אבקש את עצתכם.....

d r o r y

New member
אבקש את עצתכם.....

שלום לכל חברי הפורום. מעוניין לקבל מכם עיצות: לפני חודשיים סיימתי מסלול תלת שנתי של רפלקסולוג מומחה ברידמן. במהלך השנה שעברה ועד עכשיו ניסיתי לשווק את עצמי ע"י הפצת אלפי כרטיסי ביקור/ פליירים בתיבות דואר וע"י פרסום שרץ חודש בעיתון המקומי. כל אותם נסיונות לא הניבו הרבה פירות וכל מה שהשגתי מהם מסתכם בכמה מטופלים אחדים שגם לא התמידו ממש בסדרה של מפגשים. כלומר, כיום, אין לי אפילו מטופל אחד. גם שכיר ניסיתי להיות, ע"י שליחת קו"ח לעשרות סניפים של קופות חולים בארץ ולא היתה מהם שום היענות. אם כי אסתייג כאן ואציין שאת הקו"ח שלחתי רק בשנה שעברה כשהייתי עדיין ברמה של בכיר ועוד לא מומחה (אתם חושבים שעצם היותי מומחה עכשיו תיתן לי יתרון משמעותי?) אני מחפש מסגרת עבודה מסודרת וקבועה (גם אם לא מלאה) ואשמח לקבל מכם עיצות איך ואיפה לחפש. מה אתם הייתם עושים? אם יש כאן כאלו שהם כמוני רפלקסולוגים (מבלי הסמכה לטפל בטכניקות נוספות) זה בכלל יהיה מצוין ואולי תוכלו להגיד לי איך התברגתם לעבודה (בין אם זה ספא/ חדר כושר/ קופת חולים/ עצמאית). תודה על עזרתכם

freearth10

New member
עסק צומח כמו עץ

היי דרורי, עסק בתחום שלנו זה כמו עץ שבהתחלה צריך להשקיע בו לקנות חלקת אדמה, וזרעים ומיים ודישון ו... ובשנים הראשונות הוא בכלל לא מניב פירות. כך גם בעסק בתחום שלנו. בהתחלה אנחנו צריכים ללמוד, אחר כך להתנסות, אחר כך להתנסות, אחר כך להתנסות... ושוב ללמוד ושוב להתנסות... ואז מגלים שבכלל הכל תלוי בנו והולכים לעוד סדנא ןעוד סדנא ועוד סדנא ואז משהו מתחיל לקרה ופתאום כל הדברים שעשינו ולא הניבו פרי מניבים פירות מאוד טעימים מבלי שנתאמץ אפילו. אקיצר, עשית את השלב הראשון ולפניך עוד דרך ארוכה. קח נשימה עמוקה, האמן במה שאתה עושה ובהצלחה שחייבת מתישהו להגיע. לדעתי חסרה בך ההתלהבות. אני לא מרגישה את החיבור שלך אל העולם החדש שנפתח בפניך. כשתדע שזה מה שאתה רוצה לעשות בחיים - הדלתות יחלו להפתח. המון בהצלחה! ובורך הבא לפורום! מאיה

efrat791

New member
מסכימה עם מה שכתבו לך

אומרים שלוקח בממוצע שנתיים עד שעסק ברפואה משלימה מתחיל לזוז, אבל בשנתים האלה צריך לעשות המון. הדבר הראשון זה כמו שאמרו- נסיון, נסיון, נסיון כי זה ממש לא עושה רושם על אף אחד אם אתה מטפל בכיר או מוסמך או מומחה. את הנסיון אפשר לצבור באלף ואחת דרכים- התנדבות, לטפל בחברים ובבני משפחה, לחפש קליניקה להיות בה אסיסטנט, ספא, קופח ועוד ועוד. אחרי שתצבור נסיון יגיע גם הבטחון ואח"כ גם הנישה שבה אתה מעדיף לטפל (יש את אלו שמטפלים בהכל ויש את אלו שמוצאים להם התמחות ואז, לדעתי, גם הרבה יותר קל להגיע אליהם). ממליצה לך בחום לא לבזבז כסף על כל ערוץ שיווקי שקיים בשוק (אתה היית הולך למדקר או תזונאי ששם לך מגנט על הדלת או פלייר בדואר? פחות סביר- היית מחפש בעל מקצוע שמתמחה בבעיה המסוימת שממנה אתה סובל או מבקש המלצות) ולגבי מודעות בעיתון (וזו דעתי הפרטית בלבד)- זה נראה לא רציני ולא מקצועי. לפני שאתה שם כסף- תברר עם חברים למקצוע (לא כאלו שרק סיימו את לימודיהם) מה עבד עבורם- זה יחסוך לך המון. אבל הכי חשוב- סבלנות בהצלחה!

