אבראכדברה

זה אלה שאומרים שהעולם נברא "עתיק"?

תכלס...כל התיאוריות וכל האמונות נכונות...איפשהו...

Lu Tze

New member
כן.

כמובן שאין בזה שגיאות לוגיות, אבל זה לא מחייב לתאריך מדוייק. 6000 שנה, 100 שנה או שנייה. מבחינתנו, העולם יכל להיברא לפני שנייה ואת לא באמת רשמת את ההודעה שמעליי, אלא היקום נברא עם ההודעה ועם הזיכרון שלך כותבת את ההודעה בתוכו.

ל נ צ ח

New member
אידיוט אימפוטנט בלברוא אידיוטים

ולכן אידיוט זה עוד נברא שהבורא עבורם החכמים את אותו האידיוט עם כולם האידיוטים ברא. **** * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
גם ת'זה שמתחת לחגורה לא אידיוט ברא.

וגם לא אף אידיוט ברא ת'זה הקניבל האידיוט שבתמונה:

ל נ צ ח

New member
עתה נבראו ולא מאז ולפני יום ../images/Emo42.gif

ז"א: עתה נבראו ולא מאז ולפני יום = בזמן המודרני ולא מאז = לא לפני מילירדים או מליוני שנים כלפי חישובם מדענים גם לא לפני החמשת אלפים ושבע מאות ומשהו שנה של אחיינו הדתיים וגם לא לפני יום = לא לפני שנייה או שנה או כמה שניים אלא <<<< בזמננו בזמן המודרני = במאה העשרים!. נ.ב אלה עבורי סיכומי ההשלמה להצלבות שעשיתי בחישובי על הנידון כאשר הנסיון-החוויתי שלי(את שעברתי בעלם החיים ושם בעולם המוות לקראת בריאת זה העולם) תופס החלק הנכבד ביותר) <<< עתה נבראו ולא מאז ולפני יום ולא שמעתם פן תאמר הנה ידעתין: גם לא שמעת גם לא ידעת גם מאז לא פתחה אזנך כי ידעתי בגוד תבגוד ופשע מבטן קרא לך: >>> *ספר ישעיה מח* (ז) עַתָּה נִבְרְאוּ וְלֹא מֵאָז וְלִפְנֵי יוֹם וְלֹא שְׁמַעְתָּם פֶּן תֹּאמַר הִנֵּה יְדַעְתִּין: (ח) גַּם לֹא שָׁמַעְתָּ גַּם לֹא יָדַעְתָּ גַּם מֵאָז לֹא פִתְּחָה אָזְנֶךָ כִּי יָדַעְתִּי בָּגוֹד תִּבְגּוֹד וּפֹשֵׁעַ מִבֶּטֶן קֹרָא לָךְ: (ט) לְמַעַן שְׁמִי אַאֲרִיךְ אַפִּי וּתְהִלָּתִי אֶחֱטָם לָךְ לְבִלְתִּי הַכְרִיתֶךָ: (י) הִנֵּה צְרַפְתִּיךָ וְלֹא בְכָסֶף בְּחַרְתִּיךָ בְּכוּר עֹנִי: (יא) לְמַעֲנִי לְמַעֲנִי אֶעֱשֶׂה כִּי אֵיךְ יֵחָל וּכְבוֹדִי לְאַחֵר לֹא אֶתֵּן:

ל נ צ ח

New member
<<ללא תחבולות יפל עם >>... ועולם:

בכדי שעולם כמנהגו ינהג אלוהים בורא עולם בתחבולות שתל כל מיני "ממצעים" עבור אנשי הארכיאולוגיה וכך לכל מיני לוגיה אחרים בכדי שהם ומאמיניהם יחשבו ת'צמם לחכמים גדולים ... עד מועד התגלותו. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

XNtrix

New member
ומי הדמגוג עכשיו?

אתה מנסה לשכנע אותי? או שזה סתם הערת שוליים בעקבות הדברים הנ"ל? וד"א, "ומסע הרצח הגדול ביותר בכל הציויליזציה האנושית" לאיזה מהם אתה מתכוון? בלי לחשוב הרבה, למצוא לפחות 5 "גדולים" שלא היו קשורים לאמונה באל.

Lu Tze

New member
אתאיזם גורם להתנשאות?

ממש לא. יש אידיוטים משני הצדדים שבטוחים שהם מחזיקים את ה"אמת היחידה" בכיס הקטן שלהם. אני דווקא נתקלתי ביותר מונותאיסטים כאלה מאשר אתאיסטים, אבל מילא. אני חייב להסכים עם Henryf בנוגע לדתות פולותאיסטיות, הן באמת הרבה יותר פתוחות וסובלניות כלפי אמונות אחרות, למעשה, אני מסכים עם כל ההודעה של הנרי חוץ מהפיסקה האחרונה, המונותאיזם הביאה את את הקנאות הדתית.

