פונות לבנות שכבות המצוקה כי...

בשכבות אלה מצויים מרבית (אם לא כל) המקרים בהם נשים רוצות להפיל על פי הסעיף הסוציאלי. העשירות רוצות להפיל מסיבות אחרות ולכן יותר קשה לשכנע אותן. זה נראה לי לגיטימי שהעמותה תפעל איפה שיש לה יותר סיכוי לשכנע. למשל לא נתקלתי בחוגי בית של מרצ בשכונות החרדיות בירושלים. קשה לי לראות מה לא בסדר בבחירה הגיונית של קהל היעד להסברה. ניר

שאלה

אמיר, אבא שלי אמר לי פעם שיש הבדלים בין ההתיחסות של הנצרות לעובר (ממתי הוא נחשב עובר, האם לשים את טובת האם על פניו) לבין התיחסות היהדות לעובר. האם תוכל לספר, או להפנות אותי למידע בקשר ליחס היהדות לנושא?

אמיר.

New member
אביך צודק.

ואני אחפש לך משהו. --------- כעקרון (ולא כפסיקת הלכה). הגיל הקובע הוא 40 יום. לא תמיד יש לזה השלכה. בריאות האם קודמת לעובר. כלומר אם העובר מסכן את האם, יש לחייה עדיפות.

תודה לך, יעל, על האינפורמציה

היא היתה מרתקת. חלק מזה אבי סיפר לי וחלק עניין אותי לקרוא. הדבר היחיד שממש הפריע לי זה ההסבר הבא, הממש לא מדויק מדעית (אני מתבטאת בעדינות): "מינו של העובר, אם יהא זכר או נקבה, נקבע ברגע ההזרעה - אם האיש מזריע תחילה, תיוולד נקבה, ואם האישה מזריעה תחילה יוולד זכר. לפיכך, אם האישה כבר מעוברת - הרי זו תפילת שווא לבקש על זכר, אבל אם שניהם הזריעו תחילה - ייקבע מינו של העובר רק לאחר ארבעים יום, ולפיכך מועילה תפילה בימים אלו." אני תוהה ממתי האנציקלופדיה הזאת ואם מישהו לוקח את ההסברים שלה ברצינות, למרות שיש בה הסברים כמו זה שהבאתי למעלה.

טל קר

New member
יש גם הסבר על איך מהאב מקבלים

את הדברים הלבנים כמו השיניים והמוח ומהאם את הדברים האדומים כמו הבשר והשיער. בקישור למעלה היתה כתוב שנת 1996 לא?

אמיר.

New member
זה ציטוט ממקור חז"לי...

כל הסעיף שם הוא ציטוטים.... וחז"ל לא מתימרים להיות רופאים או מדענים... המסקנות שיש להסיק מקטע כזה אינן בתחום הרפואה אלא בתחום המחשבה.. מה הן .. לא יודע ... את האנציקלופדיה כתב רופא בכיר (כפי שכתוב שם....). הציטוט הזה הוא בן מאות שנים...

Boojie

New member
הממממ, לא נעים,

אבל יש שיטה להגברת הסיכויים לבחירת מין העובר (הווה אומר, כמה שינויים בטכניקת יחסי המין ובתזונה שמטרתם להגביר את ההסתברות לעובר ממין מסוים), שבין השאר מבוססת על השאלה האם האשה מגיעה לאורגזמה (מה שמגביר הפרשת רירית צוואר הרחם ועושה את מעבר תאי הזרע קל יותר) או לא.

למעלה