אגב משכנתא...

Bcool

New member
אגב משכנתא...

רכשתי דירה לפני זמן מסויים במימון של 98% מהבנק ללא ערבים כך שהבנק מישכן את הדירה לטובתו. שאלתי היא במידה ואני מוכר את הדירה (עדיין לא רשומה בטאבו שכן היא דירה חדשה)האם אני צריך ליידע את הבנק בנושא והאם אני יכול להמשיך לשלם את המשכנתא אבל לגור בשכירות כך שאת דירתי הנוכחית עבר מכרתי.או שמא ברגע המכירה אני צריך להחזיר לבנק את הכסף שאני חייב לו? תודה.

מכירת דירה ממושכנת

במקרה של מכירת דירה ממושכנת אתה חייב להודיע לבנק. בכל מקרה לא ניתן למכור הדירה ללא אישור הבנק שכן הזכויות, יש להניח, ממושכנות ברישום אצל הקבלן ו/או ברשם המשכונות ו/או במינהל וכיו"ב. כעיקרון, אם אינך מעונין לפרוע את המשכנתא עליך להעמיד לבנק בטוחה מספקת חדשה - כגון - דירה אחרת ו/או ערבות בנקאית. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Bcool

New member
זה יכול להיות גם...

דירה בחו"ל ? (מבחינת הדירה האחרת למישכון.) והאם הערבות היא על יתרת הסכום או על כולו ? תודה.

תשובה

לגבי דירה בחו"ל לא נראה לי שבנק ישראלי למשכנתאות יקבל אותה במקום דירה מקומית שכן מימוש של דירה בחו"ל כרוך בעלויות גבוהות ובאי וודאות רבה מבחינת הבנק הישראלי. הערבות אפשרית לתקופה מוגבלת - תקופת מעבר - והיא אמורה לכסות את מלוא יתרת ההלוואה.

אינך יכול למכור דירה ממושכנת ...

אינך יכול למכור דירה ממושכנת - אלא אם כן אתה עבריין. בכל חוזה מכר המוכר מצהיר מהם השעבודים והחובות שרובצים על הנכס. גם אם הדירה לא רשומה בטאבו היא רשומה באיזה שהוא מקום וגם המשכנתא רשומה באותו מקום - לא ניתן להעביר את הזכויות לקונה ללא הסכמת הבנק וביטול המשכנתא.

למעלה