אבקות חלבונים..

• פותח הנושא v105
  • פורסם בתאריך

v105

New member
אבקות חלבונים..

שלום לא מזמן רכשתי אבקת חלבון על בסיס חלבוני ביצים, יש לי מספר שאלות: 1. באיזה תדירות אני אמור להשתמש בהן? 2. האם לפני אימון אני אמור לצרוך? או רק אחרי? 3. באיזו כמות אני אמור לצרוך ? וכיצד? הבנתי שזה הולך לפי גרמים.. אני בן 18 שוקל 60 קילו וגובהי 1.73..

שאלות

מה המטרות שלך ? כיצד אתה מתאמן ? באיזה תדירות ? האם אתה לא נגיש לאוכל במהלך היום ?

v105

New member
תשובות...

אני מתאמן למטרת חוזק ועיצוב גוף, אני מתאמן מעל לשנה וחצי, והעלתי 5 קילו מאז שהתחלתי להתאמן ואני מתאמן במשקלים גבוהים יחסית, אך לצערי איני עולה במשקל, אני לא "מהטורפים" שאוכלים כל דבר, ואני מסתפק במועט. מכיוון שיש לי זמן עד לצבא, חילקתי את האימונים שלי למשך כל השבוע יום 1- מכון כושר: חזה,גב,רגליים בטן. שחייה- חצי שעה בבריכה\ריצה יום 2-מכון כושר- חזה ידיים ובטן. שחייה-חצי שעה בבריכה\ריצה. ככה למעשה אני עושה 6 אימונים בשבוע.

sowhatt

New member
לא ממש הבנתי את סדר האימונים שלך

תרשום את היום בשבוע ומה אתה עושה בו. אגב, יש סיבה מיוחדת שאתה עובד אימון אחד חזה+גב+רגליים[+בטן] ובאימון השני חזה+ידיים[+בטן]?

v105

New member
סדר תרגילים

יום א´- חזה, בטן, גב רגליים יום ב´- חזה ידיים בטן רגליים יום ג´- חזה, בטן, גב רגליים יום ד´- חזה ידיים בטן רגליים יום ה´- חזה, בטן, גב רגליים יום ו´-חזה ידיים בטן רגליים. יום שבת- יום מנוחה ..:)) אחרי כל אימון אני עושה חשייה של חצי שעה. אני עושה תרגילים שונים לחזה בכל יום.. ככה שאני מגוון..

sowhatt

New member
אחי, לא טוב !!

אתה עובד בכוונה באימון של עבודה על שריר ואז עבודה על השריר ה"מנוגד" לא? [כאילו: יד קדמית ,אח"כ, יד אחורית...?] דבר שני, אתה עובד על הגוף בלי פרופורציה. אתה עובד 6 פעמים בשבוע על החזה! ורק 3 פעמים על גב! זה לא כל כך טוב לעבוד יותר מדי על חזה בלי פרופורציה לגב, אתה מושך את החזה קדימה, בעוד שאתה לא מחזק מספיק את הגב כדי שיהיה איזון ביניהם. לפי מה שהבנתי מהמדריך בחדר כושר שלי, דבר כזה עלול לגרום להליכה כפופה או דברים אחרים מהסוג הזה... דבר שלישי, אחי, אין מנוחה לחזה! הרי השריר נבנה במנוחה, ואתה לא נותן לשריר החזה בכלל מנוחה לבנות את עצמו מחדש... אתה עובד יותר מדי פעמים בחדר כושר, והרבה יותר מדי פעמים על החזה. אגב, כל מה שאני אומר זה ממה שאני מבין וזה לדעתי, אני כמעט בטוח במה שאמרתי, אבל לא יזיק אם אחד המומחים יענה.

sowhatt

New member
התכוונתי בשאלה הראשונה שלי

אם אתה עובד לפי "סופר-סט", שכחתי לרגע איך קוראים לשיטה הזאת.

