אגדה חיה

aabramovich

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אבי323

New member
תיקון טעות בסיכום הנקודות של

שניר קליין צריך להיות 59 נקודות במקום 57 נקודות

aabramovich

New member
תודה! חיכיתי כבר שתפיל עליו את קללת

הנאחס המפורסמת שלך... עכשיו נותר רק לחכות לראות עד כמה הנאחס שלך חזק...

יש קללה יותר חזקה משלי

קללת הקשת, והוא כבר מסתדר איתה... דרך אגב ביום שלישי שוב יש דילמה מעניינת, איזה חולצה ילבש תום בונן בגנט? חולצת הקשת או את חלוצת מוביל הפרו-טור? שנה שעברה הכריחו את אוסקר פריירה ללבוש את חולצת המוביל, למרות שהוא רצה ללבוש את חולצת הקשת.

ido mazor

New member
נדמה לי ששינו את החוק, חולצת הקשת!

נדמה לי שאחרי סיפור פריירה בשנה שעברה שינו את החוק, וחולצת הקשת גוברת על חולצת הפרו-טור.

עוד קצת על הגדולה של בונן

מבט קצר על הטופ 10 מגלה, שכמעט כל מי שציפינו ממנו שיגיע למרוץ היום בכושר שיא, באמת הגיע למרוץ. בטופ 10 נמצאים כמעט כל הפייבוריטים: הוסטה, הינקאפי, ואן פטגם, בלאן, קאנסלרה, בטיני וקלייר. כולם הגיעו למרוץ, כולם הפעילו לחץ על בונן, כולם חיכו לרגע שהאלוף יפול, אבל האלוף לא רק שלא נפל, אלא יותר מפעם אחת לקח את הגורל על עצמו ולא חיכה לראות איך דברים מתפתחים (התקפה מדהימה על הקופפנברג). הניצחון היום לדעתי הוא ניצחון אפילו יותר גדול מהניצחון שנה שעברה. להגן על התואר במרוץ חד יומי, בתנאים קשים, כשאתה האלוף וכולם מחפשים אותך, ובכל זאת לא לקרוס תחת הלחץ, היא גדולה שאין להרבה ספורטאים בעולם. כל הזמן עולים הדיונים האם הוא יוכל לנצח את הטור? לדעתי לא, אבל למרות שהוא לא יכול לנצח את הטור (לדעתי), הוא הרוכב הכי "לאנס" בדבוקה היום. רוכב שלא מתרגש מלחץ, מסמן מטרה וכמו טורף בטבע, יעשה הכל כדי לצוד אותה.

על-אף שאני עדיין חושב שבונן לא יכול

לנצח גראנד-טור, ושאין להשוות בין עליות באורך של 20 ק"מ ו7-8% ממוצע, לגבעות (קשות ככל שתהינה) של כמה מאות מטרים. אני מאוד מאוד סקרן נוכח היכולת המדהימה של בונן , לראות אותו על המורטירולו או הגליבייה. האם תיסדק טענתי/מחשבתי לגביו? אגב, האם הוא אמור להשתתף בג'ירו?

Gad86

New member
לדעתי בונן עוד יפתיע בגרנדים

במובן מסוים הוא מונע כבר בגילו הצעיר מעונה שניה של נצחונות סוחפים שמגבירים לו את המוטיבציה וגורמים לחוסן מנטאלי מוגבר,אין לי ספק שכמו רוכבים גדולים מן העבר ינסה בונן (אם ימשיך בדרכו הנוכחית) להוכיח לעצמו ולסביבה שאדי מרקס מבלגיה הוא לא היחידי,אני מהמר שאם לא תהיינה פציעות חו"ח או בלת"מים שונים בונן יתחיל לחפש אתגרים חדשים ולו מפאת גילו הצעיר והתרסת אלוף לסובבים אותו. לאלופים- השחצנות בסוף פורצת. גדי

