אגדות על סטוהדג'

morgan le fay

New member
אגדות על סטוהדג'

ניסיתי למצוא באינטרנט מאמרים על אגדות והיסטוריה של סטונהדג' אבל עלו כ"כ הרבה שטויות שאחרי שעתיים כבר התיאשתי. יש למישהו לינקים לכתבות רציניות על המקום והאגדות הנוגעות לו?

Y. Welis

New member
שאלה אילו אגדות. כל אחד מהעמים

שבאו לאנגליה (קלטים ו-אנגלו סקסונים) ניסה להסביר באגדות שונות את מעגל האבנים הזה, שהיה שם הרבה לפני שהם באו לשם (מתקופת הברזל, כנראה). למשל באגדות הארתוריאניות נאמר שזהו 'מעגל הענקים' שמרלין הקוסם הביא מאירלנד, כי שום אדם לא היה מסוגל להקים אותו בלא סיוע.

morgan le fay

New member
אני מדברת על הכל

לא משנה של איזה עם ובאיזה תקופה. מה שיש און ליין יהיה לי טוב

morgan le fay

New member
זה מה שעשיתי לפני שפניתי אליכם

אם קראת את ההודעה הראשונה תגלה שחיפשתי כבר, פשוט יש המון תוצאות שהרוב לא ממש קשורות או סתם שטויות. לכן שאלתי אם מישהו מכיר. לחפש אני יודעת לבד. חשבתי אולי במקרה יש כאן מישהו שמתעניין בנושא ולכן מכיר כבר אתרים שעוסקים בנושא

עו1

New member
סביר להניח

סביר להניח כי לא מצאת את מבוקשך על אגדות סטונהנג' מכיוון שטעית באיות המילה,האיות הנכון באנגלית הוא Stonehenge. מצורף דף מידע מויקפדיה על סטונהנג'.

Y. Welis

New member
לא הם. המקור עתיק יותר, בכמה אלפי

שנים. הישג מדהים לתרבות לא ידועה.

Dia Leoghann

New member
ישנן שתי אגדות שאני מכיר

האחת היא על "אבן העקב" והשטן. שהיא אגדה די מודרנית לפי כל הדעות. האגדה השנייה היא האגדה הארתוריאנית שהגיעה אלינו בכתביו של ג'אופרי ממונמאות', ושאת רוב פרטיה כבר סיפקו לך כאן. למרות שג'אופרי חי בסביבות המאה ה-12 (נדמה לי...), אני מאמין שהמקור לאגדה שלו קדום בהרבה. עוד שאלות?

למעלה