אגב עוד דבר

ברה

New member
אגב עוד דבר

יש לי כלבה עם הרגל מגונה היא כשאני יוצאת איתה לטיול היא מתחמקת לי כדי... לאכול צואה יבשה או שהיא מתחכחת בצואה אבא שלי טוען שזה משום שהבאתי אותה מהרחוב ויכול להיות שהיא למדה את זה משם כשלא היה לה מה לאכול או התחממה באמצעות ההתחכחות אני לא יודעת... היא כבר איתי יותר משלוש שנים, אני מניחה שהנושא לא צריך להדאיג אותי יותר מידי אם למרות ההורגל המבחיל יש לציין אם היא עדיין אתנו אבל ליתר ביטחון האם ההרגל יכול לסכן אותה? היא גם כלבה מאד מדובללת ובעלת שער מאד קשה והיא מתלכלכת מאד מאד מהר וההרגל לא עוזר בכלל..

be_roo

New member
כמה דברים

א. יש סיכון. צואה היא מצע מצויין לטפילים וחיידקים שעלולים לפגוע בבריאות הכלבה. ב. אין שום סיבה שהכלבה "תתחמק" ממך בעת הטיול. התחככות בצואה מילא, אבל היא עלולה להדרס, להנשך ולפגוע או להפגע בעצמה בדרך אחרת. טיילי איתה רק עם חגורה, ופתרת את הבעיה לגמרי.

ברה

New member
כמובן שהיא עם חגורה

כשאני אומרת מתחמקת אני מתכוונת כהעין שלי לא עליה באותו הרגע יש לה את החגורה הזאת לכלבים קטנים שהם יכולים להתקדם קצת יותר מכרגיל יש לי עוד כלבה,זאבה ובניגוד לקטנה שהיא מאד ממושמעת נגיד שבזה אני מתכוונת באה ישר כשקוראים לה השנייה הגדולה לא כל כך בנוסף השנייה קצת יותר תככנית, בנוגע לחתולים וההרגל שלה הוא לרדוף אחריהם. למזלי השטח בו אני מוציאה את הכלבות הוא שטח אדמה נרחב ללא כבישים ועליהם ממש לברוח כדי להגיע אל הכביש או גורמים מסכנים אחרים. הכלבה הגדולה רגילה שאנחנו משחררים אותה כדי "להתפנות" ואנחנו מסתדרים אם זה יופי וגם הקטנה מאז שהגיעה בהדרגתיות לימדנו אותה. גם כשהיא קשרוה איתי וגם כשלא היא תמיד הולכת לידי וההתחמקות נעשת לידי פשוט אני לא תמיד מסתכלת עליה כדי לראות לאן הכלבה הגדולה הלכה להתפנות. שלא תבינו לא נכון ברגע שאני תופסת אותה אני מפסיקה אותה ונוזפת בהנ קלות אבל תמיד היא לפחות מספיקה את הנגיסה הראשונה לפני שאני שמה לב להתרחשות תמיד חשבתי שמשום שהקטנה מעריצה ומחקה את הגדולה כל כל הדבר יפסק אבל זה לא גם למזלי עדיין שום דבר לא קרה. אם הדבר באמת מסוכן אני אקנה לה רסן אבל אם לא וזו הסיבה למה שום דבר לא קרה בשלוש השנים האחרונות אני מעדיפה שלא כי אני בטוחה שהיא לא תאהב את זה וגם לרוב אני מספיקה להפסיק אותה

Oogi

New member
חוץ ממחסום לפה אמור

להיות איזשהו תרסיס שאמור לגרום לכלב להתרחק מהצרכים, למרות שידוע לי שזה לא תמיד עובד. את יכולה לנסות גם לפזר פלפל חריף... חוץ מזה, אם את אכן הולכת איתה עם רצועה, תתחילי למשוך אותה בכל פעם שהיא מתקרבת ל"קקי" ולתת לה צ'ופר (בצורת אוכל אהוב) ברגע שהיא עוזבת אותו בתוספת מילת שבח. כך היא תבין ששווה לה להתמקד בך ולא ב"הפתעות" שהיא פוגשת בדרך.

ברה

New member
רעיון טוב דווקא

בדר"כ אני משתמשת בחיזוק שלילי לטיפול בתופעה אבל כפי שנראה זה לא עובד. כלומר אני מושכת אותה בחוזקה(אל תדאגו לא באלימות אלא רק מספיק שהיא תיבהל קצת) ואולי מוסיפה איכס וכאלה מידי פעם אבל זה יותר קטע שלי.

ברה

New member
אגב לכלבות קוראים

לגדולה- פוגי ולקטנה- לו פשוט נמאס לי לרשום הגדולה והקטנה

be_roo

New member
כמה עיצות

קני תרסיס עם טעם רע (יש בכל חנות חיות) וצאי ל"טיול מקדים" ולעבור מראש במסלול הטיול עם הכלבה. רססי על כל מוקש במטרה שטעם וריח התרסיס ירחיקו אותה מהצואה (כן, זה מצחיק לחשוב שהטעם של הצואה לא מפריע לה אבל של התרסיס כן, אבל שווה לנסות). אפשרות נוספת היא לקנות אקדח מים, או אפילו סתם שפריצר, וברגע שהיא ניגשת ל"ערימה" להשפריץ עליה. כך תוכלי לעשות זאת גם מרחוק, והיא לא תקשר את התגובה אליך. כמובן שזה לא יעבוד אם היא אוהבת מים. והערה קטנה, אני לא אוהבת את הרצועות הנמתחות הללו מכמה סיבות: אנשים נוטים להשתמש ברצועה במקום בפקודות אילוף פשוטת וכאשר הם רוצים שהכלב יתקרב אליהם מתחילים לגרור אותו חזרה כדי לגלול את הרצועה במספר משיכות חוזרות, במקום לקרוא לכלב אליהם ולתת לרצועה לחזור מעצמה. הן נתפסות ומסתבכות ובכך עלולות לסכן את חייה, כבר שמעתי על מקרים שהצועה נתפסה במעלית או בגורם נע אחר ומשכה את הכלב. הן דקיקות ונוטות להקרע כתוצאה מבלאי, חצי מהנאשים שראיתי מסתובבים איתן, קשרו בהן קשרים לאחר שנקרעו. עדיף לרכוש רצועה רגילה, ולאמן את הכלבה. כך תהיה לך הרבה יותר שליטה עליה.

ברה

New member
הרצועה דווקא מסתדרת לי טוב מאד משום

שלו רוצה כל הזמן ללכת ליד פוגי והיא מביעה עקשנות רבה במקרה שמונעים ממנה בדרך זו היא יכולה להלך צד בצד ליד פוגי ושניהם מאושרות. אני די מנוסה כבר אם החגורה הזאת ואני לא מאמינה שיקרו לי אותם מקרים וגם אני מעדיפה שלא משום שכך לו משיגה את שהיא רוצה אגב הרעיון של המים טוב היא לא חובבת מים כל כך

אתנה34

New member
אין ספק שזה אינו הרגל בריא אכילת

צואה כו גם ליקוק שתן של כלבים / חתולים עלולה לגרום גם לדלקת בלבלב, מאוד לא ממולץ מאחר שהטיפול מצריך גם אישפוז ומתן אנטיביוקה דרך אינפוזיה.

למעלה