d r o r y

New member
קודם כל, תודה על העיצות

עכשיו, את חלק מהעיצות חייב לציין שניסיתי- קופ"ח, ספא, חדרי כושר, וכ"ו. לכולם שלחתי קו"ח (לחלקם גם נתתי ממש ביד). לגבי נסיון, בטחון והתלהבות- יש לי והרבה! (בלי להשוויץ). כבר שנה שכל שבוע אני מטפל באבא שלי, לאחרונה התחלתי לטפל בחבר, בשני הקייצים האחרונים עבדתי יום יום במתחם טיפולים של כפר נופש (שם טיפלתי אולי במאה אנשים) וכמובן להוסיף את העובדה שלמדתי 3 שנים רצופות ואם רוצים או לא רוצים- זה המון זמן שבהלכו צוברים הרבה מאוד נסיון וידע. כמובן שלא הייתי ממשיך את כל הנסיונות האלו וללמוד שנה שלישית, אם לא היתה בי התלהבות מזה. אני נהנה לטפל, אני עושה זאת בשמחה גדולה, ואנשים שעוברים אצלי טיפול בדרך כלל יוצאים מבסוטים מאוד מאוד מאוד. כך שאהבה לתחום ונשמה יש המון. וגם סבלנות יש, אם כי אני ריאלי והחלטתי שאני לא מסתמך רק על זה- שנה הבאה אני הולך ללמוד תואר אקדמי כדי שיהיה לי עוד מקצוע ביד. ובינתיים, תוך כדי התעסקותי בלימודים, אולי אז תבוא ההזדמנות הגדולה

ככה

כמו שכתבו לך- אנשים מעדיפים ללכת למישהו שהמליצו להם ולא פליירים. ולכן, צריך לטפל בכל מיני אנשים. הניסיון חשוב, אבל חשוב גם לדעת איך לגרום ללקוחות לחזור אליך ולהמליץ. אם טיפלת לפחות במאה איש- ולא הגיע מהם אפ-אחד, אפשר להסיק מסקנות כמו 1. לא היו מרוצים 2. לא העברת את המסר שאתה מטפל גם בפרטי וכדאי להם לבוא שוב/להמליץ עליך- כדאי לחשוב איך לעשות אתזה בצורה שתתאים לך 3. לא פנית לקהל היעד הנכון וכדאי לחפש מקום אחר להיחשף בו כנ"ל אחרים. אם הם מרוצים, לבקש שימליצו לאחרים. (ויש גם מבצעים של 2 במחיר 1 וכל אלו) (וביננו,לטפל באבא זה מאד חשוב, אבל ממש לא נחשב ניסיון) החשיפה תעזור רק כאשר יש בה תהליך עם ראיה שיווקית. שאותה לא מלמדים אותך כ"כ. אגב, רפלקסולוגיה. מניסיוני האישי- יש המוני מטפלים.חפש לך תחום נוסף כדי שיהיו לך יותר אופציות ותהיה קצת יותר ייחודי. (לא סתם רבים לומדים מספר שיטות) בהצלחה

d r o r y

New member
כן....

מסקנות 2 ו 3 בהחלט מתבקשות. לא ממש שיווקתי את עצמי בתקופת העבודה שם, מאחר ורוב המטופלים היו מירושלים והלאה (אני נתנייתי), אך עם זאת עדיין היו כמה שקיבלו ממני פליירים למקרה שהם מכירים/ יכירו מישהו מנתניה והסביבה. לבקש שימליצו עלי- זה אני פחות דוגל. מעדיף שזה יבוא מהם. מי שיצא באמת מרוצה ומכיר אנשים שזה יוכל לעניין אותם אז שימליץ. ודרך אגב, מה שמצחיק בכל הסיפור הזה הוא שדווקא המציל (יש שם בריכה הרי) שקיבל ממני טיפול קצר של כמה דקות סתם בשביל הטעימה- כל כך התלהב שביום האחרון שם כשקיפלנו את המתחם, הוא לקח ממני טלפון ואמר שמהיום והלאה כל בן אדם שהוא מכיר וירצה לעבור טיפול הוא יפנה אותו אלי. ואני באמת מאמין שהוא ינסה, מאחר ונוצר בינינו חיבור באמת טוב

