אגדות או רשומות?

frumkin

New member
אגדות או רשומות?

שלום לכולם, סיימתי לקרא את הטרילוגיה השניה בדיוק לפפני שבוע. אני תוהה, איזו אתם, חברי לפורום, אוהבים יותר? אישית, אני יותר אהבתי את אגדות. על רגל אחת, הסיבות הן- 1- הקשר (בכוונה לא השתמשתי במילה מאבק) בין הרוע לטוב מוצג באופן מדהים. 2- רייסטלין- אחת הדמויות המבריקות ומדהימות שנתקלתי בהן. 3- האופן בו מתייחס רייסטלין למלכת האופל, למרות שהוא רוצה להביס אותה! אשמח לתגובות.

Arana

Well-known member
מנהל
אולי זה נחשב ביזארי כאן בפורום

אבל אני אהבתי את "רשומות" יותר. אולי כי: 1. הרבה יותר דמויות (גילתנאס... האהא...) 2. העלילה עדיין "תמימה ובתולית", בלי יותר מדי סיבוכים. אולי ננסח אחרת: כאן הכל מתחיל, כל מה שקורה בעולם הוא בתחילת השינוי. אני רואה את הסדרה הזו כ"D&D קלאסי" ממש. "ההרפתקאות" הן לפי תבנית קלאסית של משימות, חבורות שיוצאות ליעדים מסוימים, קרבות קטנים וגדולים... תענוג. עם זאת: באגדות העלילה עשירה הרבה יותר מבחינה זו שהספרים כבר לא נשענים ממש על משחק-תפקידים (לפחות בתחילתם) כמו "רשומות", ולכן יש הרבה משחק עם מסע בזמן ועם קרמון ורייסטלין שנכנסים לדמויות מוכרות מהעבר. אין ספק שיש איכות אחרת לגמרי ל"אגדות", אבל אצלי "רשומות" זה קלאסיקה. וכדי לסבר את האוזן: אני קראתי את "רשומות" כשהסדרה רק התחילה לצאת, בהוצאת "מיצוב" הישנה והטובה (כריכה קשה), ואני זוכרת שחברתי קיבלה במתנה את "דמדומי סתיו" והשאילה לי אותו (סיימתי אותו תוך יום), ואז שתינו חיכינו בנשימה עצורה ש"ליל חורף" ייצא, וכאשר "שחר האביב" יצא, היינו בכלל בעננים...

Arana

Well-known member
מנהל
אש, יקירי

א. אם אתה לא אוהב - אין חובה להסתכל. ב. זו אחת התמונות האהובות עליי של לארי אלמור, מכיוון שהיא כל כך מצחיקה ("!Dragon Slayers and Proud of It" - השם אומר הכל) ולכן שמתי אותה.

Ophel McNeil

New member
רשומות, ללא כל ספק. ../images/Emo117.gif

להיפך, אני לא סובלת את אגדות. למעשה, אני לא סובלת שום ספר של רומח הדרקון מלבד רשומות. אבל לרשומות אני סוגדת.

nedisrael

New member
אישית אני אוהב יותר את רשומות

בגלל שהסיפור יותר נחמד ופחות מסובך. אגדות הוא לא בדיוק מובן בקטע של המסע בזמן, זה תמיד מעלה לי שאלות פילוסופיות שמטרידות אותי. הכי אהבתי את הספר הרביעי של רשומות, דרקוני להבות קיץ.

D gitaL

New member
ץכלס אהבתי יותר את האגדות

אבל הספר האהוב עליי הוא בלי ספק דרקונים של להבת הקיץ לא בגלל כל ההתפתחויות רק בגלל הסוף

SaberTooth

New member
כן, זו טרילוגיה...

הספר "דרקוני להבת הקיץ" הוא ספר נפרד מהרשומות ומשתייך לסידרה אחרת (מלחמת הכאוס, אם אני לא טועה), אבל לפעמים נוהגים לספח אותו לרשומות כ"ספר הרביעי".

ash 1

New member
לרשומות אין ספר רביעי

להבות קיץ זה מטרילוגיה אחרת

להבות קיץ זה לא מטרילוגיה

זה אחד משני הספרים הכלולים תחת ההגדרה "הדור הבא". הספר השני הוא "הדור השני".

skie

New member
יש כאן טעות...

דרקונים של להבת קיץ כן שייך לרשומות רומח הדרקון (למרות שהוא יצא 11 שנים אחרי שלושת הספרים המקוריים). איך אני יודע? פשוט מאוד. בפסגת כל עמוד שני בספר רשום: "Dragonlance Chronicles" ...

כעקרון כן, אבל...

אנשים מעדיפים להשאיר את הרשומות טרילוגיה וגם להבת קיץ מתרחש בתקופה אחרת, ולכן הייתה ההחלטה בקרב חובבי הרומח בעולם(יענו אתר DRAGONLANCE.COM) שהחלוקה תתבצע באופן שבו שני הספרים, הדור השני ולהבת קיץ, יחשבו כ"סדרה"... אל תשאל, ואני יודע שרשמית זה שייך לרשומות, אבל זה פשוט שאין לספר הזה את ההרגשה של רשומות...ולכן הוחלט שהוא לא יהיה חלק מהרשומות, למרות שרשמית הוא כן.

מירטל

New member
אגדות.

כנראה בגלל שיש שם הרבה רייסטלין, הרבה דלמר, הרבה קיטיארה ואם תניס לא היה נדחף לספר השלישי זה יכל להיות מושלם.

למעלה