abgilat

New member
יש הבדל גדול הקלאסיקות לגרנד טורים

שלום לכל העמיתים נראה לי שזה יהיה קצת מהיר מדי להכתיר את תום בונן ולומר שהוא יהיה הדבר הבא בגרנד טורים הוא יותר לטעמי רוכב של קלאסיקות ושל מירוצי שלבים של בוא נאמר עד שבוע כמו הפאריס ניס. אין ספק שהוא רוכב ענק, ספרינטר בחסד עליון ובכושרו הנוכחי יכול להיות שיחזיק אם לא תדבוק בו קללת המחזיק בחולצת הקשת בענן גם באליפות העולם הבאה במירוצי גביש. יחד עם זאת קשה לי לראות את המסה הזו ( תראו איזה ידיים יש לו ... ) שורדת את קטעי הטיפוס הארוכים של כל גרנד טור ומתמודד שם עם האיילות האחרות של הפלוטון. כרגע במבנה הגוף שלו ולפי היכולות שלו הוא מאיץ מצויין. לא זכורה לי תופעה אולי חוץ משון קלי האירי שניצח מירוצי קטעים והיה במהותו ספרינטר. רוב המנצחים של הגרנד טורים הגדולים היו במהותם קודם כל שענים טובים. אבל אתם יודעים מה לך תדע. גם לאנס בתחילת הקריירה שלו לא בדיוק היה מהמטפסים הגדולים. למרות שהוא נראה כרגע הרבה יותר רזה עדיין בונן נראה כמו טנק בלגי בינוני. אני לא רואה אותו מנצח גרנד טור ואינני חושב שזהו גם תפקידו בקוויק טספ. אני מאמין שהשנה הוא הולך על הדאבל הקלאסי של הטור של פלנדריה + פאריס רובא ויכול להיות שגם הטריפל ( גנט וולווגם נמצא בתוכניות ) כאשר אני מאמין שהוא נושא את עיניו לזכייה כ"מלך הקלאסיקות" + אליפות העולם. מהבחינה הזו הטור דה פראנס יכול לשמש לגביו כפלטפורמה כדי להגיע לשיא כושרו לאליפות העולם. בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

../images/Emo203.gif חידה מתבקשת (אולי כבר נענתה)

שלושה אלופי עולם ניצחו ברונדה כשהם לובשים את חולצת הקשת. האחרון היה אדי מרקס (אלוף עולם 1974 - ניצח ברונדה ב 1975). מי היו השניים האחרים?