ינוקא1

New member
היי דרורי ,

אני פחות דוגל בשיווק (אולי בגלל זה גם אני מעט מדשדש) ואני חושב שאני עושה נכון. יש לי אמא פסיכולוגית , שמעולם לא שיווקה את עצמה. היא עובדת חצי משרה בבית חולים בדרום , וזהו. גם לה היו שנים כאלו של מטופל או שניים לשבוע. אבל בשלב מסוים כאילו "נפתח הברז" - היום יש אנשים שמגיעים אליה ממטולה ומאילת עד ליבנה בשביל פגישה. אני חושב שהמשפט "כשהתלמיד מוכן המורה מגיע" , הוא נכון גם הפוך : "כשהמורה מוכן התלמיד מגיע". והוא נכון גם לגבי מטפלים : דהיינו "כשהמטפל מוכן המטופלים מגיעים". כדי להיות מטפל טוב לא די בטכניקה טיפולית. טיפול זה הרבה הרבה הרבה מעבר לטכניקה. הטיפול שלך זה מי שאתה. (גם זה משהו שהיא אמרה לי : שבמקצועות כמו שלנו כלי הטיפול והאבחון שלנו הם אנחנו בעצמינו בסופו של דבר). אם תהיה לך הטכניקה הכי טובה בעולם , לא תוכל לרפא אנשים בלי האישיות שלך. מה שהכי חשוב כדי להיות מטפל טוב , מעבר לנסיון ומעבר לתעודות ומעבר לידע זה מי שאתה. ואישיות כמטפל כמובן זה משהו שנבנה לאט לאט. אבל אני מאוד ממליץ על טיפול רוחני \ הוליסטי כלשהוא שיתמקד בנושא הזה של פרנסה. טיפול שמטרתו היא שחרור של פחדים ואמונות מגבילות וכדומה. טיפול שיעזור לך יותר להגדיר מי אתה ומה רצונך , וגם יעזור לך בסופו של דבר לבנות את "מי שאתה" כמטפל. זה מקצר תהליכים ארוכים ארוכים בצורה מדהימה. גם תקשרתי וזה מה שקיבלתי : "הפרנסה תגיע בעוד כ4 חודשים , אל תדאג , מנחים ומלווים אותך בדרכך. יש לך ידי זהב וטכניקה מצויינת אתה עוד תהיה מטפל מפורסם. תמשיך לעשות את מה שאתה עושה , לא נדרשת כרגע פעולה מסוימת , רק תחכה להזדמנות שתגיע. כנראה זה יגיע דרך אחותך".

d r o r y

New member
חחח..... קודם כל

מודה לך על התקשור המעודד. שנית, אעשה תיקון קטן- אין לי אחות, יש לי אח. אני מקווה שזה עדיין רלוונטי
וכן, גם אני מלא אמונה שזה יגיע. רק צריך לזמן את ההצלחה מהיקום. אבל בינתיים לא יושב בחיבוק ידיים ומנסה את המזל גם בתחומים אחרים.

שיווק זו לא מילה גסה

נוסף על מה שינוקא רשם לך על מוכנות ועבודה עצמית להתפתחות אישית (וכמובן התקשור המעודד) הכוונה היא למצוא את הדרך שנכונה עבורך לשיווק, לאו דוקא באגרסיביות של "בואו אלי". כך שנוסף על ה"אמת" וה"אמונה" חשובה העשיה. בהתנדבות, במחיר סימלי, בהתפתחות האישית, בניסיון וכן הלאה. ועוד דבר- להתמקד בתחום מסוים.( "קהל יעד" בזרגון השיווקי) למרות שאתה יודע שאפשר לעזור לכולם, אנשים מחפשים "מומחה". " עם ניסיון". היום חלק גדול מהמטופלים הקטנטנים שלי ( בגילאים 0-5 חדשים) מגיעים כי לפני 7 שנים פגשתי, סיפרתי והרציתי (בהתנדבות ) לכל מי שלמדה/עוסקת סביב הריון ולידה.

efrat791

New member
לגבי הנסיון שיש לך

לא רוצה לבאס אותך אבל זה לא ממש נסיון- טיפולים שנעשים במסגרת הלימודים כשיש מאחוריך מורה ואסיסטנט זה לא אותו דבר כמו לטפל לבד, כנ"ל לגבי טיפול במתחמי אירועים- אין פה שום תהליך, אין לך (סביר להניח) קשר עם המטופלים מעבר לטיפול הבודד ואתה לא יודע איך הם מרגישים ביום שאחרי. הכוונה בלצבור נסיון היא בטיפולים תהליכיים, בללוות אנשים. ולגבי שיווק- מסכימה עם לילך שזו ממש לא מילה גסה ובגלל שמטפלים בד"כ לא עושים את זה הם לא מבינים למה לא הולך להם (למרות שהם מדהימים בתחומם). תבדוק גם את עניין קבוצות הנטוורקינג- יש המון כאלו וזה יכול לעזור אם עושים את זה חכם.

