אברהם לינקולן

bralon

New member
אברהם לינקולן

טוב עליי לציין שהיסטוריה זה לא תחביב שלי, אבל מאיזו סיבה אני מוצא את התקופה של אברהם לינקולן כמעניינת אותי מאוד (יכול להיות בגלל אישיותו ודיעותיו). בכל אופן רציתי ליידע אתכם שהשבוע היה בערוץ סינמה1 בכבלים הדיגיטלי מיני סדרה על החיים של מרי ואברהם לינקולן (ראיתי גם את הסדרה הדוקומנטרית בערוץ שמונה על חייהם), נראה לי שזה היה ביום שלישי שעבר. נ.ב אני חושב שפעם שמעתי או קראתי שלאברהם לינקולן הייתה מאהבת מן הצד, האם הוכחה טענה שכזו? (אם אכן הוטענה). תודה רבה.

bralon

New member
די נמאס...

אני שאלתי שאלה רצינית או לפחות כך אני מאמין שעשיתי. אם אתה לא יודע למה התכוונתי אז התכוונתי לרומן מחוץ לנישואים!!!

לא לא היה לו הוא אהב מאוד את אשתו

מרי טוד למרות ששיגעה אותו עם השאפתנות והבזבזנות שלה אבל בזכותה הוא נהיה נשיא לא? שלך חנה גונן "אתם לא רצינים"

למה בזכותה? ולא רק שאפתנות

ובזבזנות. היא סבלה ממחלת נפש כלשהי שרק החמירה לאחר מות בנם במלחמה, אבל אני מעולם לא שמעתי על תיאוריה שלפיה הייתה לו מאהבת. יש המון נשיאים אמריקאים שהיו להם מאהבות, אבל לא שמעתי שהוא אחד מהם.

איב ההגון

משום מה אברהם לינקולן (ובמידת מה גם וושינגטון) הם היחדים שעדיין זוכים לאיזה שהיא הילה היסטורית בתפיסה הציבורית האמריקאית. כל שאר הנשיאים האמרקאים הגדולים (ג´פרסון, איזנהאור, קנדי...) זכו כבר לטיפולה המסור של ההיסטוריה ושגעונותהם ושיגיונותהם ידועים כמעט לכל נער אמרקאי, להבדיל מהם לינקולן עדין נשאר דמות זכה וטהורה, ועדיין ידוע בתור"משחרר העבדים", אף כי מעולם לא רצה להיות, ושיחרור העבדים בא לו די במקרה. יתרה מכך, אישתו, שכפי שהזכרת סבלה ממחלה נפש הפכה את משטרו לבזבזני במידה מדהימה (יחסית לתקופה) ושיעבדה את צוות הבית הלבן לשיגיונותיה בצורה שהייתה מבישת אפילו (טוב אני לא אזכיר שם אבל רציתי להזכיר שם של אשת רוה"מ ישראלי, תנחשו לבד). מדוע זוכה איב הזקן ליחס טוב כל כך? (אני כמובן מניח שאיש אינו טוב וטהור באמת...)

bralon

New member
באמת שאלה טובה

קשה לי להאמין שהוא היה כ"כ טוב כפי שהוא מתואר בסרטים ובספרים.

hastings

New member
מקום לחפש תשובה

בספרו שי יהושע אריאלי "היסטטוריה ופוליטיקה" (הוצאת עם עובד) יש מאמר בשם "אברהם ליקולן - מיתוס הדמוקרטיה". אולי שם יש תשובה לזה.

קודם כל תירגע. ../images/Emo13.gif

זה יהיה פורום משעמם למדי אם אי אפשר יהיה להתבדח בו. דבר שני, עניתי כבר בפתיל שלי לפחות לא ידוע על רומן של אייב מחוץ לנישואין - וזה אחרי שקראתי את הביוגרפיה שכתב עליו המשורר והסופר קארל סנדבורג (שישה כרכים עבים)

bralon

New member
טוב נרגעתי. ../images/Emo13.gif

ד"א, האם זה נכון שילדה ייעצה לו שיגדל זקן? (אני חושב שקראתי על כך פעם אחת בעיתון).

הלדין

New member
לא.

באותה תקופה היה נהוג לגדל זקנים ואפילו היו אופנות לזקנים. מלבד מדינת היהודים התעניין מאד הרצל בצורתו החיצונית של הזקן שלו.(את זה אני מבין על סמך העובדה שכמעט בכל הסיפורים שלו מוקדשת פיסקה לנושא) בספר "צפון ודרום", ממה שקראתי ולא סיימתי לקרוא, לינקולן תואר כאיכר שלא מבין מה הוא עושה בוושניגטון, התגלמות הפרובינציאליות.(בקיצור, זה שמדובר באידיוט זה לא כנראה סנסציוני מספיק בשביל האמריקאים)

לינקולן לא היה איכר אלא עורך דין

ולמרות שהיה אוטודידקט, הרי שכאשר הגיע לוושינגטון עסק כבר די זמן בענייני הציבור. נכון, עם זאת, שהוא לא היה מלוטש ולא העסיק את עצמו כלל בגינונים חיצוניים למיניהם, ועל כך תעיד הערתו "אלוהים בוודאי אוהב את האנשים פשוטי המראה, שכן הוא ברא כה רבים מהם". לא קראתי את הספר צפון ודרום, אבל תמוה בעיניי האיפיון הזה. ואגב - האם הבנתי נכון שאתה חושב שלינקולן היה אידיוט? ואם כן, למה?

Marinette

New member
צריך גם לזכור

שאלה היו ימים אחרים. ארה"ב הייתה אז ארץ כפרית הרבה יותר משהיא היום. ערי הענק של ארה"ב עוד לא צמחו למימדים של היום, והאיזור הכפרי היה דומיננטי יותר יחסית להיום מבחינה תרבותית. העיר הייתה כבר אז מרכז, אבל מה שהיה ´כפרי´ נתפס בכל זאת אחרת, והיה לכפר כוח אלקטורלי גדול. וכמובן, לא הייתה אז טלוויזיה, ונשיאים היו זקוקים לכושר דיבור אבל נדרשו פחות מהיום להופעה מלוטשת, מטופחת ומושכת...

אני אסתכן

היות וזה לא התחום שלי אבל אפשר לראות שרובה של ה"אצולה" האמריקאית עד לתחילת המאה העשרים הגיעה מאזור הכפרי או מאזורי הספר ... אם אני טועה אז פשוט תקנו אותי...

אני אסתכן ואגיד

(למרות שזה לא התחום שלי אבל) אפשר לראות שרובה של ה"אצולה" האמריקאית עד לתחילת המאה העשרים הגיעה מאזור הכפרי או מאזורי הספר ... אם אני טועה אז פשוט תקנו אותי...

bralon

New member
ד"א לא אכפת לי התבדחות

אבל לפחות גם תשובה בנוסף להערה המבדחת בכותרת, אתה לא חושב כך?

די אפשר להבין את מרי שאיבדה שלושה

ילדים(הרי כל אחד היה נהיה חולה מזה).בנם הבכור והיחיד שזכה להגיע עד שיבה וזיקנה של הלינקולנים,רוברט(מהנדס שעבד גם בחברת בל) חי לראות את תחילת המאה ה20. שלכם חנה גונן

למעלה