אגדת רוק ROY HARPER

Jflyaway

New member
אגדת רוק ROY HARPER

הזכרתי אותו באחת ההודעות הקודמות, ואני רוצה להרחיב. רוי הרפר, נגן גיטרה מבריק , SINGER SONGWRITER מהמעניינים, שילב פולק ורוק החל מאמצע/סוף הסיקטיז ועד היום. אני לא בעניין של לכתוב הסטוריה של אמנים והרכבים, את זה יעשו אחרים. בתור 'אספן אובססיבי' ששומע המון דברים - אני מעדיף להצביע על אלבומים מבריקים ולהתמקד בהמלצה. אז האלבום הזה, STORMCOCK הוא אחד מן הפנינות האלו. 4 שירים ארוכים אשר על פניו עלולים להשמע "משעממים" דורשים גישה בוגרת וסובלנית ומספר האזנות. לאט לאט מתגלה הגדולה, בכתיבה, בהלחנה, בעיבוד, ובנגינה הכל כך פנטסטית. האלבום מתפתח באיטיות, ומשלב גיטרות אקוסטיות, כלי מיתר, קולות רקע שמיימיים, חשמליות, ושירה דינמית עם שיאים מענגים. אין פה רוקנרול שדופק בראש...זה קרוב יותר ל'מנטרה' בדופק נמוך. לאלו שמושפעים משמות מפוצצים, אני אוסיף שג'ימי פייג' מנגן פה עם הרפר. לא שזה כל כך חשוב כי האלבום נשען על הגאוניות של הרפר ולע על תרומתו של פייג' (במקרה זה - ה"מעריץ"....). הדיסק בהפצה ולא קשה למצוא אותו. '

LadyG

New member
טוב שהזכרת את רוי הארפר

שהוא נגן גיטרה מבריק (והגיטרה האקוסטית שלו נשמעת כל כך נפלא) ובהחלט אחד מה- Singer Songwriter היותר טובים. Stormcock הוא אלבום מבריק, בזה אין ספק אבל אני מאד אוהבת גם את האלבום שבא אחריו (נדמה לי 1973 - אם טעיתי סליחה) - Lifemask עם Highway Blues הנהדר. עד כמה שאני זוכרת גם באלבום הזה פייג' ניגן עם הארפר (העצלות שלי ללכת ולהוציא את האלבום מהערמה לא יודעת גבולות) . אלבום קצת פחות מבריק מהאלבום שציינת, אבל גם כן שווה.

Jflyaway

New member
Lifemask

מסכים איתך, אלבום נהדר וגם מגוון, ואני מאוד אוהב את HIGHWAY BLUES . הרפר הוציא 5 דיסקים של BBC סשנס מהסבנטיז, יש שם לפחות שלוש גרסאות נוספות של השיר הזה, אחת ארוכה כאורך הגלות. לאנשי הפורום אני מציע להתרחק מחלק מהחומרים מהאייטיז. עוד משהו: הרפר היה בארץ ...ונתן הופעה (1990 ?) במקום שנקרא "לוגוס" בת"א בפני קהל מצומצם. אני הייתי בארה"ב - ופיספסתי....

LadyG

New member
רוי הארפר היה בארץ

ואני אפילו לא ידעתי? איך נרדמתי בשמירה.

למעלה