אבקש עצתכם

silver1

New member
אבקש עצתכם

לפני כשנה השכרתי דירה שבבעלותי. עפ"י החוזה,התשלום אחת לרבעון. השוכרת שלמה כיאות שלשה רבעונים ראשונים ואת התשלום האחרון לא שלמה במועד. לאחר מכתב אזהרה מעו"ד נאותה לתת לי שני צ´קים דחויים שמועד פרעונם היה לפני תום השכירות. כצפוי, הצ´קים הוחזרו ע"י הבנק מאחר וחשבונה הפך בינתיים למוגבל עד שנת 2004.(במקביל, מחשש שלא תפנה במועד יזמתי תביעה לבית המשפט לצו פנוי). בינתיים עזבה את הדירה בתום השכירות ואני נותרתי עם שני הצ´קים ושטר חוב (הערבים החתומים לא רלוונטיים) ודיירת שאיני יודע את כתובתה החדשה. מה שכן ידוע לי זה היכן היא עובדת והיכן ביתה לומדת. לדאבוני אני לא הטיפוס שילך למקום עבודתה ויעשה לה פרובוקציות, אבל אין לי בעייה לפנות לממונה עליה ולהביא לידיעתו פרטים על מעלליה (ואולי זו גם חובתי האזרחית) ואולי כך להשיג את כתובתה להמשך הליכים. אודה מאוד לעצתכם !

תשובה

לא מומלץ לפנות למעביד. היא עלולה לתבוע אותך על הוצאת דיבה. אפשר להפקיד השיקים בלשכת ההוצל"פ ולבקש תחליף המצאה כך שמסירת האזהרה תהיה במקום העבודה. אם היא עובדת תוכלי לגבות החוב דרך עיקול המשכורת.

עצה ../images/Emo104.gif

מכיוון שברשותך צ´קים שחוללו ושטר חוב, ניתן לפעול בהליכים מהירים לביהמ"ש ולהוצל"פ, ובמסגרת הליכים אלו להטיל עיקולים על כספים המגיעים לדיירת לשעבר. אם ידוע לך מספר הזהות, ניתן לקבל ממשרד הפנים את הכתובת העדכנית

י זהר

New member
עמנואל, אתה קצת אופטימי

ההגבלה על חשבונה לתקופה ארוכה יכולה לשמש אינדיקציה לכך שהיא גם חייבת מוגבלת בהוצאה לפועל, או לפחות בעלת חובות עצומים, ואז מה שלא תעשה יש לך עוד שותפים ביתרת המשכורת שמעבר לחלק המוגן בחוק

הגבלה על חשבון../images/Emo104.gif

אינדיקציה? אולי. אבל ממש לא בהכרח. כבר בשאלה עצמה הוזכר שחזרו שני צ´קים - התנהגות כזו בפני עצמה תביא להגבלת החשבון, גם אם לא הוגשו תביעות.

silver1

New member
תודה לכל המשיבים ! רציתי רק להוסיף

שמעבר לתחושת התסכול על ההפסד הכספי, התחושה היותר קשה היא על הבירוקרטיה,הקשיים וההשקעה הנדרשת ממני בעוד הגנבת , כן הגנבת מסתובבת וכנראה ממשיכה במעלליה מול פראיירים נוספים. אבל,על כך אמרו כבר חכמים "חכם הוא זה שיודע איך לא להיקלע לצרה ולא זה שיודע איך לצאת ממנה" . תודה ושבת שלום !

למעלה