XNtrix

New member
במקרים מסויימים כן, באחרים לא

מקבל את התיקון בכל אופן, התנשאות של אתאיסטים תמיד מפליאה אותי יותר.

Lechko

New member
משהו יפה שאמר דאגלס אדמס דווקא

בקשר להתנשאות דווקא של זה שמאמין באלוהים: (לצערי אני לא זוכר את המילים המדוייקות אז אני אנסה להעביר את הרעיון) הוא אמר שמצד האדם המאמין, זו יומרה גדולה להגיד שקיים אלוהים ושהעולם הזה נוצר על ידיו עבור בני האדם. הוא מדמה את הדבר לשלולית של גשם שמצטברת בתוך מקום נמוך ומקבלת את הצורה המדוייקת של אותו מקום שבו הצטברה ואז אותה שלולית מסתכלת על העולם ואומרת: תראו איזה יופי, היקום הזה מתאים לי בצורה מושלמת! הוא בנוי במיוחד בשבילי, אז חייב להיות מישהו שיצר אותו במיוחד בשבילי כך שהוא יתאים לי בדיוק ויתאם להתפתחות שלי בתור שלולית. באותה הצורה גם חלק גדול מהאנשים המאמינים רואים את העולם שהם התפתחו בו ולא יכולים להבין שהם התפתחו בהתאם לעולם ולא העולם נוצר בצורה מושלמת כדי לחפוף אותם. כיוון שקראו לי פה בשמות, מותר לי להשוות אתכם לשלוליות
הרי בכל זאת אני הולך לגיהינום. אבל ברצינות, עזבו את ההשוואה ותחשבו על הרעיון.

אורן ג

New member
כל העולם בטוח ש"האמת הטהורה" בידו

אדם מספר לכולם את הכל, מוצא על כל שאלה תשובה. כל בן אדם (כמעט) מרגיש שהוא שייך לקבוצה הכי טובה: "אנחנו העם הנבחר", "אנחנו העם הסגולה", "אנחנו הצודקים" - כל דת באה לספר לנו שהיא מעל הכל. ולצורך העניין האתיאזים היא דת. כל העמדה של דת או לאום מסויימת מעל כולם היא אתנוצנטריות, וכל אתנוצנטריות היא התנשות וגזענות לכל דבר. מרוב "אמתות טהורות" שעל צבאות בעולם להילחם למענם, יש כרגע 80 מילחמות בעולמם של כל האלים. כל-כך הרבה דם נשפך. בסוף נשאר עם קצת "אמת טהורה" ובלי הרבה אנשים שיחיו בשבילה. יכול להיות שאחת הקבוצות מחזיקה ב"אמת הטהורה" הנכספת, לי אישית אין מושג מהי ה"אמת הטהורה", ולמען האמת (הלא טהורה) אני ממש לא מחפש את ה"אמת הטהורה" כי מרוב הוכחות לגבי "אמתות טהורות" מעולם אני לא אדע מהי ה"אמת הטהורה". בטח יבואו אנשים שיגידו לי תלמד אז תדע, כולם יזרקו לי הוכחות להגיד שהם צודקים. אז נניח שיוכיחו לי את ה"אמת הטהורה". אז מה, אז להתחיל להילחם בשבילה, אז להצטרף למעגל הצודקים באשר הם, להחזיק ב"אמת הטהורה" ולמות למענה. אני רוצה לחיות. רוצה חיים לא "אמת טהורה". אנשי ה"אמת הטהורה", תמשיכו להילחם בניכם לבין עצמכם ותעזבו אותי בשקט. לי אין שום "אמת טהורה", לי אין שום הוכחות, ואני גם לא הצודק, בטח שלא הכי צודק. ערן צור כתב פעם "עיוור בלב ים מי אותו יציל", ואני מרגיש כמו "עיוור בלב ים של "אמתות טהורות", מי אותי יציל".

Lechko

New member
קראתי פעמיים

ועדיין אני לא מוצא את הקשר בין ההודעה הזו לשלי. לא טענתי שיש לי את האמת, אבל הצגתי עמדה כלפי עמדה של מישהו אחר. זה שאין לי דבר טוב יותר להציע לא אומר שאני צריך להסכים עם כל מה שאומרים.

Lu Tze

New member
מסכים איתך הכל חוץ מנקודה אחת:

אתאיזם היא אמונה, דת היא אמונה ממוסדת. יכולה להיות דת אתאיסטית (למשל, קומוניזם), אבל האתאיזם לכשעצמו לא מהווה דת יותר משאמונה באלוהים לא מהווה דת.

למעלה