אברהם אוטרבסקי

benelram

New member
אברהם אוטרבסקי

איב אברהם אוטרבסקי עלה ארצה מפולין יחד עם אחיו רומק אוטרמסקי
אבי יליד 1914 ואחיו 1910
האם למישהוא יש רשומות מספינת פולניה 1935

10david10

New member
אני צריך לבדוק, אבל בגדול לא מזמן ביקשתי מארכיון המדינה

סריקות של תיקים של רשימות עולים ואוניות וכדו' של השנים 1936,36,37, וחלק מזה הם אכן סרקו ושלחו לי.
אם לא תתצליח לאתר באתר שלהם כתבי לי ואנסה לבדוק אצלי אם יש שם את האונה הנל

benelram

New member
אבי אברהם אוטרבסקי

אשמח באם תבדוק
השם באנגלית שלו או של אחיו
avram otrembski otravski
ורומק
otrembski otravski

10david10

New member
זו עבודה רבה לעבור על כל השמות, אבל הנה הכוונה יעילה:

לכן כפי שהסברתי הצעתי רק לעזור לסייע באיתור התיק הרלוונטי. תוכל לנסות לחפש בעצמך ברשימת השמות.
לאחר בדיקה, התיקים שנשלחו לי בנתיים הם משנת 1936. מופיעה שם פולניה, אך זו לא השנה שאתה מחפש. מלבד זאת, נראה שם שפולניה הייתה שם החברה ולא שם האוניה (ייתכן שהיו כמה אוניות תחת שם זה).
ניסיתי לבצע חיפוש באתר ארכיון המדינה על פולניה בשת 1935 ולא התקבלו תוצאות רק משנת 1936 ומעלה. האם התאריך ודאי?
בחיפוש אחר, מצאתי תיק של האוניה "פולוניה" ממרץ עד אוגוס 1935. הנה הקישור:
http://www.archives.gov.il/archives/#/Archive/0b0717068001a9a2/File/0b071706806c7f4a
נסה לבדוק שם. גם אם לא הצלחת, אתה צריך פשוט לנסות לחטט שם בתיקים הללו.
אם אתה רוצה עבודה קלה יותר ו/או חומרים מסודרים יותר, פנה לארכיון הציוני. תוכל להגיע בעצמך ולקבוע פגישת ייעוץ, או לחילופין להזמין חיפוש בתשלום (180 ש"ח, משך 3 חודשים).

10david10

New member
בדקתי בשבילך בתיק הנ"ל

(סליחה על הטעות במגדר)
בדקתי בסוף בעצמי, זה לקח הרבה זמן. יש שם כמה הפלגות של פולוניה בתקופה הנ"ל, לא מצאתי שם את השמות שהזכרת. תמיד תוכלי גם לעבור בעצמך ולחפש. את את יודעת שאביך הגיע בעליה ליגלילת, בשנת 1935, באוניה פולוניה - סביר להניח שתמצאי בסוף זה רק עניין של סבלנות. צריך פשוט לשבת ולעבור על כל התיקים הרלוונטיים.
הנה קישור לדף חיפוש בארכיו המדינה עם תוצאות של כמה תיקים רלוונטיים:
http://www.archives.gov.il/search/?...h_type=docs&start_period=1935&end_period=1935
אם תיק עדיין אינו סרוק אפשר לבקש אותו

benelram

New member
תודה על המאמץ

בסוף נשבר לי ושלמתי עבור השירות של חיפוש על ידם
עור אין לי תשובה
תודה על הכל

10david10

New member
בעניין החיפוש שלהם

א. הוא לוקוח זמן-הם אכן ממשים את כל 3 החודשים שהם מבטיחים.
2. יעילותו מוגבלת, אבל בואי ניתן לזה את הצ'אנס. אם הם לא מצליחים זה עדיין לא המילה האחרונה.

למעלה