חלבונים ותוכניות

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, אם אתה נגיש לאוכל במהלך היום ואחרי אימון אין צורך בתוספות חלבון !!! לגבי התוכנית ההערות שקבלת נכונות. התוכנית לא טובה. המלצה: אימון ABC, כלומר יום א - חזה + יד קדמית יום ב - גב + יד אחורית יום ג - רגליים + כתפיים יום ד - מנוחה יום ה - כמו יום א יום ו - כמו יום ב יום שבת - מנוחה יום א - כמו יום ג ..... מקווה שהבנת. שלב בטן כל שני אימונים ואירובי אחרי האימון. בהצלחה

v105

New member
רמי..

כמו שציינתי, אין לי גישה לכמות חלבון כזאתי,מהעובדה הפשוטה שאני לא מסוגל לעמוד במשטר כל כך תקיף של אוכל, אני לא מסוגל לאכול הרבה ולכן אני מסתפק בתוסף זה. עכשיו תוכל לענות לי על שאלתי המקורית בנוגע לשימוש בתוספים?

sowhatt

New member
אין לא יכול, יש לא רוצה ../images/Emo13.gif,

אני מכיר את ההרגשה שלך, בהתחלה זה נראה לי שיגעון לעמוד בכזה משטר, לצרוך את החלבונים כל יום, לאכול הרבה. אבל אחרי זמן מה, זה פשוט מושרש כבר בראש שלי [ובבטן]. אם לפני שהתחלתי להתאמן היו ימים שאכלתי רק 2 ארוחות כל היום, עכשיו אם עוברות יותר מ4 וחצי שעות בלי לאכול הבטן שלי"מקרקרת" ואני מרגיש כאילו לא אכלתי כל היום. אם אתה רוצה להתנפח ולהגדיל את מסת השריר אתה חייב לשמור על אכילה נכונה, לאכול הרבה ולאכול טוב. אחרת חבל על כל ההשקעה בחדר כושר... אתה תראה תוצאות הרבה יותר טובות אם תתחיל לאכול כמו שצריך. תאמין לי שאפשר לעמוד בכזה משטר.

תשובות

אם אתה מתעקש: 1. תדירות - מומלץ פעמיים ביום בהתאם לצריכת החלבונים הנוספת שלך במזון. 2. רק אחרי אימון 3. 1.7 גרם לכל ק"ג משקל גוף כלומר עבורך 100 גרם ביום

v105

New member
שמע..

תודה רבה, רק יש איזשהי כלי עזר שאני יכול למדוד 100 גרם? בעזרת כפיות או משהו כזה

Einatm

New member
אוי, ענק ../images/Emo6.gif

לא, לא עם כפיות, אפשר בדידים, אפשר חשבוניה, אפשר מחשבון ואפשר גם סתם לחשב לבד. קרא את טבלת הערכים התזונתיים על קופסאות האוכל ותחשב. מצויין שם ערך חלבון ל-100 גר´, אם הקופסה מכילה 250 גר´, אז מכפילים ב-1.5 וכו´.. ברשימת קישורי הפורום יש הפניה לאתרי תזונה, ושם יש הסברים על כמויות חלבון בבשר, ביצים וכו´.. אבל כפיות.. הרסת אותי

v105

New member
נו באמתתת...

אויש נו מה עובר עליכם?? אני מדבר על מדידת האבקת חלבון! שיהיה מדוייק! האבקה!!

zizu10

New member
100 גרם אבקה????

זה כל מה שאתה מתכוון לאכול ?מה עם פחמימות ושומנים? צריך לאכול 5-6 ארוחות מסודרות ביום ארוחה כל 3 שעות כדי להגדיל מסת שריר זה כלל ברזל. אתה לא יכול לאכול הכל במכה זה מאוד מעייף את הגוף חוץ מזה שאם תהיה במשך כל היום במצב רעב ולא תספק לשריר חומרים מזינים הגוף יאכל את השריר והשריר לא יתפתח

למעלה