אבקש את עצתכם

ypadan

New member
אבקש את עצתכם

שלום רב, לאחר זמן רב שאני מתבשל ברעיון וברצון, ולאחר התנסות ראשונה החלטתי לעשות קורס סקיפרים. אני שוקל ללמוד את החומר התיאורטי באופן עצמאי בעזרת חבר שהוא בעל נסיון רב בים ולגשת למבחנים התיאורטיים עצמאית, ואת החלק המעשי דרך מועדון. א. האם מנסיונכם/ ידיעתכם אפשרי הדבר (מבחינת הרשויות)? ב. על אילו ספרים הייתם ממליצים? ואיפה אפשר לרכוש אותם? תודה רבה וחג שמח.

fin2

New member
אם באמת יש לך את האמצעים

אז תלמד לבד ככה תחסוך הרבה כסף יקר. אולי רק למעשי תיגש לביה''ס. מה שאפשר לבד, עדיף. בהצלחה. א. אפשרי ע''י הרשויות. לרשויות לא מעניין היכן תלמד העיקר תעבור ת'מבחן בהצלחה.

סוניה

New member
אפשרי.

תבקש סילבוס ממשרד התחבורה. שם צריכה להופיע רשימת הספרים.

ypadan

New member
מבחינת משרד התחבורה

איך מוגדר קורס סקיפרים במונחי משרד התחבורה?

ypadan

New member
חיפשתי בסיליבוסים

של משרד התחבורה בכדי לראות את הדרישות ומה הן הבחינות, ובאתר שלהם הגדרות הן משיט 30 , משיט 40 וכו'.

ypadan

New member
רשיון סקיפר

איך הוא מוגדר במונחי משרד הרישוי. אולי יש פה חוסר הבנה במונחים מצידי. מהו רשיון הסקיפר? מהו אותו רשיון משיט אשר עושים במועדונים כמו "שיא גל" או "דרך הים"?

סקיפר=משיט 30 ומעלה בלשון העם...

תכלס, כל רשיון הוא סקיפר מבחינת החוק. הכוונה לרוב למשיט 30 ו- 60

סוניה

New member
נראה לי בסיליבוס...

אם לא - צר לי שהטעיתי... לא בדקתי את עצמי... לך תזכור.. עברו מעל 15 שנה..

zerez

New member
אפשרי אבל לא בטוח שכדאי

רוב רובו של שכר הלימוד שאתה משלם לקורס משיטי יאכטות מוקדש לחלק המעשי, רוב המועדונים משלבים שיעורים מעשיים בחלק העיוני שעוזרים לך להבין את החומר ומכינים אותך לבחינה המעשית. אני די בטוח שאם תלמד את החלק העיוני לבד ואת המעשי דרך מועדון לא תחסוך הרבה אם בכלל.

אני למדתי לבד

אתה יכול לגשת למבחנים העיוניים לבד אבל!!! קודם כל אתה צריך להשאיל מחברים ספרים כי לא מוכרים אותם אני לא אפרט פה שמות של בתי ספר אתה יכול לפנות בפרטי חוץ מזה כדאי לך לעשות את זה רק אם אתה מכיר את החומר אחרת לא תוכל ללמוד לבד בכלל וגם אם תצליח לא תוכל לישם את כל זה במעשי בפרק זמן של מעט שיעורים וחשוב שתדע שזה לא מוזיל המון כסף אלא אם תשיג הנחה באחד מבתי הספר (הרי צריך אי אפשר לגשת על יאכטה פרטית והם גם יודעים בדיוק מה נדרש ממך בטסט) ותבוא עם עוד חברים שלמדו באותה שיטה כמוך כי אז ההנחה היא ממש קטנה ולא משתלמת כי אל תשכח שקורס סקיפרים הוא גם חוויה וזה מאוד נחמד להיות חלק מקורס ומועדון שייט אם תחליט שאתה הולך על זה אני אעזור לך בשמחה עם טיפים ועוד כל מיני

GIARRI FABIO

New member
בכל החלטה יש מרכיב של "תחושת בטן"

היות ואין מאגר שאלות פתוח, שמתוכו תופענה שאלות המבחנים, ללמידה בקורס יש יתרון גדול, במיוחד למקרה שאתה מעונין לקבל הסמכה בטווח זמן קצוב. במקרה, שלא דוחק לך הזמן או אינך יכול לעמוד בעלות הלמידה בבית ספר תוכל לגשת למבחנים לאחר למוד עצמי. עליך להיות מודע לכך שצפוי שתכשל לפחות פעם אחת בכל אחד מהמבחנים אך זה עדיין זול יותר ומלמד יותר מאשר קורס בקבוצה. עם זאת למוד עצמי יעיל תלוי בתנאים הבאים:- 1. יש לך יכולת לקרא תכנים טכניים באנגלית. 2. יש לך השכלת רקע במתמטיקה,פיזיקה (ווקטורים,סטטיקה, דינמיקה וחשמל), הנדסת המישור, טריגונומטריה, מכונאות מנועים ומשאבות. 3. אתה שולט במספר כללים של פתירת שאלונים ובייחוד שאלונים של ברירת תשובה (אמריקאים). 4. יש לך המשגה ויכולת שקול והחלטה של בטיחות בכללותה ובטיחות החיים בים בפרט. 5. ההכנה הטובה ביותר למבחן היא פתירת שאלות דומות לאלה שתופענה בו. ישנה גם האפשרות שאתה מתעניין בכל הנושאים לשמם ואין חשיבות למועד או לעצם קבלת ההסמכה- למקרה זה פתוח לך ים אינסופי של אתרים שנתן ללמוד מהם כל נושא שמופיע בדרישות המבחנים. בהצלחה

לימוד עצמי אפשרי וכל החומר מסתובב אצל חברים

ובאינטרנט (כולל חלק אצלי). בגלל חוסר מסגרת, בלימוד עצמי יש נטיה למיזמוז וזה מצריך יותר משמעת עצמית. כשהתעניינתי בבי"ס בלימוד מעשי בלבד + גישה למבחן, בי"ס אחד ביקש סכום השווה לחצי מחיר הקורס כולו. זה היה אחד מבתי הספר המובילים ולדעתי בבתי ספר קטנים אפשר לקבל מחיר יותר טוב. קיימת גם אפשרות לשאול/לשכור סירה מעל 7 מטר ולארגן מספר שייטים או מספר נבחנים ואז אפשר לעשות את זה מאד, אבל מאד, בזול.

שייט לא לומדים בהתכתבות........

שייט וימאות יש להתנסות ולתרגל ולתרגל...... את החומר העיוני ניתן ללמוד בע"פ ולהצליח בבחינה ללמוד להיות סקיפר כדאי לעשות זאת בעזרת מדריכים מיומנים ובתי ספר המתמחים בנושא עושים עבודה טובה במידה והינך לומד את החומר התיאורטי בכוחות עצמיך חשוב שתתנסה בשייט מפרשיות כדי לקבל תחושה והבנה מעמיקה יותר בהשטת סירת מפרש מומלץ להתחיל בקורס שייט על מפרשית כגון 420 גם בקורס חובלים בחיל הים את צעדעהם הראשונים הם עושים בים עם מפרשיות לייזר פיקו בהצלחה ולהתראות על המים איתן

למעלה