אב לא מעורב

go7go

New member
אב לא מעורב

שלום, אני בחודש שביעי להריון מבחור שאינו מעונין להתחייב על תמיכה בילדה שתיוולד וגם כלכלית אינו יכול לסייע לי. האם אני אהיה זכאית לקצבה מביטוח לאומי? האם ביטוח לאומי ידרוש לדעת מי האב ולגבות ממנו החזר? האם אני זכאית לקצבה מביטוח לאומי גם אם זהות האב ידועה מבלי שהאב יצטרך לשלם לביטוח לאומי? החשש שלי שאם האב יצטרך לשלם לביטוח לאומי הוא בכלל יברח וימנע מקשר עם הילדה. כמו כן האם קבלת קצבה מביטוח לאומי תגרור התערבות שלהם ואולי הפניה להתערבות של שירותי הרווחה לגבי החזקה על הילדה? תודה.

עדמה

New member
במצב דומה לשלך וגם כמה תשובות

שלום לך קודם כל מזל טוב על ההריון. אני במצב דומה לשלך מחבר לשעבר. היינו ביחד 8 חודשי ותכננו את ההריון הזה והוא...... יקירתי אני כל כך מבינה אותך ואת הבלאגן שאת עוברת את נשמעת לי קצת מבולבלת אבל אל תדאגי בסוף תדעי הכל והכל יסתדר לגבי השאלות שלך אני אנסה לענות לך ממה שאני יודעת עד כה קודם כל אין דבר כזה לא מוכן להתחייב על תמיכה בילדה וגם כלכלית אינו יכול לסייע יש לך 2 אופציות והם: 1. לקחת עו"ד פרטי שעולה בסביבות 2000-2500 דולר עו"ד פרטי ייצג אותך כבר מעכשיו וידאג שהתביעה תוגש בזמן . האבא יתחיל לשלם מרגע הגשת התביעה. לגבי האב כמו שאמרתי הוא יכול לא לרצות להכיר (זה גם מה שהאפס שלי אמר) בית המשפט יחייב אותו לעשות בדיקת רקמות להוכחת אבהותו ובמידה והוא יסרב אז בית המשפט רואה אותו כאב והוא יהיה חייב לשלם לך מזונות. אין כזה דבר גניבת זרע ובלה בלה בלה. לא רצית ילד היית צריך לשמוע ולשים קונדום. 2. לפנות לסיוע מטעם המדינה. את יכולה לבקש את הטלפון מנעמת הם גם ישלחו לך טפסים. את צריכה למלא טפסים+3 תלושי שכר ואז תיוצגי ע"י עו"ד מטעם המדינה. הענין במקרה הזה שהתביעה תוגש רק אחרי הלידה ואז זה יכול לקחת קצת זמן בלי מזונות. נעמת טל' 03-525442 תבקשי טפסים. עכשיו לגבי ביטוח לאומי. אם המשכורת שלך היא שכר מינימום ומטה לדעתי משהו כמו 4500 ברוטו (לא בטוחה) אז ביטוח לאומי ישלם לך מזונות לפי החלטת בית משפט ואת הסכום יגבה ממנו (כמובן זה אחרי הענינים בבית המשפט) לגבי החשש שלך לבריחה של האב תדברי עו"ד אולי יש מצב לצו עיכוב יציאה מהארץ. בכל מקרה אם הוא בורח אז גם אפשר לתבוע את ההורים שלו אם את לא עובדת ואין מי שיפרנס. בית משפט רואה קודם כל את טובת הילד ולא מענינים אותו ההורים . חוץ מזה איך את עוברת את ההריון לבד? בת כמה את? מי עוזר לך?האם יש לך תמיכה של משפחה, חברים? האם יש קשר עם האב? מאיכן את בארץ? איך מסתדרת מבחינת מגורים? חשבת קצת על העתיד? אני אשמח לשמוע ממך ולעזור כמיטב יכולתי. מיכל מייל [email protected] תכתבי לי ואולי נחליף טלפונים. בהצלחה יקירתי בכל המייל שלי [email protected]

