אגדות האחים גרים

Yuske

New member
הלוואי וידעתי:\...

כשהייתי ילד ממש פחדתי מזה...אני רוצה לראות אם אני עדיין אפחד מזה...

porky169

New member
תאמין לי../images/Emo134.gif

יש את הפרק של עמי ותמי שלא ראיתי בעבר ורק עכשיו ששמו אותו בויאודי ראיתי אותו פעם ראשונה והוא מפחיד מוות איך יכלו לשדר דבר כזה לילדים? יש קטע שהמכשפה הופכת לשד או לשטן או למפלצת משהו מהם אני אתפלא אם היה מישהו שלא פחד מזה. כשהייתי קטן ראיתי את הפרק של בתולת הים המרשעת ומה זה פחדתי מזה...

Yuske

New member
ראיתי חלק מעמי ותמי האמת לפני כמה שבועות

זה אכן מפחיד... זהו זה היה הסיפור של בת הים שראיתי ממזמן ועשה לי טראומה וגם הסיפור של עוץ לי גוצ לי...

porky169

New member
תשובה../images/Emo134.gif

הסדרה משודרת בערוץ ג'וניור ביס בהוט ויאודי

Aranel Nenharma

Well-known member
תוכנית גאונית

יש לי פרקים נבחרים מוקלטים ואני כמעת כל הזמן רואה. שיחזירו את התוכנית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ושזה לא יעלה כסף כי זה לא הוגן כי לי למשל אין VOD

porky169

New member
לא הוגן לא הוגן ככה זה בחיים../images/Emo134.gif

החיים לא תמיד הוגנים ככה זה בעידן הטלוויזיה הרב ערוצית במיוחד כשיש תחרות בין הכבלים ללווין למעשה התוכנית הזאת סימלה את תחילת עידן הטלוויזיה הרב ערוצית כשהיא שודרה בתחילת השידורים של ערוץ 2 הניסיוני(ב1989, אחת הראשונות)

aNimaTeD GiRl

New member
שיווווווווווווו

איך אהבתי את זה!!!!! יש לי את הפרק של שלגייה עם אימא שלה שדוקרת את האצבע :) וגם של שלושת העגלים שאימא שלהם יצאה ללקט אוכל והזאב ניסה לטרוף אותם..........

tiger claws

New member
חחח איזה קטע

פעם כשהייתי ילד וראיתי את אגדות האחים גרים הייתי מאוד אדיש לדמויות ולרוע שלהם אבל עכשיו שאני רואה איך היפנים עיצבו את הדמויות הרעות הם נראות כאילו הם הגיעו מהגהנום....

Yuske

New member
היפנים אכן יודעים

ליצור רוע כשהם באמת רוציםO.O... Agito....

אני מת על הסידרה הזו../images/Emo99.gif../images/Emo105.gif

אפשר למצוא אותה בהוט V.O.D בערוץ גו'ניור
וביס באותו ערוץ! אני ממש אוהב את הגירסאות שלהם לאגדות(בין האהובים עלי),היפנים ענקיים-כול כך מיוחד הכול

tiger claws

New member
מה שכן יאמר לזכותם

הם יודעים לגרום לנו לשנוא את הרעים או במילים אחרות ללמד אותנו(לפחות בסדרות של שנות ה90' ומטה) מה הגורל שמגיע לרעים........

אני חושב..../images/Emo105.gif

שלא מדובר בהם מדובר יותר באחים גרים,בהם רק ינפישו את האגדות ונצמדו כמה שיותר למקור שאמור להיות אכזרי ומפחיד(להבדיל מדיסני המתקתק)

Yuske

New member
מדברים על זה

מישהו מוכן לפרט לי בקצרה מה הסיפור שמאחורי האחים גרים?... כלומר בתור ילד שמעתי שהיה להם איזה משהו מיוחד כזה אבל שכחתי מה אמרו לי ואני לא יודע איפה אפשר לקרוא את המידע הזה:X... תודה לכל העוזרים^^

על האחים גרים../images/Emo105.gif

האחים גרים הוציאו כרך אגדות גרמניות אשר הם ליקטו ועיבדו בין השנים 1812-1814. באגדות האלו אפשר למצוא את:שלגיה,סינדרלה,כיפה אדומה,היפהפיה הנירדמת וכו'.... תחילה האגדות נירשמו למבוגרים דווקא,אך בגלל שהספר משך יותר ילדים יצא כרך שני מורחב יותר לילד. האגדות של גרים אכזריות בצורתם המקורית, מפחידות ומאיימות. יש בתוך הקובץ, סיפורים אשר הפכו לסיפורי אימה מסביב למדורה כגון "כחול זקן"(יש פרק בסידרה על הסיפור
). למה האגדות מפחידות בצורתן המקורית? בסינדרלה לדוגמא האחיות החרגות חותכות את האגדול והבוהן שלהן בשביל שהנעל תיכנס. כשהדם עולה על הגרביון הנסיך מחזיר אותן. יש גם רמזים מיניים במעשיות כמו היפהפיה הנירדמת- אלגוריה לבשלות מינית ונשיות. היום הפסיכולוגיים אוסרים להקריא את הסיפורים לפי הנוסח המקורי בשביל לא לפגוע בילדים. ישנו קובץ בארץ הנקרא "מעשיות האחים גרים" שם יש את כול האגדות לפי המקור והספר מיועד למבוגרים בלבד.

למעלה