אבשלום

פילאטוס

New member
אבשלום

זוכרים את הילד ההוא שהיטלטל בין אריאל, אסא, אורי ודומיו? ובכן, הרינו מתחילים השבוע בגידולו של בריון מגודל שיער (נרחיק אותו מעצי אלה מזדמנים), ולנטינו סוער, יורש מפונק ובוגדני ואהוב כפוי טובה
עכשיו השאלה היא איך מצילים אותו מגורל של איזה אבשי מתנחבל או אבי פקידונר או שלומי חוורוור. איך נעשה שעלמות יגידו לו, "הו אבשלום" בלי להתבלבל, שהוא עצמו יאמר, "שמי אבשלום" בלי שנימת חשיבות עצמית תתגנב לקולו. עלה בדעתי הבוקר (כלומר לפני שעה קלה) שאת התחלת ההתחלות שלנו, הלידה, אנחנו לא בוחרים, לא מודעים, לא זוכרים (רק בגוף ובתסביכים, כמובן). ועלה בדעתי שהיא התחלה ארוכה ארוכה, כלומר, עשרים השנים הראשונות, בעיקרן, הן שרשרת התחלות. מתי מפסיקים להתחיל, או שחושבים שמפסיקים, או ליתר דיוק, מתי ניטל הטעם הנקי של ההתחלה אצל כל אחד? אני מתכוונת, התחלה במובן של גילוי, התוודעות פקוחת עיניים לחדש. טוב, זה לא מדויק לגמרי. אבל אני מתכוונת, נגיד השאלה "מה אהיה כשאהיה גדול/ה", מי יהיה האיש/ה שאיתם אחיה, איך יהיו חיי, האם כשמגיעים לשם, כשהשאלות האלו מקבלות תשובות-חיים, האם ניטל טעם הגילוי החדש? זאת לא שאלה עקרונית. זו שאלה אישית לגמרי: נדמה לי שהטעם ההרפתקני של להתחיל מחדש נעכר מתי שהוא. פוגש אתכם?

noa128

New member
אוי.. מופלא אבשלום

הכרתי פעם אבשלום אחד. הוא היה איש יפה תואר, עדין. הוא היה אהוב של קרובת משפחה, כילדה הייתי בחתונתם. היום הוא כבר לא. הטובים הולכים כידוע, והיא מן הסתם מתחילה מחדש. פוגש אותי פילי "טעם הגילוי החדש" דווקא בהפוכה. עוד לא הגעתי לשלב שבו מרגיש לי שאין עוד חדוות גילוי. נהפוך הוא בכל פעם מתפעמת ממנו מחדש מהטעם הזה, בכל פעם תופס אותי בהפתעה, פוקח לי עיניים ומרים גבות "וואוו". טעם נהדר הטעם של התחלות חדשות. נ. (ובענין שאלתך מאתמול - זה היה לדברי אימי בין 22:00 לחצות - או במילותיה המדוייקות "30 שנה, מי זוכר?"..
)

שמות והתחלות

רק אבשלום "יציל" את עצמו.בתור אחת עם שם לא ממש שכיח ונוח מאד לעיוותים, אני זוכרת את עצמי מאז שאני זוכרת את עצמי מתקנת הלוך ושוב בלי חיפופים כל מי שהוגה לא נכון או מעדיף לעשות קיצורים שונים ומשונים. וזה עובד. בעניין ההתחלות על גלגל החיים, ובהמשך לנושא ההוא שפתח דטניק, אני הגעתי למסקנה ש- השאלה מה אהיה כשאהיה גדולה לא נפתרת אף פעם, כי תמיד יש יותר גדולה. מי יהיה האיש שאיתו אחיה אין לי שום יכולת לדעת פרט לכאן ועכשיו. איך יהיו חיי, פחחחחחחחחחח. כשמגיעים לשם כבר לא יודעים :). ואת כל זה אומרת אני, זו שלא היתה מסוגלת להזיז ריס בבוקר בלי "לדעת" שהכל מסודר חזק יציב וללא ספק ידוע מראש. בדיחה מהלכת.

1הופ

New member
על שמות וחיים

מסכימה עם עלמה. הילד/אדם עצמו קובע איך יקראו לו. אני למשל מתעקשת על הגיית שמי במילעל ולא במילרע. בד"כ זה עובד. ומתי מפסיקות ההתחלות? פיל, אני מתפלאה עלייך! זה אף פעם לא מפסיק. אני עדיין לא יודעת מה אהיה שאהיה גדולה, עם מי אחיה את חיי ואיך הם יהיו. וגם כשחשבתי שאני יודעת, המציאות תפכה על פניי. והאמת היא שאני מקווה שזה ימשיך ככה. שהחיים ימשיכו להפתיע אותי. המצב ההפוך נראה לי סטטי ומשמעמם מדי. אני רק מתפללת שההפתעות יהיו טובות...

פילאטוס

New member
שתתחלף הספירלה כבר

אולי כתבתי את זה כי בזמן האחרון אני מרגישה שהחיים, כהרגלם, מזמינים אלי כל מיני "אתגרים" (אני שונאת את המלה הצבאית הזאת), ואני מזהה בתוכי לפרקים משהו כבוי, שלא "מתחיל מחדש" בדיצה, אלא מאוים, עייף, מאוכזב מראש. זה ספיראלי אמנם, אני יודעת, ומחכה כבר שיתחדש אצלי השוטה ההוא מהטארוט, ואי אפשר למהר אותו, מסתבר.

פּרפרית

New member
כמה שאלות וואו...

אני לא סבלתי את השם שלי כשהייתי בגיל הרך(חמש): מה??? הייתי מעוותת את הפנים לא יכולתם למצוא לי שם יותר חריג? רציתי "ענת" לא שהיום יש לי משהו נגד ענת אבל אני מאוד מרוצה מהשם שלי שיותר מזוהה עם צעירות מאשר עם "מבוגרות" בני גילי...(גם נגד ד-פ-נ-ה אין לי כלום שפרד- לא אשכח לך, דפנה....) המממ...לגבי ה"להתחיל מחדש", לא נראית לי המילה "נעכר" יותר אולי מיושב? כי הטעם להרפתקאה חדשה תמיד יהיה שם מבחינתי רק שהיום יש תוספת של שקול דעת (משהו שהיה בתרדמת כשהייתי צעירה) אני חושבת שיותר נהוג היום להגדיר זאת כשינוי ומכייוון שאני חיה משינוי לשינוי אז כנראה שאני מתחילה מחדש ללא הפסקה. חייבת קפה, מתה לסיגריה. אוףףףףףףףףףףףףףףף

למעלה