אגדה יפנית

אגדה יפנית

אגדה יפהיפה (אריאל זילבר): בחמש קם צייד, ויצא את ביתו אל היער צייד ודרך קשתו. עד הערב סבב, לא הצליחה דרכו גם צמא גם רעב, אחזו אותו. סר פנים ונסער, חזר לכפר והנה זוג ברבורים בנהר לבנים ויפים, אוהבים וזקופים מייד - חץ שלח באחד, באחד חץ שלח באחד. שם ראשו על הכר, הצייד שעייף וחלום לא מוכר, את שנתו טרף. נערה מעונה אל הבית פרצה ובידה הקטנה אחזה נוצה. שתי עיניה צופות, יפות, נוזפות, כל הלילה דמעותיה שוטפות. מה חטא מה אבד אהובי הלבן? מחר – לך ליד הנהר, הנהר לך ליד הנהר. בחמש קם צייד ויצא את ביתו, אל היער צעד ודרך קשתו. ברבורה לבנה, ראתה את הצייד בעינה. היא שלחה מקורה, וקרעה בבשרה. מולו - צללה בצלו, בצלו צללה בצלו

shanikoo

New member
כן,שיר מקסים...

אבל אם כבר אריאל זילבר- ואיך שלא ואיך שלא אפנה לראות, תמיד איתך ארצה להיות. שומרת לי אמונים, לא מתרוצצת בגנים. ובלילות,ובלילות, עולות עולות בי מנגינות. וזרם דק קורע ותפילותי לרוח נענות. שקט עכשיו, וכל אחד עסוק בענייניו, אל הרופא הכי טוב במדינה. בכדי לחשוף, עד הסוף, אך התמונה,לא משתנה. מילים מילים,ואת משמעותן, יבוא לו גל,ישטוף אותן. אבל אני כרוך אחריה, מחכה לי בלילות. ללכת שבי אחריה לשמוע את הציפורים שרות. ואיך שלא אפנה לראות תמיד איתך ארצה להיות... *** הוא כתב את השיר הזה לכלבה שלו,שזה בערך הדבר הכי מקסים שבנאדם מסוגל לעשות. ואם זה לכלבה,לאהובה,זה לא משנה,זה אחד השירי אהבה היותר יפים שיש. טוב,אני משוחדת,אבל אתה חייב להודות!

shanikoo

New member
ממממ...

החסרתי כמה שורות, אני מצטערת,אני יודעת, פשע לאנושות ממש.. (גלים עולים,חולות נעים,איוושת הרוח בעלים..), אבל הטלוויזיה דולקת, ואח שלי עושה כל מיני רעשים מהמטבח, וזה בכלל מהראש, אז לא לצפות ליותר מדי... ואין לי כוח לכתוב עכשיו הכל מחדש! תתמודדו! נה!

למה להתמודד שאפשר לשפר?

ואיך שלא אפנה לראות תמיד איתה ארצה להיות. שומרת לי היא אמונים, לא מתרוצצת בגנים. וגם אני בין הבריות, לא מתפתה לאחרות. גלים עולים, חולות נעים, אוושת הרוח ועלים. ובלילות ובלילות, עולות עולת בי מנגינות. בזרם דק קולח, ותפילותיי לרוח נענות. שקט עכשיו, וכל אחד עסוק בענייניו אל הרופא הכי טוב במדינה. בכדי לחשוף, עד הסוף, אך התמונה לא משתנה. מילים מילים ואת משמעותן, יבוא לו גל לשטוף אותן. אבל אני כרוך אחריה, מחכה לי בלילות. ללכת שבי אחריה, לשמוע את הציפורים שרות. גלים עולים, חולות נעים, אוושת הרוח ועלים. ואיך שלא אפנה לראות, תמיד איתה ארצה להיות...

ואם כבר אריאל זילבר......

מסך עשן: אנחנו במסך עשן מנותקים מסדר בזמן ואת הגעת עד הנה דרך ארוכה נסיר הדאגה נסיר המועקה אנחנו במסך עשן מתנדנדים מפה לשם ואפילו שאני עיוור בחשכה אני הולך לי בדרכי בבטחה ועולמי מתחכך בעולמך וחלומי מסתבך בחלומך שני כדורי עשן מתגלגלים משתכשכים ברוח הקלילה משתוללים הם בגבהים שמחה גדולה וכוכבים נוצצים במבטך וגורלי כבר נקשר בגורלך שתי אלומות של אור גולשות ומתרגשות רוצות כבר הלאה לעבור גם אלוהים כבר מתחשק לו לעזוב. שתי אלומות של אור גולשות ומתרגשות רוצות כבר הלאה לעבור גם אלוהים כבר מתחשק לו לעזור. אנחנו בעסקי נדל"ן ומקבלים הכל מן המוכן אחד תופר שני עוזר שלישי גוזר ויש אחד שאת החלומות פותר אנחנו בעולם חכם מפטפטים על הא ועל דא וכבר קבלתי פה ושם גם למידה לאן אני הולך ומאן אני בא ועולמי מתחכך בעולמך וחלומי מסתבך בחלומך שני כדורי עשן מתגלגלים משתכשכים ברוח הקלילה משתוללים הם בגבהים שמחה גדולה וכוכבים נוצצים במבטך וגורלי כבר נקשר בגורלך שתי אלומות של אור גולשות ומתרגשות רוצות כבר הלאה לעבור גם אלוהים כבר מתחשק לו לעזור שתי אלומות של אור גולשות ומתרגשות רוצות כבר הלאה לעבור גם אלוהים כבר מתחשק לו לעזור אנחנו במסך עשן, מנותקים מסדר בזמן. ואת הגעת עד הנה דרך ארוכה, נסיר הדאגה נסיר המועקה. ואת הגעת עד הנה דרך ארוכה, נסיר הדאגה נסיר המועקה.

חתול

זה השיר הישראלי שאני הכי אוהב אבל ממש , הוא גורם לי לבכות כמעט כל פעם מחדש , מיכל אהבה אותו כל כך איכשהו אני נזכר בה כל רגע שיש אותו ברדיו , מילים כל כך יפות לחן כל כך יפה , יש לי את הבצוע של מתי כספי וזה בצוע מצמרר

למעלה