אבץ פיקולינט

אבץ פיקולינט

קראתי ב-YNET במדור בריאות שטוב לנשים לקחת תוסף אבץ לפני ובזמן ההריון, כי הוא מועיל להתפתחות העובר ולשמירת בריאות האישה (זכרתי נכון?). לבקשתי, רופאת המשפחה שלנו סירבה לתת לי הפניה לבדיקת רמת האבץ בדם במסגרת הבדיקה השגרתית כי הבדיקה הזו לא ניתנת במכבי. עם זאת, היא ציינה שאני יכולה לקנות באופן פרטי ולהשתמש בלי שום חשש להרעלה מעודף אבץ כי הגוף מפריש את העודף... האם אכן אין חשש להרעלה? איך אני יכולה לדעת כמה הגוף שלי צריך? אולי 25 מ"ג זה סתם הרבה? אולי אפילו 22 מ"ג זה גם יותר מדי ומספיק לקחת טבליה אחת ביומיים? אמנם כרגע אני לא הרה, אבל בעז"ה בקרוב אתחתן ויש בהחלט הריון בתכנון
ואגב, האם באמת עדיף לקחת אבץ פיקולינט? ב"ה אין לי בעיה בריאותית. תודה מראש

אבץ ופריון בגברים

שלום שוב, אבץ בהחלט חיוני לפריון הגבר. חוסר באבץ קשור לרמות נמוכות של טסטוסטרון בגברים, והוכח כי השלמת אבץ מעלה רמות טסטוסטרון. כמו כן, האבץ חיוני לייצור תאי זרע ולכולת התנועה שלהם, ולכן הוא משפיע במידה רבה על פוריות הגבר. בגברים לא פוריים, בעלי ספירת זרע נמוכה, נמצאות לא פעם רמות נמוכות של אבץ. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

ממתי הוא צריך להתחיל לקחת לפני הנסיון להרות?

האם גם הוא צריך הפסקה אחרי תקופה? ובכלל, איך אדם יכול לדעת אם חסר לו אבץ או לא? בקופ"ח לא מוכנים לבצע את הבדיקה. אז מי שלוקח אבץ למרות שלא חסר לו בגוף עלול לגרום לעצמו נזק, לא? שוב תודה רבה

תשובה

שלום רב, הוא יכול להתחיל כבר מעכשיו ולקחת ברציפות כדור אחד ביום, לפני שינה. גם כאן יש לבצע הפסקה של שבועיים כל שלושה חודשי נטילה רצופה. ישנה בדיקת דם לרמת אבץ אבל לא נותנים לעשות אותה בצורה קבועה. בכל מקרה אין חשש לצרוך אבץ גם אם אין בו מחסור. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

אבץ והריון

שלום רב, אבץ אכן חיוני למהלך תקין של ההריון ולהתפתחות העובר. חסר באבץ קשור בדרך כלל למשקל נמוך של היילוד וללידה מוקדמת. במולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות, פרנטל, ישנה כמות אבץ מספיקה לאשה הרה ( 15 מ"ג ב-4 טבליות). במקרים ספציפיים ניתן גם להוסיף עוד 22 מ"ג של אבץ פיקולינאט. אין מניעה ליטול אבץ פיקולינאט 22 מ"ג , אחת ליום, בתקופה שלפני ההריון. יש לבצע הפסקה של שבועיים כל שלושה חודשי נטילה רצופה. אבץ פיקולינאט זו הצורה הטובה ביותר של האבץ. קשירת האבץ לחומצה פיקולינית משפרת את ספיגת האבץ ואת הטמעתו בגוף. לסיכום, את יכולה ליטול אבץ פיקולינאט 22 מ"ג, טבלית אחת ביום, עם אוכל או לפני שינה, בתקופה שלפני ההריון. כאשר כל שלושה חודשים של נטילה רצופה תפסיקי לשבועיים. ברגע שאת נקלטת תעברי למולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות, פרנטל. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

למעלה