אגב כביש 6...

• פותח הנושא natla
  • פורסם בתאריך

natla

New member
אגב כביש 6...

אומנם עוד לא נסעתי בכביש 6 אבל עד כמה שאני הבנתי על כביש שש אין מצלמות מהירות. בכל פעם שאדם עובר בין בשערים שבין קטע לקטע ישנן מצלמות המצלמות את המספר של הרכב על מנת לחייבו (כמובן ששעת הצילום מתועדת וידועה). אם כך הדבר ,ע"י חישוב הזמן ממוצע בין שתי קטעים אפשר לדעת מה הייתה המהירות הממוצעת של כלי מסויים לאורך קטע. נניח בעברתי בשער הראשון כשאני על 80 קמ"ש והמצלמה צילמה אותי במהירות זו. לאחר מכן הגברתי את המהירות, נניח ל- 200 קמ"ש. בהגעתי לשער השני אני מוריד את המהירות שוב ל- 80 קמ"ש כך שאני מצולם במהירות זו שוב פעם. בהנחה שחישוב המהירות הממוצעת גבוהה מהמהירות המותרת (נניח ב- 60 קמ"ש) האם נתון זה יכול להוות עילה לדו"ח ? האם הוא כביל בבית משפט ? יום טוב לכולם.

אני מכיר מישהו...

שעשה את הקטעים בין צומת קאסם לצומת עירון בקצת פחות מ-17 דקות.... מבלי שהאט גם במעברי הצילום עצמם...
עד כמה שמפורסם, דרך-ארץ לא מעבירים נתונים למשטרה... מכאן עד לטעון טענה מבוססת לכאן או לכאן המרחק הוא גדול...

WRROOOMM

New member
זה תלו....

אם נסעת 200 בין הקטעים וחייבו אותך ואתה שילמת, אז תשלום עצמו מהווה הוכחה שאתה מודה בזה שנסעת 200, וזה עלול להיות מספיק להרשעה. מצד שני כל עוד לא שילמת, כאילו לא עשית.... ומצד שלישי יכול להיות שמכשיר שמופעל לא ע"י משטרה, גם אם שילמת ויש לכאורה הוכחה בזה שנסעת 200, לא מספיק טוב לבית משפט. נראה לי שכדאי שתשאל שאלה זאת בפורום של משפט

longy

New member
את כביש 6 לא מענינת המהירות שלך.

לגבי החיוב: לא משנה באיזו מהירות אתה נוסע בין השערים.

אשף

New member
לא אמורים לתת הנחה ?

הרי אתה משתמש פחות זמן בכביש...

mh53

New member
דבר טוב על כביש 6

נסעתי לכיוון מתן(מחלף חורשים)ובטעות נכנסתי ל6 קיבלתי חשבונית על 12 שח התקשרתי - הסברתי את הבעיה, התיחסו יפה ואף ביטלו את החיוב.

Shuchman

New member
הנה גרסת מפעילי כביש 6:

"אין מצלמות מהירות בכביש 6 משום סוג. אנחנו יודעים בדיוק (בעזרת מכשירי קריאת המספר) כמה נסעת ומתי, אבל אנחנו לא מעבירים את המידע הזה למשטרה. המידע הזה משמש אותנו לדבר אחד: החיוב שלך. אם נסעת, נניח, את כביש 6 תוך שעתיים, אנחנו נחייב אותך פעמיים, כי לא ייתכן שנסעת בו רק פעם אחת. המידע הזה נשאר אצלנו בלבד - אנחנו גוף פרטי. עם זאת, למשטרת ישראל זכות, והיא גם מממשת אותה, להציב ניידות בכביש 6 ע"מ לתפוס עברייני מהירות, ועל כן הנסיעה מעבר למהירות החוקית בכביש 6 היא על אחריותך". זו, בתמצית, גירסת מפעילי כביש 6, על פי בירור טלפוני שערכתי איתם לפני כשבועיים. מנסיוני האישי, אחרי כמה נסיעות - אכן אין מצלמות מהירות, ועוד לא ראיתי ניידת אבל שמעתי כבר מכמה אנשים שנתקלו בניידות על כביש 6. לכן, עצתי היא, אם אתה רוצה לנסוע על הכביש, ולתת בגז, עשה זאת רק כאשר אין ניידות בשדה הראיה שלך. קח בחשבון גם שהם עלולים להסתתר ואז כשתראה אותם יהיה מאוחר מדי. המשמעות היא, לדעתי, שאם אתה רוצה לנסוע 260 קמ"ש בכביש 6 זה אפשרי (ואני לא אספר לך אם א-נ-י עשיתי את זה
), אבל זה רק עניין של זמן עד שתקבל פרס על ביצועיך

longy

New member
זה כביש כמו כל כביש אחר בארץ

את המפעיל , לא מענינת המהירות של הנוסעים בו. אם זאת, המשטרה יכולה להציב מכמונות כראות נפשה... לאופנועים, אמור לעלות פחות מרכב רגיל. * אני מתנגד עקורנית לנסיעה בכביש שכזה, שהורג בע"ח, שמורות טבע...

Mr BIG Biker

New member
לפחות השוטרים שניכנסים לכביש על מנת

להציב מצלמות גם משלמים אגרה... או שלא...

kempinski

New member
אין לכביש עיניין (לפחות כרגע)- כמה

אתה נוסע. מה שכן יש מכמונות מהירות של משטרת התנועה.....

עם גסי

New member
החוק אוסר על שוטר

להסתיר את הניידת כשהוא מנסה לתפוס נהגים במהירות מופרזת. הניידת חייבת להיות דלויה ועם אורות מהבהבים (להלן שקלקה). הבעיה היא שחזירים לא ממש שמים על החוק הזה ורוב האזרחים לא מכירים את החוק הזה וחוצמזה אם תלך לבית משפט כדי לטעון שהדו"ח ניתן בצורה בלתי חוקית לא בטוח שיבטלו לך אותו כי בכל זאת נסעת מהר ואתה מסתכן בקנס יותר גדול. אז פשוט קפל מספר וקווה לטוב

Shuchman

New member
אני אשמח לדעת איפה זה כתוב

יש הרבה מקרים שבהם הניידת מוסתרת, והאורות כבויים. אם תוכל להפנות אותי להיכן בחוק זה כתוב, יהיה בכך תועלת.

עם גסי

New member
אם אני לא טועה זה כתוב

ב"חנא" (ספר חוקים ותקנות של המשטרה) אבל בלי שום קשר אתה יכול לבדוק את זה במח"ש או במתנ"א גם לשוטרים יש חוקים אבל בשבילהם חוקים נועדו כדי שיפרו אותם (אני אומר את זה מנסיון, בעבר התנדבתי במשטרה {לא משמר אזרחי} עד גיליתי כמו הם ז*נ*ת)

nimiz

New member
|חבר של חבר שלי שאני לא מכיר נסע שם

ביום שישי שעבר אחה"צ,עם חבורה של 8 רוכבים על לא פחות מ-280,והם לא ראו שום ניידת...

יש שם גם מתנ"א. בוודאות ../images/Emo11.gif

את אף אחד מהמפעילים לא מעניין מה בדיוק קורה שם (אדרבא , אנשים באים לכביש במטרה מוצהרת לנסוע מהר וללא פקקים) אבל מתנ"א בהחלט משייטים שם ויכולים לתת בראש לחסרי המזל.

למעלה