0 אור 0

New member
לצערי אין לי המלצות מדהימות

קיבלת כמה עצות טובות מעלי, כמה שחשוב ביותר זה למצוא את הנישה היחודית שלך שתבדל אותך לטובה מהאחרים. לגבי הבכיר והמומחה - כרפלקסולוגית בעצמי, אני חייבת להגיד לך שבעיני מי שמבין בתחום, אין שום יתרון לרפלקסולוג המומחה על פני הבכיר (בודאי לא כאשר הבכיר הוא בעל נסיון ובפרט אם הוא מטפל בשיטות נוספות ). כאשר התלבטתי לגבי לימודי המומחה גיליתי שהרוב המכריע של בתי הספר מתחלקים לשניים: 1. בתי ספר שבהם השנתיים הראשונות מאד שטחיות, ורק בשנה שלישית (ורביעית) מגיעים למה שבזמנו למדתי כבר בשנה ראשונה והעמקתי עוד בשנה הנוספת של הבכיר (אני למדתי בתקופת התפר שבה לימודי רפלקסולוגיה ארכו שנה אבל כבר התחילו בתכנון השיטה החדשה של השנתיים-ארבע) 2. בתי ספר שבהם השנה השלישית כוללת כל מיני העשרות יפות ומעניינות אבל לא ממש קשורות לרפלקסולוגיה - ואני כבר למדתי את כל הדברים האלו במסגרות אחרות. נתקלתי רק במקום אחד בו בנו שיטה של השתלמויות מעמיקות בתחום עצמו שמובילה לתואר מומחה. אבל זו כמובן שיטה שמתאימה יותר לרפלקסולוגים שמגיעים להשתלמויות תוך עבודה ולא ללימוד רצוף של 3 שנים.

איציקר

New member
מאחד שכבר עשה את זה

הי, אני איציק רצימור, מנהל ושותף בביה"ס לאימון הוליסטי במכללת רידמן. ראשית, קיבלת כאן תשובות יפות. את דרכי התחלתי לפני 16 שנים כמוך כרפלקסולוג ובלי אף לקוח. פעולות נכונות שעשיתי הביאו אותי תוך זמן קצר לקופ"ח מכבי (כשאז היה רק סניף אחד של רפואה משלימה בקופה), להשגת לקוחות ובהמשך הובלתי שיטות נוספות שהתחברתי אליהן עד להפיכתי בעשר השנים האחרונות למרצה בכיר במכללה. המסר שאני יכול כרגע לתת לך זה להיות-להיות-להיות. ראשית, לא לוותר כפי שעושים לצערי מרבית העוסקים בטיפול. להיות עד ששמך ייקלט בתודעת הצרכנים. בנוסף, צריך העזה ויצירתיות וכשאתה קם בבוקר לא לחשוב על השוק הרווי (הוא רווי בכל תחום-הייטק, עורכי דין, פסיכולוגים וכו'), אלא להתרכז בתשוקה ובניסיון להבין במה אתה מיוחד, כלומר לייצר "גאוות יחידה". ניתן בהחלט לייצר קליניקה מצליחה בזמן של שנה עד שנתיים, אך זה דורש התנהלות פנימית (מצב רגשי ומיקוד מחשבתי וחיצונית נכונה (מהלכים פרקטיים). אני מזמין אותך להיכנס לאתר רידמן וללחוץ על אימון הוליסטי- שם תוכל לקרוא מאמר שכתבתי ונקרא- "משולש ההגשמה" ומיועד למטפלים ופיתוח הקריירה שלהם. מכיוון שההתמחות שלי היא בין היתר נושא פיתוח הקריירה של מטפלים, אני מזמין אותך לקרוא שם על קורס ייחודי למטפלים שפיתחנו בנושא: להפוך עיסוק לעסק מצליח". בהצלחה!!!

למעלה