m i c h a l i

New member
נראה שאת קצת מבולבלת בואי נעשה סדר

קיימות כמה קיצבאות מביטוח לאומי: 1. הבטחת הכנסה - באם אינך עובדת את זכאית לקיצבת הבטחת הכנסה בהתאם למקום השתכרותך האחרון או בהתאם למצבך הכלכלי והאישי. 2. מזונות - קיצבה שמקבלים מביטוח לאומי באם יש פסק דין למזונות והאב תושב ישראל, גם כאן זה תלוי בגובה ההכנסות שלך. כדי לבדוק במדויק האם את זכאית לקבל קיצבה את מוזמנת להיכנס לאתר של הביטוח הלאומי (בקישורי הפורום בשורה הכחולה) ולבדוק את זכאותך. יש לציין שכדי לקבל פסק דין למזונות על האב להצהיר על אבהותו או להירשם כאב התינוק לאחר הלידה. ביטוח לאומי לא ישלם לך מזונות באם אין לך פסק דין למזונות או שהאב לא הצהיר על אבהותו. ביטוח לאומי לא יכול לדרוש לדעת מי האב אם האב לא רשום כדין כאביו של התינוק. באם האב יצהיר על אבהותו ויקבעו לך פסק דין למזונות (אותם עליך לתבוע ממנו) ביטוח לאומי ידרוש ממנו את התשלום. ביטוח לאומי לא מתערב בעינייניך האישיים ולא יפנה לשירותי רווחה. את יכולה לפנות לשירותי הרווחה מטעמך האישי או באם יפסקו כך בבית המשפט. מקווה שעכשיו הכל קצת יותר ברור
ושיהיה לך היריון קל

go7go

New member
אב מפוחד

הוא בעיקר מפחד שאם הוא יכיר בילדה או יהיה רשום פורמאלית מיד יחייבו אותו לשלם מזונות. בעצם אתן אומרות שניתן לחייב אותו לשלם רק אם אני אתבע אותו ובעצם הוא יכול להכיר בילדה ולא לשלם-הכל תלוי בי.

mishimashu

New member
go7go

מקווה שההומור שלי לא יפגע חלילה אבל נשמע כאילו האבא של הפיצי שלי מפזר ילדים...זה פשוט מזכיר לי אותי לפני שנה וקצת. אשמח לעזור בכל דבר.

סיוולה

New member
איך אומרים - התסריט די מוכר,

גם אני פעם התנהלתי עם המחשבות האלה שלו, ועם מחשבות שלי - שלא תרמו למצב. הלכתי ליעוץ משפטי - שם עו"ד הסביר לי לפתוח בתביעה למולו, ואז יש את ההתנהלות של הכל, שאז מחייבים אותו לעשות בדיקת רקמות, כדי לוודא שהילד/ה אכן שלו. ברגע שמתברר שאכן כך הדברים, את מתחילה בעניין בקשת דמי מזונות וכל מה שנדרש עבור צרכי/טובת הילד/ה. גם לי האבא של הגדולה אמר, שאין צורך להגיע לבית משפט וזה יסתדר בינינו, וזה באמת הסתדר, לא ראיתי ממנו שקל בכלל. לאחר תקופת מה ויעוץ משפטי, התחלתי עם תביעה, בדיקת רקמות, התנהלות תביעה - וחיים מאתגרים מול הוצאה לפועל או ביטוח לאומי. לכי ליעוץ משפטי - הכי חכם, נבון ומתבקש. בהצלחה

m i c h a l i

New member
לא מדוייק -הכל תלוי בך אבל לא רק

הילד שיוולד יוכל גם לאחר שנים לתבוע את האב למזונות גם אם האם לא תבעה את המזונות מהאב.

ajr123

New member
שאלה למיכלי

שלום, האם גם אב שלא הכיר בביתו ואין לו קשר איתנו. ואני לא ביקשתי ממנו כלום מעולם. האם גם אז יכולה הבת לתהוע את אביה.

למעלה