אבקת בורקס

אסתיק1

New member
אבקת בורקס

נעים מאד, אסתיק. אני קוראת לא מעט בפורום, וכותבת ...לא הרבה! יש לי שאלה - האם מישהי יודעת היכן ניתן להשיג אבקת בורקס (borex), בתודה מראש

mnoya

New member
בחנויות של צורפים

למשל באלנבי לכיוון רחוב החשמל

yירית

New member
לא ניסיתי אבל

אמרו לי שאפשר לקנות בבתי המרקחת על פי משקל. הכי טוב לדעתי - לבקש ממישהו שיביא חבילה מארה"ב שם ניתן להשיג את זה בכל סופר על המדף של אבקות הכביסה

אסתיק1

New member
ראשית, תודה על התשובות,

אפשר להכין מעין חומר לישה "מגעיל" לילדים מדבק פלסטי, מים ואבקת בורקס. אין לי את המתכון המדויק, אבל הבנתי את הרעיון ובא לי לנסות. בבית מרקחת אמרה לי הרוקחת שלדעתה לא מוכרים אותו בארץ. אני אמשיך לחפש, כשיצליח לי - אני אספר לחבר'ה...

DOLPHINREEF

New member
היה את זה בטלוויזיה בערוץ 2

את מכירה את המפלצות הדביקות האלה המוכרים בחנויות? אז מכינים את זה לפי המרשם הבא: 200 גרם דבק פלסטי 200 מים חמימים אבל גם קרים עושים את העבודה צבעי גואש, מעט, מערבבים אז שמתקבל הצבע הרצוי ומוסיפים כפית בורקס ומיד נוצרת עיסה דביקה וכייפית. בהצלחה,

אסנתתה

New member
תודה דולפינריף על המתכון אבל איך

מודדים את הכמויות? אין לי משקל אפשר בערך? תודה

כשיהיו תוצאות אני אשמח לראות

זה נשמע מסקרן לאללה..

נגהלי

New member
yירית- גם אני הצצתי

וזה באמת נראה נהדר! הבת שלי עומדת לידי ומתחננת ש"נעשה את זה כבר". אבל לפי מה שקראתי, הבורקס שהמליצו בחנויות לצורפים הוא לא הבורקס הנכון. האם ניתן לקנות בארץ? והיכן? תודה!!!!!!!!!!

yירית

New member
לא יודעת,,,

את שלי הבאתי מארה"ב,,, גם אני אשמח למצוא בארץ

yירית

New member
הילדים מטורפים על זה

אם מכינים על פי הכמויות הנכונות הוא לא דביק כלל הוא קריר וגמיש מאד ומכיוון שהוא לא דביק ולא מלכלך גם ילדים שנרתעים מחומרי עבודה אחרים - מתמכרים לפלאבר

DOLPHINREEF

New member
200 גרם זה בד"כ כוס

פלסטיק.. ועל הדבק עצמו יהיה רשום לך כמה הוא מכיל... את יכולה גם בערך היחס של הדבק והמים הוא 1:1 בהצלחה

lorli

New member
נשמע מעניין, מה דעתך להעלות

פרוייקט
שגם אנחנו נהנה

yירית

New member
בשמחה [התכוונת אלי?]

אלא שבפרוייקטים שאתם מעלים יש תוצרים כאן מדובר בהכנת חומר עבודה עדיין מעוניינים?

lorli

New member
אותי מענייין לדעת גם איך מכינים את

החומר וגם איזה תוצר אפשר להכין. אשמח לפרוייקט

yירית

New member
מכיוון שהחומר מאד גמיש

לא ניתן להכין ממנו תוצרים שנשמרים לאורך זמן כי בדומה לנוזל - עם הזמן הוא חוזר 'לשכב' ומקבל את צורת הכלי בו הוא נמצא - או אם הוא מחוץ לכלי - פשוט 'נשכב' על השולחן. אבל אפשר לקרוץ ממנו צורות כמו עוגיות והילדים בגן גילו שאפשר להכין ממנו 'מפלים' זה חומר להתעסקות והתנסות ולא ליצירת תוצרים. כרגע אין לי את כל החומרים בבית, אבל אשתדל מאד עד שבוע הבא לארגן 'פרוייקט פלאבר'

אסתיק1

New member
אני אקבל אבקת בורקס בימים הקרובים

ואז אכין ואשלח תמונה (כמו שהבטחתי), גם אני ראיתי את זה בערוץ 2 בתכנית שמוקרנת ב-10:00 בבוקר (אני ראיתי אותה בימים ב'-ג') וקוראים לה הרעיונות של דונה. תכנית עם שפע רעיונות ליצירה. היא הזכירה לי את העיסה שהיו מכינים בגן של בני הבכור (הם נשבעו לסודיות למקור שלהן ולא יכלו לגלות את המתכון) בכל אופן זה חומר קריר ולח למגע, אך הוא אינו דביק או מרטיב כלל ומאד נעים לעבודה. אורך החיים שלו קצר, כך שמכינים משחקים בו כמה ימים ולפח.

למעלה