אגב,

astrok

New member
אגב,

מישהו יודע כמה עולה קטלוג דויטשלנד (גרמניה אחרי 95') הכי זול - רצוי החדש ביותר, וכמה עולה אלבום בולים גדול יחסית, עם דפים פשוטים, 16 דף. אשמח לקבל תשובות, רצוי במהירות האפשרית. בתודה מראש, תמיר.

beni165

New member
אך הבורות, הבורות

שלי כמובן... מנצל את ההזדמנות לשאול איך אתם מסדרים את אוסף הבולים הנושאי והמדיני. ומה זה דפים שחורים? בני

זה מאוד פשוט:

קודם כל הדפים השחורים זה אלבום רגיל, רק שבמקום דפים לבנים הם שחורים, ואז הבולים נראים יותר טוב. קצת יותר יקר, אבל שווה. לעניין הסידור - זה כבר יותר מסובך, ומצדיק שרשור בפני עצמו. אז הנה אני עובר.

nissim60

New member
אחד כזה של..

LINDNER התפרק לי חודשיים לאחר הרכישה.החליפו לי אותו וגם השני התפרק אבל התעצלתי לחזור לחנות .

אני משתמש באלבומים

אני משתמש באלבומים של Lighthouse. מדובר באלבומים שניתן להכניס אליהם דפים שונים (ממש בדומה לקלסר). כל אלבום מונח בתוך מארז שנקרא קסטה. היתרון שלהם בא לידי בטוי במיוחד באוסף תימאטי, אבל גם באוסף קלאסי. ניתן להכניס דפים בכל מקום (לא רק בסוף או בהתחלה), והדפים יכולים להיות מסוגים שונים. כך יש לי באותו אלבום גם מעטפות וגם בולים. הבעיה היא העלות הגבוהה של האלבומים, כ280 ש"ח לאלבום, לא כולל הדפים. כל חבילת דפים עולה 20 ש"ח לחמישה דפים. קצת מטורף, אבל האלבום נראה פשוט נפלא.

רעיון לאלבומי מעטפות:

יש לי באוסף הרבה מעטפות. הבעיה היא שהאלבומים לא רק עולים הרבה כסף, הם גם תופסים הרבה מקום. מה עשיתי? לקחתי מה שקוראים בלשון המשרדית שקיות ניילון פס (זו מן שקית ניילון בגודל A4, עם פס לבן בצד שבו החורים כדי לתייק בקלסר), עשיתי חתך לרוחב באמצע הגובה (לא עד הסוף כמובן, אלא רק באמצע), הכנסתי לתוך כל אחד גליון בריסטול לבן (שקניתי בחבילה של 250), והדבקתי מעל החתך בדבק סטיק. ההסבר קצת מסובך, אבל הביצוע פשוט מאוד. ככה קיבלתי בכל שקית מקום לארבע מעטפות, שתיים בגובה מכל צד. את כל זה הכנסתי לקלסר משרדי רגיל, ובהוצאה של משהו כמו 40 ש"ח קיבלתי אלבום למאות מעטפות, שאינו תופס מקום יותר מקלסר... רציתי לצרף תמונה, אבל כל מה שרואים זה שתי מעטפות על דף לבן. את החיתוך וההדבקה לא רואים. אז במקום זה, ציירתי את ההסבר!

למעלה