שאלת בונן וגראנד טורים עלתה כבר

היו דיונים ארוכים בשאלה (בפורום זה ואחרים). כתבתי בעבר ואני עדיין חושב שבונן הוא רוכב מוכשר דיו כדי להחליט מה הוא רוצה להשיג וגם להשיגו. אם הוא יחליט שהוא רוצה לנצח בטור דה פראנס הוא יצטרך לשלם מחיר של תקופת בנייה מחודשת. והוא יצליח. על ארמסטרונג אמרו לא מעט, פרשנים כפיזיולוגים ומאמנים, כי הוא יכול לנצח בטורדה עוד בטרם חלה בסרטן. בונן יחגוג 26 בעוד כמעט חצי שנה. יש לו קריירה שלמה לפניו. אם יחליט להקריב עונה או שתיים כדי להפוך לרוכב גראנד טור הוא יצליח גם בזה. אבל הוא בלגי שגדל עם הקלאסיקות. החולצה הירוקה של הטור קורצת לו לפחות כפי שהצהובה קרצה לארמסטרונג. ניצחון ברונדה הוא מטרת על של קריירה ששלמה עבור רוכב כבונן. ניצחון ברונדה עם חולצת הקשת זה חלום שקשה לתארו (עבור רוכב בלגי). ניצחון בפריס רובא עם חולצת הקשת ושבוע אחרי ניצחון ברונדה... זה החלום הרטוב ביותר של רוכב בעל הרקע התרבותי של בונן. אתמול רכבו 15 אלף בלגים על מסלול הרונדה (במזג אוויר לא נוח במיוחד). סתם...כי זה בדמם. המלך הבלגי בא לרונדה!!! טור דה פראנס? לא כל רוכב רוצה את הטורדה מעל לכל אפשרות אחרת. יש רוכבים שהג'ירו הוא שיא השיאים שלהם. יש כאלו שהמונומנטים הם כל חלומם. ויש רוכבים שסובב בית גוברין הוא החלום הגדול ביותר שלהם. זה לא אומר שהם לא היו מוכנים לנצח בטורדה. השאלה המתבקשת היא - מה הם מוכנים לעשות עבור זה? היה אמריקאי אחד שהעלה את הטור לדרגת חשיבות שביטלה את השאר. הוא היה ענק ויחיד בדורו. ואם לא היה כה גדול לא יכול היה להשפיע כך על ענף בעל מסורות של מאה וחצי. אבל הוא טישטש במעט את רמת החשיבות של שאר הענף. עכשיו מתחילים לקבל את הפרופורציות הישנות (ולדעתי הטובות) של שאר המרוצים. בונן הוא המלך עכשיו, אפריל, אבל במאי נזכר באיטלקים וביולי פתאום נחשוב כי הטורדה ותו לא... בונן גדל בתרבות אחרת. אמרה לי אפרת לוין (איפה היא?
) - "הפלמים יונקים את הפאבה משד אמם". וזה אומר יותר מכל שכתבתי. האיטלקים חולמים בוורוד ואין לזה קשר לנטיות. הצרפתים חולמים (תרתי משמע) על הצהובה. האמריקאים לא יודעים על הקלאסיקות לפני שהם מגיעים לדבוקה באירופה. הם חושבים כי הטורדה ותו לא.... ואנחנו? בעיקר מושפעים מתרבות אמריקאית. ולכן אנו שואלים "האם בונן יכול לנצח בטורדה?" השאלה הנכונה היא -"מה הוא יהיה מוכן להקריב עבור ניצחון בטור דה?" האם לא שווה לו יותר להשיג את השיאים הבאים?- שיא ניצחונות בפריס רובא שיא ניצחונות בפלנדריה שיא ניצחונות בחמשת המונומנטים שיא ניצחונות בחמשת המונומנטים בעונה אחת שיא ניצחונות בקטעים של גראנד טורים שיא זכיות בחולצה הירוקה שיא ניצחונות בתארי נקודות של גראנד טורים. שיא ניצחונות של רוכב מאז אדי מרקס. כל שהזכרתי הם שיאים אפשריים לפי שלושת העונות האחרונות של בונן. האם יוותר עליהם כדי לנצח בטורדה? אני לא יודע- ואתם?

galnezek

New member
לא סתם הטורדה יוקרתי יותר מהג'ירו

שנה שעברה כשעמד סבולדלי, זוכה הג'ירו שהלך בטורדה להביא בקבוקי מים לאחד והיחיד, על הפודיום בתור מנצח קטע הוא נשאר על הפודיום קצת יותר מבד"כ. כשירד, באחד הראיונות אמר שזה היה מרגש וחוויה שונה לחלוטין. ולא מדובר ברוכב כמו קנצ'לארה או מילאר שישנים עם החולצה הצהובה בלילה שאחרי הפרולוג, מדובר ברוכב שזה פעמיים בג'ירו וסיים פעם אחת במקום השני. ועדיין, אותו רוכב מנוסה התרגש כילד על הפודיום בטור. כי לא יעזור, גם הניקוד בפרוטור (80-100) אומר הכל. הטורדה זה הטורדה, ושאר המירוצים, מרתקים, מעניינים, יוקרתיים ומדהימים ככל שיהיו - הם לא הטור דה פראנס.

