אגדות האחים גרים & Master Answer

Master Answer

New member
אגדות האחים גרים & Master Answer

ביום קיץ בהיר יצאו שלשה אחים לטייל. שמותיהם: כיפה שחורה, כיפה סרוגה וכיפה אדומה(יענו קומוניסט). כיפה סרוגה וכיפה אדומה היו שמחים מאוד שסוף סוף יש להם הזדמנות לתפוס שיזוף טוב (אשכנזים) כיפה שחורה התחיל להתעצבן כי היה לו מאוד חם והוא התחיל להזיע בכל הגוף (איזה בנאדם נורמלי יוצא לבוש בחליפת חלל ביום שרבי). בכל אופן לאחר כמה דקות של שיטוט חסר מעש הם ראו את הילד גלביה יושב ואכול את ארוחת הצהריים שלו ובידו היתה מונחת חפיסת פלסטלינה. השלשה מאוד חפצו בחפיסת הפלסטלינה אך פחדו מאוד להתקרב לגלביה היות וידעו שיש לו גב חזק וקשרים בשכונה. רק לכיפה אדומה היו את הביצים והוא התקרב בזהירות ובעדינות ותוך מיומנות מרשימה הצליח לחטוף ממנו את הפלסטלינה. לאחר שהשיג את הפלסטלינה הרגיש התרוממות רוח אדירה ונטש את חבריו והשקיע את כל זמנו במשחק עם הפלסטלינה. כיפה סרוגה וכיפה שחורה נורא נעלבו היות וגם הם רצו לשחק בפלסטלינה. הם באו לכיפה אדומה ואמרו לו כל אחד בתורו "הפלסטלינה שלי כי אני ראיתי אותה קודם". כיפה אדומה סירב לשתפם והשלשה החלו להיאבק על הפלסטלינה כשכל צד מנסה להשיג חתיכה כמה שיותר גדולה. בינתיים התעשת גלביה חזר ודרש שיתנו לו בחזרה את הפלסטלינה. על זה ענה לו כיפה סרוגה "מה פתאום הפלסטלינה היא שלנו זאת פלסטלינה שאבא שלנו הבטיח לנו". גלביה לא הסכים לוותר ונכנס גם הוא למאבק וכך נוצר מאבק כפול כששלשת הכיפות נאבקים בינם לבין עצמם ובו זמנית נלחמים יחדיו בגלביה. באמצע המריבה פתחו כיפה אדומה וגלביה במו"מ. כיפה אדומה הסכים להכיר בלגיטימציה שיש לגלביה על חלק מהפלסטלינה והסכים להתחלק איתו בה במחשבה שאם הוא יסיר את גלביה מעליו יהיה לו הרבה יותר קל להתמודד מול כיפה סרוגה וכיפה שחורה. הבעיה היחידה היתה שהם לא הצליחו להגיע להסכמה בינהם וחלק מכך היה נעוץ בעובדה שכיפה סרוגה כל הזמן נכנס בחמת זעם בכיפה אדומה ולא איפשר לו לתת יותר. מאז ועד היום הם ממשיכים להתקוטט ולנסות להשיג כמה שיותר מחתיכת הפלסטלינה רק מה לעשות שבינתיים הפלסטלינה נראית יותר כמו צמיג לעוס.

Roobie

New member
סיפור טוב, חוץ מפרט אחד

הפלסטלינה לא הייתה של הפלסטלינאי (משחק מילים לא משעשע של 1 בלילה) באמת לאורך כל כך הרבה זמן, תבדוק סטטיסטיקות, רוב הערבים הגיעו לכאן ביחד עם העליות היהודיות.

Master Answer

New member
מפתיע

אני לא מרמין שאני מקבל תגובה רצינית על משהו שנכתב מתוך שעמום ומחוסר מעש.

התגובה היא לא על מה שנכתב,

אלא על המחשבה שאתה באמת חושב מה שכתבת...

^Meri^

New member
תיקון טעות...