Mont Ventoux

New member
הערה שאלתית או שאלה הערתית

בזמן האחרון שמתי לב ללא מעט הערות נוסח, "זה לא הטור דה פראנס" ושוב ושוב הדיון חוזר לטור, וכמה שהטור חשוב יותר... נכון, הטור של פלאנדריה זה לא הטור דה פראנס, אבל הטור דה פראנס זה גם לא הטור של פלאנדריה. בטור תקבל אולי כמה קטעי פאבה, אבל לא תקבל מסלול כמו בטור של פלאנדריה ולא תקבל את מה שמקבלים במירוץ חד יומי. זה שונה וזה שונה. אלא שבתור אוהדים, המדד שלנו הוא ההנאה, לא? ואם יאמרו לי שעלי להנות יותר מן הטורדה כי הוא הכי יוקרתי מבחינה גלובאלית, אז בהכרח אהנה ממנו יותר? אין לי בעיה עם זה שאנשים יעניין אותם רק הטור, או שיש להם עניין לדבר על הטור, או שיש פערי ניקוד לזכיה במירוץ הזה לעומת השאר, אבל לפעמים זה נראה כאילו יש לאנשים קצת בעיה עם זה שאחרים יכולים להנות לא פחות ממרוץ אחר ונורא חשוב להראות להם מי יותר גדול. בעיני חלק מהקסם של הענף הזה דומה למה שקורה בייקבי היין. יש לך היקבים הוותיקים, עם סודות המשפחה שעברו מאב לבן, עם הזנים הספציפים של הענבים מן הכרם הספציפית של איזה חור באיטליה או בצרפת. גם אם יבוא איזה יקב עשיר בקליפורניה עם השיטה ההייטקית הכלכלית שלו וייצר יין משובח, הוא לעולם לא יניב את הטעם של אותה סדרה מוגבלת מהחור האירופאי ההוא. ואם אתה אוהד יין, אתה רק יכול לקוות שאותם יקבים קטנים יצליחו לשרוד, ושהתרבות, הידע והמסורת שלהם לא תעלם מן העולם, כי הם אלו שיוצרים את עושר הטעמים.

../images/Emo45.gifהג'ירו של שנה שעברה היה מעניין

הרבה יותר, ומרתק לאין שיעור מהטור דה-פראנס, אפילו לפרנקופון/פרנקופיל כמוני. לא היה שום דבר בטור, שדמה לקרב הענקים שהיה בעליות (ובירידות אגב הפלקון...) לססטרייר ולפיניסטרה עם הקילומטרים הלא סלולים. ואתמול, הקופנברג והMUUR היו ההצגה הכי טובה שראיתי מזה זמן רב, בעיקר בונן והוסטה. ודווקא בגלל היכולת הפנטסטית של בונן והשליטה המוחלטת שמזכירה את צ'יפו, מדליקה את סקרנותי לגבי ביצועיו של בונן בעליות דוגמת הגליבייה והמורטירולו. ולקצת שלום-בית: אני מאזין עכשיו לז'אק-ברל- שהיה הבלגי הכי מצליח (יותר מאדי מרקס) בצרפת שגאה בו כבשר מבשרה- בהופעה באולמפיה בפריס ששר את marieke , שיר שמשלב צרפתית ופלמית.

ilan ulman

New member
ז'אק ברל סוס הבלגי הם קראו לו בצרפת

ידענו אש ידענו רעם ... הם קראו לו סוס בגלל מבנה הלסת המפותח שלו ושיניו הבולטות... עיניו תמיד רטובות מעודף סיגריות שתייה ושאנסונים קורעים על אהבה ... בשביל עידו מזור אספר שבבית הספר בפריז ( לילדים מיוחדים ...) כשלמדתי עם האקלברי פין והלורד הקטן דקה לפני ששייקס היהודי לימד אותנו לגנוב בשוק הצבעוני של יוצאי קזבלנקה היינו מסתובבים בשוק הפלאמי ומנגנים במפוחית אני וסימון ומואיז הקטן... אני הייתי ארול פלין והיו לי אופני ברזל שבעזרתם טיפסנו לאלפ'דואז הלוך וחזור בקטיינה של הילדים מהאיים האבודים... שמה הכרתי את עמנואל בלחסן שהיה הילד הכי בלונדני בכיתה וכבר אז הפליא בציוריו המדהימים... קראנו לו האמן והוא קרע אותנו בריצות שדה... היינו רצים יחפים ופעם עמנואל רץ עד לשווייץ פגש שם איזה שוודית בשם היידי קלום והתחתן איתה ... אלא היו ימי קיץ אינדיאני מדהימים. סולקתי בבושת פנים חזרה לפרוסיה קצת לפני המלחמה ההיא כשנתפסתי מנשק את בת הכומר מתחת לשולחן הסדר בפסחה... על יאק טיבטי מזקין וצולע הזלתי דמעה על ילדותי במוסד עם הקלבארי פין טום סוייר עמנואל בלחסן ועמנואל בלטארן... וגם פרנסיסקו סימון וסימון הקטן... ומאז בכל פעם שאומרים את השם ז'ק ברל אני נזכר בילדותי שעברה חלפה לה כמו הקוקו של אישתי ברוח... בלב שבור לרסיסים.

למעלה