הערבים לא עשו לכאן עליה... למעשה הם היו פה למעלה ממליון ערבים בשעה שאנחנו הגדלנו את מספרנו בעיקר בעליה החמישית עד ל 600 אלף(לפני זה היו פה כ300 אלף) והערבים שחששו שאנחנו נהיה רבים מהם(גררר...זה לא מה שקורה
) הביעו את כעסם על הבריטים ובגלל זה אח"כ בספר הלבן השלישי הובטח לערבים שתפסק העליה היהודית מלבד 15 אלף שיורשו בכל שנה בגלל המצב של יהודי אירופה...הערבים מעולם לא עלו לארץ אלא היו פה לפנינו...והיו אפילו רבים מאיתנו...בגלל זה גם קיבלו שטחים גדולים מאיתנו בתוכנית החלוקה... אוי, המורה להיסטוריה היתה גאה בי אם היא היתה קוראת את זה...
אני.(טוב טוב...גם אני גאה
)

Roobie

New member
את טועה

לפני כמה ימים שמתי כאן קישור למאמר שמראה בבירור שהערבים ביצעו עלייה ביחד איתנו, העליות הציוניות סיפקו להם כאן המון עבודה והם באו להתיישב בארץ. אני יודע שבתור שונאת ציונות קשה לך לקבל את זה, אך תאלצי בכל זאת.

^Meri^

New member
כמה נקודות שחשוב לי להבהיר....

לא כל אדם שבנוער מרצ הוא אנטי ציונות...להיפך... וזה די מעצבן הצורה שאנשים כאן מתבבטאים...אתם יכולים לריב, להתוורח, מה שבא לכם...הכל לגיטימי...אבל הזלזול?אני לא מקבלת אותו... רק לידיעיתך, למרות שלא שאלת, אני בעד מדינה יהודית, כי אני מאמינה שכמו לכל לאום, גם לנו מותר זכות ההגשמה, רק ההבדל הוא איך עושים את זה, ובגלל הרגישות של המקום עליו אנחנו יושבים, אולי היינו צריכים לחיות במקום אחר..ואם אנחנו כבר יושבים כאן, אז אולי אנחנו צריכים להתחשב שמי שסביבינו קצת יותר, ובעיקר באילו שחיים יחד איתנו, בעלי אזרחות בדיוק כמונו, אך לא בעלי דת כמו שלנו... ולתיקונים שערכתם לי? בדקתי שוב בדפים שחילקה לנו המורה, ואני עדיין אומרת את אותם נתונים שהיאא אמרה לי...אני מעדיםפה לדעת את זה ככה..לפחות עד אחרי הבגרות...אחרי זה נדבר... והעליות פגעו בערבים אחרי המרד שהם עשו, כשהם סגרו את נמל יפו והיהודים פיתחו את נמל ת"א מועוד מקומות עבודה שהיהודים תפסו להם...ככה, שזה תלוי מאיזה נקודת מבט מסתכלים... אבל הכי חשוב הדרך בה מדברים...
ילדה תמימה שמאמינה שאםשר לדבר בלי זלזול...

Roobie

New member
מירב

אני הייתי בנוער מרצ, אני יובל שהיה בסניף מודיעין, וגם דיברנו פעם אם אני לא טועה את בעד מדינה יהודית - אבל לא פה אז זה לא בדיוק ציונות זה דבר ראשון חוץ מזה שגם באוגנדה היו אנשים, מה ההבדל? ההבדל הוא שכאן זה המקום ממנו גורשנו, ולכן זה שייך לנו. למה השטח כולו (אני מדבר על כל השטח, לא על השטחים שאותם אני מוכן לתת תמורת שלום) שייך יותר לערבים? רובם הגיעו לכאן ביחד איתנו.

Master Answer

New member
מה הקשר????

אני לא מבין את מה שאתם כותבים על הסיפור שלי. אני כולה כתבתי על פלסטלינה שלוש כיפות וגלביה בלי שום קונוטציות. כל קשר בין העלילה למציאות הינו מקרי בהחלט והינו על אחריות הקורא בלבד.

רק תיקון קטן

ואז בא המורה/מנהלת/שוטר והראה חלוקה של הפלסטלינה (שאגב, מעולם לא הייתה בבעלותו של גלביה. לפחות לא ב300 שנה האחרונות...) ואילו גלביה ו"הקשרים שלו בשכונה" החליטו שלא נראה להם והם רוצים את כ-ל הפלסטלינה מה שגרם להם להפסיד אותה לגמרי...

.המוסד

New member
לפני העליות היו כאן 180 אלף תושבים

30 אלף מהם לערך יהודים...

למעלה